Unde a fost ucis Iulius Cezar? Unde se află mormântul său?

31.10.2023
Unde a fost ucis Iulius Cezar? Unde se află mormântul său?

Iulius Cezar este una dintre cele mai emblematice personaje ale Imperiului Roman și a lumii deopotrivă. Ingeniozitatea militară a acestuia l-au transformat în Împărat și a dus Roma în culmile victoriei. A fost trădat de apropiați și ucis cu sânge rece. Unde este locul unde a fost ucis Iulius Cezar și unde se află mormântul lui?

Iulius Cezar a fost înjunghiat pe la spate

Iulius Cezar

Iulius Cezar este unul dintre cei mai importanți conducători din istoria glorioasă a Imperiului Roman. A fost om politic, general, cu o personalitate influentă și controversată. Activitatea pentru care este în principal recunoscut a fost destrămarea Republicii și instaurarea Imperiului. S-a proclamat dictator pe viață și a centralizat guvernarea statului în mâinile sale.

A provocat și câștigat multe războaie făcându-se remarcat și ca un iscusit general. Unele dintre cele mai importante fiind cucerirea Galiei, dar și prima invazia romană în Marea Britanie. În urma conducerii sale, Imperiul Roman a cunoscut o creștere a dimensiunii nemaiîntâlnită, ingeniozitatea militară fiind punctul lui forte.

Cezar a rămas în memoria colectivă și, deși au trecut mai bine de 2.000 de ani de la domnia sa și astăzi folosim multe dintre zilcale care fac referire la caracterul sau la episoade din domnia sa ca de exemplu:

Cu toată dezvoltarea pe care a adus-o Imperiului, acesta a fost trădat de un apropiat de-al său, Marcus Brutus, în speranța de a salva Republica. Ulterior asasinării, a fost pornit un război civil. La finele războiului civil s-a stabilit Triumvirat, în care Octavianus, Marcus Antonius și Lepidus au preluat împreună controlul Romei. Odată cu sfârșitul Triumviratului, Octavianus a devenit liderul suprem al lumii romane.

„Curia lui Pompei” a fost celebrul loc care aduna numeroase săli în care se întâlneau republicanii romani. A rămas în memoria colectivă ca fiind locul în care membrii Senatului împreună cu Brutus l-au ucis pe Gaius Iulius Cezar. Ulterior asasinării, structura a fost închisă, zidită și incendiată.

Cezar a fost incinerat, neavând un mormânt stabil, dar oamenii continuă să aducă flori și însemnări pe altarul care obișnuia să fie loc de crematoriu în Forumul Roman.

Câți conducători a avut Imperiul Roman?

Roma a fost epicentrul dezvoltării în principal al Europei. Din acest loc au plecat spre dezvoltare numeroase drumuri, construcții în tot continentul. Deși a pornit ca o simplă cetate, dezvoltată ulterior spre Republică, după Imperiu și în final o capitală de țară, Roma continuă să fie un etalon al regalității.

Imperiul a reprezentat cea mai înfloritoare perioadă a cetății și a regiunii, timp în care în interiorul cetății trăiau peste 1 milion de oameni. Perioada aceasta a început oficial cu Augustus în anul 63 î.Hr și s-a încheiat în 476 d.Hr. De-a lungul acestei perioade au existat peste 70 de Împărați, cei mai importanți fiind:

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
Care este cea mai veche țară din Europa cu granițele neschimbate? Uluitor! A rămas la fel din 1278!
De-a lungul secolelor, granițele statelor din Europa au fost într-o continuă schimbare. Nenumăratele războaie purtate pe „Bătrânul Continent” au făcut ca frontierele dintre state să... citește tot
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
Pizza Hut și Pizza Hut Delivery – un singur nume, mai multe avantaje pentru toți iubitorii de pizza
De la inovațiile delicioase precum Melts sau Pocket produsele noastre au fost întotdeauna create chiar și pentru cele mai pretențioase gusturi, ajungând în scurt timp să fie pe placul tuturor.... citește tot
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
Per se. Ce înseamnă, de fapt, „per se”?
În ultima perioadă auzim tot mai des exprimarea „per se”. Chiar dacă este folosită în ultima perioadă, expresia este veche de mii de ani și provine, ca mai toate expresiile utilizate la... citește tot