Unde a fost ucis Iulius Cezar? Unde se află mormântul său?

31.10.2023
Unde a fost ucis Iulius Cezar? Unde se află mormântul său?

Iulius Cezar este una dintre cele mai emblematice personaje ale Imperiului Roman și a lumii deopotrivă. Ingeniozitatea militară a acestuia l-au transformat în Împărat și a dus Roma în culmile victoriei. A fost trădat de apropiați și ucis cu sânge rece. Unde este locul unde a fost ucis Iulius Cezar și unde se află mormântul lui?

Iulius Cezar a fost înjunghiat pe la spate

Iulius Cezar

Iulius Cezar este unul dintre cei mai importanți conducători din istoria glorioasă a Imperiului Roman. A fost om politic, general, cu o personalitate influentă și controversată. Activitatea pentru care este în principal recunoscut a fost destrămarea Republicii și instaurarea Imperiului. S-a proclamat dictator pe viață și a centralizat guvernarea statului în mâinile sale.

A provocat și câștigat multe războaie făcându-se remarcat și ca un iscusit general. Unele dintre cele mai importante fiind cucerirea Galiei, dar și prima invazia romană în Marea Britanie. În urma conducerii sale, Imperiul Roman a cunoscut o creștere a dimensiunii nemaiîntâlnită, ingeniozitatea militară fiind punctul lui forte.

Cezar a rămas în memoria colectivă și, deși au trecut mai bine de 2.000 de ani de la domnia sa și astăzi folosim multe dintre zilcale care fac referire la caracterul sau la episoade din domnia sa ca de exemplu:

Cu toată dezvoltarea pe care a adus-o Imperiului, acesta a fost trădat de un apropiat de-al său, Marcus Brutus, în speranța de a salva Republica. Ulterior asasinării, a fost pornit un război civil. La finele războiului civil s-a stabilit Triumvirat, în care Octavianus, Marcus Antonius și Lepidus au preluat împreună controlul Romei. Odată cu sfârșitul Triumviratului, Octavianus a devenit liderul suprem al lumii romane.

„Curia lui Pompei” a fost celebrul loc care aduna numeroase săli în care se întâlneau republicanii romani. A rămas în memoria colectivă ca fiind locul în care membrii Senatului împreună cu Brutus l-au ucis pe Gaius Iulius Cezar. Ulterior asasinării, structura a fost închisă, zidită și incendiată.

Cezar a fost incinerat, neavând un mormânt stabil, dar oamenii continuă să aducă flori și însemnări pe altarul care obișnuia să fie loc de crematoriu în Forumul Roman.

Câți conducători a avut Imperiul Roman?

Roma a fost epicentrul dezvoltării în principal al Europei. Din acest loc au plecat spre dezvoltare numeroase drumuri, construcții în tot continentul. Deși a pornit ca o simplă cetate, dezvoltată ulterior spre Republică, după Imperiu și în final o capitală de țară, Roma continuă să fie un etalon al regalității.

Imperiul a reprezentat cea mai înfloritoare perioadă a cetății și a regiunii, timp în care în interiorul cetății trăiau peste 1 milion de oameni. Perioada aceasta a început oficial cu Augustus în anul 63 î.Hr și s-a încheiat în 476 d.Hr. De-a lungul acestei perioade au existat peste 70 de Împărați, cei mai importanți fiind:

Foto: Depositphotos.com

Cele mai noi articole
Top 4 cele mai sănătoase ape din România
Top 4 cele mai sănătoase ape din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai bună oră pentru a lua cina?
Care e cea mai bună oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Ce înseamnă „mană cerească”? Care este originea expresiei?
Mană cerească. Cine nu a auzit sau nu a folosit măcar o dată expresia „mană cerească”? Această expresie este utilizată cu sensul de „surpriză plăcută care aduce belșug” sau cu... citește tot