Whittier, Alaska: Orașul în care aproape toți locuitorii locuiesc in același bloc

04.12.2023
Whittier, Alaska: Orașul în care aproape toți locuitorii locuiesc in același bloc

În mijlocul peisajului sălbatic al Alaskăi, un orășel discret a captat atenția datorită unei caracteristici remarcabile – aproape întreaga populație trăiește într-un singur bloc de apartamente.

Cunoscut sub numele de Begich Towers, acest complex rezidențial de 14 etaje găzduiește aproximativ 90% dintre locuitorii orașului Whittier, totalizând 272 de oameni. Acest fapt a câștigat localitatea porecla de „oraș sub un singur acoperiș”.

Inițial construit ca un complex de barăci militare, clădirea a fost transformată într-un confortabil complex de apartamente, oferind o varietate de facilități precum oficiul poștal, magazinul general, secția de poliție, spălătoria, policlinica, biroul primarului și o piscină interioară încălzită.

Orașul Whittier, Alaska, este accesibil doar pe calea aerului sau printr-un tunel cu o singură bandă care se întinde pe o distanță de peste 3 km, traversând Munții Maynard.

Condițiile meteorologice aspre ale iernii fac din Begich Towers o soluție de locuit comodă și practică pentru rezidenți.

Pe lângă Begich Towers, există și un al doilea bloc de apartamente în oraș, unde locuiesc restul rezidenților. Școala și sala de sport a orașului sunt amplasate într-o clădire separată, dar sunt conectate la Begich Towers printr-un tunel, facilitând accesul în lunile de iarnă.

Această comunitate aparte demonstrează spiritul de adaptabilitate al locuitorilor, care au găsit în această structură unică o modalitate ingenioasă de a face față provocărilor climatice specifice zonei. Viața sub același acoperiș aduce oamenii mai aproape unii de alții, contribuind la o comunitate strâns legată, care face din Whittier un punct de referință aparte în harta orașelor americane.

Sursa imagini: Wikipedia

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot