De ce asiaticii arată mai tineri decât sunt?

25.09.2023
De ce asiaticii arată mai tineri decât sunt?

Deseori se spune că asiaticii arată mult mai tineri decât sunt în realitate, iar statisticile arată că femeile originare din Asia se bucură de o sănătate mai bună și de o viață mai îndelungată.

De exemplu, peste 50.000 de oameni din Japonia au peste 100 de ani, iar China are o rată scăzută a cancerului de sân. Acestea nu sunt însă motivele pentru care asiaticii par mai tineri. De fapt, genetica și caracteristicile fizice sunt cele care îi fac pe asiatici mai tineri decât sunt în realitate. Dar și condițiile externe ca soarele, țigările, consumul de alcool sau poluarea.

Pielea, un argument important

Pielea asiatică conține mult mai multă melanină decât cea europeană. Drept urmare, pielea lor este puțin mai închisă la culoare și oferă o mai bună protecție împotriva soarelui. de asemenea, încetinește procesul de îmbătrânire a pielii, deoarece își păstrează flexibilitatea mult mai mult timp. În cele din urmă, pielea lor este mai groasă, iar ridurile nu apar atât de devreme.

Forma feței diferă și ajută la „întinerire”

Fețele asiaticilor arată diferit de cele europene, datorită formei diferite a craniului. Asiaticii au o structură mai largă a părții centrale, care este linia obrajilor, precum și linia maxilarului. Acest lucru are ca rezultat stadiile ulterioare ale îmbătrânirii, când pierderea țesuturilor moi este mai puțin vizibilă și, în consecință, oasele craniului sunt și ele mai puțin vizibile. La asiatici nu se va observa atât de multă piele slăbită. Mai mult, asiaticii au mai mult țesut gras în apropierea ochilor. Pierderea sa în etapele ulterioare de viață este, prin urmare, mai puțin vizibilă. La fel și ridurile.

Dieta asiatică, o dietă sănătoasă

Mâncarea asiatică include mult mai multe fructe de mare, legume și produse lactate, diferită de dieta europeană dominată de produse lactate, carne și alimente bogate în zahăr. Cât despre mâncarea americană nici nu are rost să vorbim, întrucât este foarte procesată.

Chiar și piața cosmeticelor ține cont de problemele îmbătrânirii mult mai mult decât concurenții lor europeni. Există unele obiceiuri care au și o influență pozitivă. Japonezii fac o mulțime de sport și tratează toate treburile casnice ca pe un exercițiu fizic. Și poate că acesta este și motivul pentru care corpurile lor sunt mult mai sănătoase decât cele ale prietenilor europeni, scrie handimania.com.

Foto: Pexels.com

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot