Whittier, Alaska: Orașul în care aproape toți locuitorii locuiesc in același bloc

04.12.2023
Whittier, Alaska: Orașul în care aproape toți locuitorii locuiesc in același bloc

În mijlocul peisajului sălbatic al Alaskăi, un orășel discret a captat atenția datorită unei caracteristici remarcabile – aproape întreaga populație trăiește într-un singur bloc de apartamente.

Cunoscut sub numele de Begich Towers, acest complex rezidențial de 14 etaje găzduiește aproximativ 90% dintre locuitorii orașului Whittier, totalizând 272 de oameni. Acest fapt a câștigat localitatea porecla de „oraș sub un singur acoperiș”.

Inițial construit ca un complex de barăci militare, clădirea a fost transformată într-un confortabil complex de apartamente, oferind o varietate de facilități precum oficiul poștal, magazinul general, secția de poliție, spălătoria, policlinica, biroul primarului și o piscină interioară încălzită.

Orașul Whittier, Alaska, este accesibil doar pe calea aerului sau printr-un tunel cu o singură bandă care se întinde pe o distanță de peste 3 km, traversând Munții Maynard.

Condițiile meteorologice aspre ale iernii fac din Begich Towers o soluție de locuit comodă și practică pentru rezidenți.

Pe lângă Begich Towers, există și un al doilea bloc de apartamente în oraș, unde locuiesc restul rezidenților. Școala și sala de sport a orașului sunt amplasate într-o clădire separată, dar sunt conectate la Begich Towers printr-un tunel, facilitând accesul în lunile de iarnă.

Această comunitate aparte demonstrează spiritul de adaptabilitate al locuitorilor, care au găsit în această structură unică o modalitate ingenioasă de a face față provocărilor climatice specifice zonei. Viața sub același acoperiș aduce oamenii mai aproape unii de alții, contribuind la o comunitate strâns legată, care face din Whittier un punct de referință aparte în harta orașelor americane.

Sursa imagini: Wikipedia

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Statul de pe primul loc are un IQ mediu de 42. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt ...
Nu om fi noi deștepții deștepților, dar parcă nici la coada clasamentului nu suntem. Am zis parcă? Sigur nu suntem. Nivelul IQ-ului unui neam depinde de o sumedenie de factori, de la genetică,... citește tot
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
Prin ce orașe din România trece Paralela 45? Unde se întâlnesc Meridianul de 25 de grade și Paralela 45?
România este situată în emisfera nordică, la intersecția dintre Paralela de 45 de grade latitudine nordică și Meridianul de 25 de grade longitudine estică. De altfel, Paralela 45 traversează... citește tot