Ce sunt fondurile europene? Cum poți obține ușor fonduri europene?

22.11.2022
Ce sunt fondurile europene? Cum poți obține ușor fonduri europene?

Fondurile europene sunt administrate de Comisia Europeană și sunt instrumente financiare oferite statelor membre ale Uniunii Europene, în anumite condiții. Cu alte cuvinte, Comisia Europeană acordă bani în special zonelor mai puțin dezvoltate din spațiul comunitar pentru a reduce decalajele față de statele dezvoltate.

Fondurile Europene Structurale și de Investiții (fondurile ESI) au ca obiectiv crearea de noi locuri de muncă și dezvoltarea economiei naționale și implicit a celei europene. Acestea sunt axate în principal pe cinci domenii:

Fiecare stat membru al Uniunii Europene are o anumită sumă de bani alocată pe o anumită perioadă de timp care poate fi accesată prin aceste fonduri europene. Capacitatea de a obține acești bani de la UE ține de abilitatea unei țări de a realiza proiecte viabile conform regulilor europene. Același lucru se aplică și în cadrul antreprenorilor.

Cum poți obține fonduri europene?

În perioada 2021 – 2027 România poate accesa o serie de fonduri europene pentru dezvoltarea economiei și pentru a reduce decalajele din anumite sectoare față de statele mai dezvoltate. Fondurile ESI cuprind:

La noi în țară, Ministerul Fondurilor Europene propune 9 tipuri de programe prin care pot fi accesați banii europeni:

Așadar, fondurile europene reprezintă modalitatea prin care Uniunea Europeană oferă bani pentru diferite proiecte și programe. Există un control strict asupra acestor fonduri pentru a se respecta modul în care sunt utilizați banii, conform proiectului. Iată sub ce formă pot fi accesați banii de la Uniunea Europeană:

Ca atare, toți cetățenii Uniunii Europene pot accesa fonduri europene în baza unui proiect eligibil care să respecte regulile de finanțare ale UE. Trebuie precizat că fiecare program are criterii specifice de selecție, iar proiectele sunt analizate de experți independenți înainte de a primi un aviz pozitiv sau negativ.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
În ultima perioadă auzim tot mai des exprimarea „per se”. Chiar dacă este folosită în ultima perioadă, expresia este veche de mii de ani și provine, ca mai toate expresiile utilizate la... citește tot