Top 10 cele mai urâte orașe din lume

15.06.2022
Top 10 cele mai urâte orașe din lume

În lume există numeroase orașe frumoase, unde anual vin milioane de turiști pentru a se relaxa. Londra, New York, Paris sunt câteva dintre metropolele lumii care atrag oamenii prin arhitectura clădirilor și numeroasele obiective turistice. Din păcate, există și localități urâte care nu au nimic de oferit turiștilor, iar mare parte dintre localnici încearcă să părăsească acele zone.

Cele mai urâte orașe din lume

1. Guatemala City, Guatemala – Acest oraș plin de fum și crime este capitala unei țări frumoase. Din păcate, capitala se prezintă ca o mahala, majoritatea clădirilor arătând ca și cum ar fi pe punctul de a se prăbuși.

2. Mexico City, Mexic – În prezent, capitala Mexicului este considerată una dintre cele mai periculoase orașe din lume. Infracționalitatea este la cote ridicate și chiar dacă locația ar fi una sigură, orașul nu are multe de oferit și în plus este foarte poluat.

3. Amman, Iordania – Capitala țării, cu unul dintre cele mai fascinante situri istorice din lume (Petra magică), ar trebui să fie pur și simplu un punct de sosire și de plecare pe itinerariul dumneavoastră de călătorie. Din nefericire, nu vă recomandăm fiindcă străzile sunt incredibil de murdare, iar clădirile urâte parcă s-ar prăbuși una peste alta.

4. Caracas, Venezuela – Această țară este cunoscută pentru succesul său extraordinar la concursurile internaționale de frumusețe, iar femeile sunt renumite pentru corpurile lor îmbunătățite mai mult sau mai puțin prin chirurgie plastică, dar capitala statului nu este cu siguranță o locație frumoasă. Orașul este înconjurat de mahalale, în timp ce cartierele centrale par lipsite de planificare și stil.

Caracas

5. Luanda, Angola – Aceasta capitală de pe continentul African este într-un plin proces de dezvoltare, însă, în prezent, mai are multe de îmbunătățit la capitolul arhitectură, multe clădiri fiind vechi, depășite parcă de timp.

6. Chișinău, Moldova – Capitala vecinilor noștri este un oraș industrial, alcătuit în mare parte din blocuri de apartamente în stil sovietic foarte urâte, majoritatea în degradare. Există multe orașe neatractive din epoca sovietică în Europa de Est, însă ca și turist te aștepți la mai mult de la o capitală, potrivit ucityguides.com.

7. Houston, Statele Unite ale Americii – Houston, avem o problemă: ești un oraș urât. Acesta este al patrulea oraș ca mărime al Statelor Unite când vine vorba de populație și, cu toate acestea, peisajul este unul dezolant. Potrivit datelor statistice, există multe alte localități americane urâte, precum Atlanta, Cleveland etc., dar Houston este lider la acest capitol. Foarte mulți oameni nu au bani și sunt fără adăpost, iar datele oficiale arată că aproape una din cinci familii trăiește sub pragul sărăciei.

8. Detroit, Statele Unite ale Americii – Orașul nu este urât doar din punct de vedere estetic, ci și din punct de vedere al calității vieții, ceea ce explică de ce și-a pierdut un sfert din populație într-un deceniu. Rata criminalității este foarte mare, iar orașul este murdar și degradat, format în mare parte din cărămidă, beton și sticlă.

9. São Paulo, Brazilia – Natura pare să-și fi concentrat toate eforturile asupra orașului Rio de Janeiro și a uitat complet cealaltă metropolă mare a Braziliei. São Paulo este o junglă mare de beton.

10. Los Angeles, Statele Unite ale Americii – În ciuda atracției Hollywood-ului și a plajelor din apropiere, Los Angeles pur și simplu nu este cel mai frumos loc de pe Pământ. Fiind unul dintre cele mai faimoase orașe din lume, autoritățile americane surprinzător nu fac mare lucru pentru a înfrumuseța zona, iar dacă mergi pe stradă nu ai foarte multe lucruri de văzut.

Foto: ucityguides.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 13 august este cea de-a 225-a zi în calendarul gregorian și a 226-a zi în anii bisecți. Această zi a a consemnat de-a lungul vremii numeroase evenimente care au marcat istoria lumii și...
Cele mai noi articole
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia acestuia a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu... citește tot
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
În lume există multe lucruri frumoase unele locuite de oameni, iar altele sălbatice care nu au văzut deloc vreo urmă de civilizație. Acolo unde oamenii au ajuns și-au pus amprenta asupra... citește tot
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Sana, ayranul și chefirul se enumără printre lactatele alese, de cele mai multe ori, la micul dejun. Dintre cele trei, nutriționiștii sugerează consumarea chefirului persoanelor cu probleme de... citește tot