Stupida moarte a unui geniu! Cum a murit scriitorul Aleksandr Pușkin într-un duel cu amantul soției!?

16.11.2022
Stupida moarte a unui geniu! Cum a murit scriitorul Aleksandr Pușkin într-un duel cu amantul soției!?

Literatura rusă este extrem de bogată, de-a lungul timpului fiind scrise adevărate capodopere. Fie că vorbim de Tolstoi sau Bulgakov, Rusia se poate mândri cu scriitori senzaționali. Unul dintre cei mai proeminenți scriitori ruși a fost Aleksandr Pușkin. Influența sa este vizibilă chiar și în prezent, însă viața lui nu a fost lipsită de evenimente curioase. Iar sfârșitul a fost de-a dreptul tragic.

Cine a fost Aleksandr Puskin?

Pușkin

Născut în luna mai a anului 1799, Alexandr Pușkin a fost un poet și dramaturg al Imperiului Rus. Acesta a fost considerat în timpul vieții sale ca fiind unul dintre cei mai importanți scriitori ai țării, fondator al literaturii ruse moderne.

Direcția către literatură a primit-o din familie. Se trăgea dintr-o familie de nobili, înrădăcinată în istoria țării. Mama acestuia, Nadia, făcea parte din casa nobiliară germană și scandinavă. Pe linie paternă, tatăl său făcea parte dintr-o familie distinsă rusă, cu strămoși încă din secolul al XII-lea.

De-a lungul timpului, a intrat frecvent în conflict cu regimul, conducătorii trimițându-l în exil în perioada 1824-1826. În timpul exilului, reușește să finalizeze cel mai important roman al său, denumit „Evgheni Oneghin”, considerat un etalon al realismului rus.

În timpul revoltei de la Sankt Petersburg, numeroase persoane sunt găsite cu poeme politice scrise de Pușkin. Din această cauză intră rapid în controlul cenzurii guvernului, fiindu-i interzis să călătorească sau să publice.

Împreună cu soția sa a avut 4 copii: Maria (femeia care este considerată inspirația pentru „Anna Karenina” a lui Lev Tolstoi), Aleksandr, Grigori și Natalia. Cea din urmă s-a căsătorit cu un membru al familiei regale din Nassau, devenind astfel Contesă.

Cele mai importante scrieri ale poetului au fost:

Moartea banală a celui mai important poet rus

În anul 1831 se căsătorește cu Natalia Goncearova. Aceasta era o femeie foarte apreciată de către curtea regală, în special de către Țar. Cu toate că avea doar 16 ani, vârsta era întrecută de frumusețea acesteia, spunându-se chiar că a fost amanta țarului.

O femeie tânără, frumoasă care a fost acuzată că ea a fost principalul motiv pentru care Pușkin a decăzut în literatură. Gusturile scumpe și împrumuturile lui l-au făcut să ajungă îngropat în datorii. Adesea era găsit scriind poezii pentru a putea plăti creditorii.

La 4 ani distanță de la căsătorie, tânăra Natalia se îndrăgostește de nobilul francez Georges d’Anthes, cu care se vehicula că are o relație amoroasă. Pus în fața faptului împlinit, plin de gelozie, Pușkin îl provoacă pe amantul soției la un duel de arme.

Pe data de 29 ianuarie 1837, nobilul francez îl rănește grav pe scriitor. La două zile distanță, moare pe patul de spital cel mai mare poet rus la vârsta de 38 de ani. Ulterior, Rusia a decis să-l expulzeze pe ucigaș, iar Natalia Goncearova s-a recăsătorit cu un ofițer.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot