De ce asiaticii arată mai tineri decât sunt?

25.09.2023
De ce asiaticii arată mai tineri decât sunt?

Deseori se spune că asiaticii arată mult mai tineri decât sunt în realitate, iar statisticile arată că femeile originare din Asia se bucură de o sănătate mai bună și de o viață mai îndelungată.

De exemplu, peste 50.000 de oameni din Japonia au peste 100 de ani, iar China are o rată scăzută a cancerului de sân. Acestea nu sunt însă motivele pentru care asiaticii par mai tineri. De fapt, genetica și caracteristicile fizice sunt cele care îi fac pe asiatici mai tineri decât sunt în realitate. Dar și condițiile externe ca soarele, țigările, consumul de alcool sau poluarea.

Pielea, un argument important

Pielea asiatică conține mult mai multă melanină decât cea europeană. Drept urmare, pielea lor este puțin mai închisă la culoare și oferă o mai bună protecție împotriva soarelui. de asemenea, încetinește procesul de îmbătrânire a pielii, deoarece își păstrează flexibilitatea mult mai mult timp. În cele din urmă, pielea lor este mai groasă, iar ridurile nu apar atât de devreme.

Forma feței diferă și ajută la „întinerire”

Fețele asiaticilor arată diferit de cele europene, datorită formei diferite a craniului. Asiaticii au o structură mai largă a părții centrale, care este linia obrajilor, precum și linia maxilarului. Acest lucru are ca rezultat stadiile ulterioare ale îmbătrânirii, când pierderea țesuturilor moi este mai puțin vizibilă și, în consecință, oasele craniului sunt și ele mai puțin vizibile. La asiatici nu se va observa atât de multă piele slăbită. Mai mult, asiaticii au mai mult țesut gras în apropierea ochilor. Pierderea sa în etapele ulterioare de viață este, prin urmare, mai puțin vizibilă. La fel și ridurile.

Dieta asiatică, o dietă sănătoasă

Mâncarea asiatică include mult mai multe fructe de mare, legume și produse lactate, diferită de dieta europeană dominată de produse lactate, carne și alimente bogate în zahăr. Cât despre mâncarea americană nici nu are rost să vorbim, întrucât este foarte procesată.

Chiar și piața cosmeticelor ține cont de problemele îmbătrânirii mult mai mult decât concurenții lor europeni. Există unele obiceiuri care au și o influență pozitivă. Japonezii fac o mulțime de sport și tratează toate treburile casnice ca pe un exercițiu fizic. Și poate că acesta este și motivul pentru care corpurile lor sunt mult mai sănătoase decât cele ale prietenilor europeni, scrie handimania.com.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la…
Toată lumea a auzit de Elena Ceaușescu și răutatea de care dădea dovadă. Elena Ceaușescu a fost timp de zeci de ani, una dintre cele mai importante și mai influente femei din România... citește tot
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Care este singura insulă din lume unde locuiesc numai oile? Oamenii vin rar acolo, întrucât accesul este dificil!
Lítla Dímun este cea mai mică dintre cele 18 insule ale arhipelagului Feroe. Aici trăiesc doar câțiva ciobani și sute de oi, într-o armonie perfectă. Accesul turiștilor este extrem de... citește tot
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
De ce Europa nu poate fi considerat un continent?
Prima regiune a lumii care a fost colonizată este Europa. Cea mai timpurie prezență umană în Europa datează de acum aproximativ 1,8 milioane de ani, iar continentul are o istorie lungă de... citește tot