Top 10 cele mai urâte orașe din lume

15.06.2022
Top 10 cele mai urâte orașe din lume

În lume există numeroase orașe frumoase, unde anual vin milioane de turiști pentru a se relaxa. Londra, New York, Paris sunt câteva dintre metropolele lumii care atrag oamenii prin arhitectura clădirilor și numeroasele obiective turistice. Din păcate, există și localități urâte care nu au nimic de oferit turiștilor, iar mare parte dintre localnici încearcă să părăsească acele zone.

Cele mai urâte orașe din lume

1. Guatemala City, Guatemala – Acest oraș plin de fum și crime este capitala unei țări frumoase. Din păcate, capitala se prezintă ca o mahala, majoritatea clădirilor arătând ca și cum ar fi pe punctul de a se prăbuși.

2. Mexico City, Mexic – În prezent, capitala Mexicului este considerată una dintre cele mai periculoase orașe din lume. Infracționalitatea este la cote ridicate și chiar dacă locația ar fi una sigură, orașul nu are multe de oferit și în plus este foarte poluat.

3. Amman, Iordania – Capitala țării, cu unul dintre cele mai fascinante situri istorice din lume (Petra magică), ar trebui să fie pur și simplu un punct de sosire și de plecare pe itinerariul dumneavoastră de călătorie. Din nefericire, nu vă recomandăm fiindcă străzile sunt incredibil de murdare, iar clădirile urâte parcă s-ar prăbuși una peste alta.

4. Caracas, Venezuela – Această țară este cunoscută pentru succesul său extraordinar la concursurile internaționale de frumusețe, iar femeile sunt renumite pentru corpurile lor îmbunătățite mai mult sau mai puțin prin chirurgie plastică, dar capitala statului nu este cu siguranță o locație frumoasă. Orașul este înconjurat de mahalale, în timp ce cartierele centrale par lipsite de planificare și stil.

Caracas

5. Luanda, Angola – Aceasta capitală de pe continentul African este într-un plin proces de dezvoltare, însă, în prezent, mai are multe de îmbunătățit la capitolul arhitectură, multe clădiri fiind vechi, depășite parcă de timp.

6. Chișinău, Moldova – Capitala vecinilor noștri este un oraș industrial, alcătuit în mare parte din blocuri de apartamente în stil sovietic foarte urâte, majoritatea în degradare. Există multe orașe neatractive din epoca sovietică în Europa de Est, însă ca și turist te aștepți la mai mult de la o capitală, potrivit ucityguides.com.

7. Houston, Statele Unite ale Americii – Houston, avem o problemă: ești un oraș urât. Acesta este al patrulea oraș ca mărime al Statelor Unite când vine vorba de populație și, cu toate acestea, peisajul este unul dezolant. Potrivit datelor statistice, există multe alte localități americane urâte, precum Atlanta, Cleveland etc., dar Houston este lider la acest capitol. Foarte mulți oameni nu au bani și sunt fără adăpost, iar datele oficiale arată că aproape una din cinci familii trăiește sub pragul sărăciei.

8. Detroit, Statele Unite ale Americii – Orașul nu este urât doar din punct de vedere estetic, ci și din punct de vedere al calității vieții, ceea ce explică de ce și-a pierdut un sfert din populație într-un deceniu. Rata criminalității este foarte mare, iar orașul este murdar și degradat, format în mare parte din cărămidă, beton și sticlă.

9. São Paulo, Brazilia – Natura pare să-și fi concentrat toate eforturile asupra orașului Rio de Janeiro și a uitat complet cealaltă metropolă mare a Braziliei. São Paulo este o junglă mare de beton.

10. Los Angeles, Statele Unite ale Americii – În ciuda atracției Hollywood-ului și a plajelor din apropiere, Los Angeles pur și simplu nu este cel mai frumos loc de pe Pământ. Fiind unul dintre cele mai faimoase orașe din lume, autoritățile americane surprinzător nu fac mare lucru pentru a înfrumuseța zona, iar dacă mergi pe stradă nu ai foarte multe lucruri de văzut.

Foto: ucityguides.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Poți să ajungi din Norvegia în Coreea de Nord traversând o singură țară. Care este aceasta?
Poți să ajungi din Norvegia în Coreea de Nord traversând o singură țară. Care este aceasta?
Între Norvegia și Coreea de Nord sunt peste 7.000 de km. Deși sunt state situate în două părți total opuse ale Globului, pentru a ajunge din Norvegia (Europa) în Coreea de Nord (Asia) trebuie... citește tot
Care este țara cu cea mai mică densitate din lume? Poți să mergi zile în șir fără să dai de un om!
Care este țara cu cea mai mică densitate din lume? Poți să mergi zile în șir fără să dai de un om!
Populația unui stat nu este direct proporțională cu mărimea acestuia. Ba dimpotrivă. Statele care au suprafața mai mică au o densitate a populației mai mare. Totuși, nu cel mai mare stat... citește tot
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
Cine a fost românca pe care Michael Jackson a ținut să o viziteze la azil când a venit la București?
În anul 1992, Michael Jackson punea România pe harta lumii după ce alegea țara care doar ieșise din comunism destinația pentru unul dintre concertele sale din turneul „Dangerous World... citește tot