Toți cetățenii Coreei de Sud vor deveni mai tineri… în acte

09.12.2022
Toți cetățenii Coreei de Sud vor deveni mai tineri… în acte

Lumea asiatică este diferită față de ceea ce suntem noi obișnuiți să vedem în Europa. Multe dintre regulile de acolo pot părea ciudate pentru europeni, însă pentru asiatici reprezintă o normalitate. Coreea de Sud este unul dintre cele mai dezvoltate state din lume, având propriile reguli în multe domenii, dar acum dorește să se alinieze standardelor internaționale în ceea ce privește vârsta cetățenilor.

Cum este stabilită vârsta oamenilor în Coreea de Sud?

Potrivit actualelor legi din Coreea de Sud, toți cetățenii care vin pe lume în această țară au la naștere vârsta de un an. Toate documentele oficiale ulterioare au respectat o bună bucată de vreme această regulă din certificatul de naștere. Acum însă autoritățile sud-coreene doresc să se alinieze standardelor internaționale și să pornească numărătoarea anilor de la cifra zero. Drept urmare, toți cetățenii din Coreea de Sud vor fi mai tineri cu un an sau chiar doi… în acte.

În această țară asiatică vârsta cetățenilor este calculată diferit decât suntem noi obișnuiți. Astfel că la naștere fiecare copil are vârsta de un an și la fiecare 1 ianuarie se adaugă un nou an în leagănul vieții. Aceasta este vârsta cel mai des menționată de sud-coreeni.

Legile din Coreea de Sud sunt destul de alambicate, iar pentru recrutarea în armată și vârsta legală pentru a consuma alcool și a fuma există un alt sistem de calcul al vârstei, care pornește de la zero și se adaugă câte un nou an în data de 1 ianuarie. O situație destul de ciudată.

Începând cu anul 1960, Coreea de Sud a folosit în documentele medicale și legale sistemul internațional de calculare a vârstei în care totul se calculează de la cifra 0 și se adaugă un an la fiecare aniversare a zilei de naștere. Cu toate acestea și celelalte două sisteme au fost folosite în paralel, iar autoritățile sud-coreene vor să scape definitiv de acestea două din urmă până în iunie 2023.

Schimbarea are ca scop reducerea costurilor socio-economice, deoarece disputele legale şi sociale, dar şi deruta persistă din cauza modurilor diferite de a calcula vârsta, a declarat Yoo Sang-bum, din partea partidului Puterea Poporului, aflat la guvernare, în faţa Parlamentului, potrivit theguardian.com.

Nu se știe cum a apărut sistemul sud-coreean de calculare a vârstei de la un an, însă se presupune că ar avea legătură cu faptul că bebelușul stă în pântecul mamei nouă luni până să vină pe lume.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Câți bani iau britanicii de la Coldplay să cânte în România?
Câți bani iau britanicii de la Coldplay să cânte în România?
Pe 12 și 13 iunie 2024, britanicii de la Coldplay vor susține două concerte pe Arena Națională în cadrul turneului Music of the Spheres World Tour, care promovează cel de-al 9-lea album,... citește tot
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot