Guadelupa, Martinica sau Azore, teritorii despre care puțini știu că fac parte din UE

04.12.2023
Guadelupa, Martinica sau Azore, teritorii despre care puțini știu că fac parte din UE

Uniunea Europeană este o vastă entitate politică care se întinde pe teritoriul a 27 de state membre, cu o suprafață de 4.233.262 kilometri pătrați și o populație estimată la peste 447 milioane de cetățeni. Principalele state sunt Germania și Franța, în timp ce țările din estul Europei, printre care și România, nu au un cuvânt așa de puternic de spus la masa negocierilor. Cu toate acestea, ascunse în periferia UE se află insule și teritorii de peste mări pe care majoritatea oamenilor probabil nu le-au auzit niciodată, în ciuda faptului că fac parte din blocul comunitar.

Cele mai îndepărtate teritorii ale Uniunii Europene

Guadelupa — Un grup de insule franceze în sudul Mării Caraibelor, celebru pentru asemănarea cu o fluture. Are o populație mică de puțin peste 405.000 de locuitori.

Martinica — La sud de Guadelupa se află insula caraibiană Martinica, o altă regiune de peste mări a Franței. Are o populație și mai mică, de aproximativ 386.000 de locuitori.

Guyana Franceză — Situată pe coasta de nord-est a Americii de Sud, aceasta este un alt teritoriu obscur al UE. Teritoriul francez găzduiește aproximativ 250.000 de locuitori și numeroase hectare de pădure tropicală.

Azore — Aceasta este o regiune autonomă a Portugaliei în Oceanul Atlantic, formată din 9 insule frumoase. A făcut parte din jurisdicția UE de la aderarea Portugaliei la Uniune acum 30 de ani.

Madeira — Madeira este un grup de insule pitorești aproape de coasta nord-africană. Ca și Azorele, este o regiune portugheză cu o populație mică și caracteristici naturale superbe.

Insulele Canare — Poate cel mai cunoscut teritoriu al UE din această listă pentru britanici vor fi Insulele Canare. Grupul de insule este o destinație populară pentru turiști, în special insulele Tenerife, Lanzarote și Gran Canaria. Insulele aparțin Spaniei, formând o comunitate autonomă a acestei țări.

Mayotte — Această suprafață de pământ este foarte departe de Europa continentală și reprezintă un teritoriu francez în largul coastelor Mozambicului. Teritoriul aparține din punct de vedere geografic arhipelagului Comore, dar este separat de statul Comore din anii 1970.

Réunion — În cele din urmă, avem Réunion. Situat la sud de Mayotte în Oceanul Indian, acest pământ francez este cel mai îndepărtat teritoriu al Uniunii Europene, potrivit independent.co.uk.

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot