Unde se investesc cele mai multe fonduri europene în România?

09.01.2023
Unde se investesc cele mai multe fonduri europene în România?

România a intrat în Uniunea Europeană în 2007. Încă de atunci, statul s-a dezvoltat cu ajutorul fondurilor europene accesate de către instituții private sau de stat. După 16 ani de la aderare, redactorii Shtiu.ro vă arată ce județ reușește să atragă cele mai multe fonduri europene și să modernizeze comunitatea.

Cum poți accesa fonduri europene?

fonduri europene

Fondurile europene reprezintă cel mai sigur și rapid mod prin care o afacere poate să apară la suprafață sau să se dezvolte. Românii au prins încredere în autoritățile de la Bruxelles, astfel că an de an, mii de români reușesc să-și îndeplinească visele antreprenoriale.

Cu toate că nu este ușor să primești finanțare, ideile ingenioase și planurile bine stabilite reprezintă pietrele pe care România s-a dezvoltat. Astfel că, pentru a accesa fonduri europene, o persoană are nevoie de:

Ce loc din România investește cele mai multe fonduri?

Conform autorităților, campionul din punct de vedere am absorbției de fonduri europene este județul Cluj Napoca. În perioada planului 2014-2020, orașul Cluj a reușit să primească fonduri de peste 230 milioane de euro, dintre care peste 130 au fost deja cheltuite. Întregul județ a reușit să semneze peste 507 contracte, cu o valoare de peste 6.5 miliarde de euro.

Cu banii respectivi, municipalitatea a reușit să achiziționeze infrastructură mobilă nouă pentru cetățeni. Astfel că peste 100 tramvaie, troleibuze sau autobuze electrice au fost achiziționate. Mai multe instituții de învățământ au fost construite și modernizate.

La coada clasamentului se află județul Teleorman, în care au fost semnate doar 72 de contracte, cu o sumă de 10 ori mai mică decât cei din Cluj.

Foto: EVZ.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cât cântărește cea mai mare pepită de aur găsită vreodată?
Cât cântărește cea mai mare pepită de aur găsită vreodată?
Aurul face parte din categoria metalelor care își păstrează pentru mult timp valoarea. Exploatarea auriferă este un proces costisitor și anevoios, de aceea un gram de aur ajunge să coste... citește tot
De ce apusul de soare este albastru pe Marte?
De ce apusul de soare este albastru pe Marte?
Dacă veți avea vreodată șansa de a vedea un apus de soare pe Marte, veți avea parte de o surpriză. Apusurile de soare pe Marte nu sunt roșii sau portocalii, ci… albastre! Da, imaginile din... citește tot
Care este unica țară din lume situată în toate cele patru emisfere?
Care este unica țară din lume situată în toate cele patru emisfere?
Poate că numele Kiribati nu vă spune prea multe. Totuși, această țară insulară din Oceanul Pacific se poate mândri cu faptul că este singurul stat cu teritorii prezente în în toate cele... citește tot