Unde se investesc cele mai multe fonduri europene în România?

09.01.2023
Unde se investesc cele mai multe fonduri europene în România?

România a intrat în Uniunea Europeană în 2007. Încă de atunci, statul s-a dezvoltat cu ajutorul fondurilor europene accesate de către instituții private sau de stat. După 16 ani de la aderare, redactorii Shtiu.ro vă arată ce județ reușește să atragă cele mai multe fonduri europene și să modernizeze comunitatea.

Cum poți accesa fonduri europene?

fonduri europene

Fondurile europene reprezintă cel mai sigur și rapid mod prin care o afacere poate să apară la suprafață sau să se dezvolte. Românii au prins încredere în autoritățile de la Bruxelles, astfel că an de an, mii de români reușesc să-și îndeplinească visele antreprenoriale.

Cu toate că nu este ușor să primești finanțare, ideile ingenioase și planurile bine stabilite reprezintă pietrele pe care România s-a dezvoltat. Astfel că, pentru a accesa fonduri europene, o persoană are nevoie de:

Ce loc din România investește cele mai multe fonduri?

Conform autorităților, campionul din punct de vedere am absorbției de fonduri europene este județul Cluj Napoca. În perioada planului 2014-2020, orașul Cluj a reușit să primească fonduri de peste 230 milioane de euro, dintre care peste 130 au fost deja cheltuite. Întregul județ a reușit să semneze peste 507 contracte, cu o valoare de peste 6.5 miliarde de euro.

Cu banii respectivi, municipalitatea a reușit să achiziționeze infrastructură mobilă nouă pentru cetățeni. Astfel că peste 100 tramvaie, troleibuze sau autobuze electrice au fost achiziționate. Mai multe instituții de învățământ au fost construite și modernizate.

La coada clasamentului se află județul Teleorman, în care au fost semnate doar 72 de contracte, cu o sumă de 10 ori mai mică decât cei din Cluj.

Foto: EVZ.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot