Stupida moarte a unui geniu! Cum a murit scriitorul Aleksandr Pușkin într-un duel cu amantul soției!?

16.11.2022
Stupida moarte a unui geniu! Cum a murit scriitorul Aleksandr Pușkin într-un duel cu amantul soției!?

Literatura rusă este extrem de bogată, de-a lungul timpului fiind scrise adevărate capodopere. Fie că vorbim de Tolstoi sau Bulgakov, Rusia se poate mândri cu scriitori senzaționali. Unul dintre cei mai proeminenți scriitori ruși a fost Aleksandr Pușkin, Influența sa este vizibilă chiar și în prezent, însă viața lui nu a fost lipsită de evenimente curioase. Iar sfârșitul a fost de-a dreptul tragic.

Cine a fost Aleksandr Puskin?

Pușkin

Născut în luna mai a anului 1799, Alexandr Pușkin a fost un poet și dramaturg al Imperiului Rus. Acesta a fost considerat în timpul vieții sale ca fiind unul dintre cei mai importanți scriitori ai țării, fondator al literaturii ruse moderne.

Direcția către literatură a primit-o din familie. Se trăgea dintr-o familie de nobili, înrădăcinată în istoria țării. Mama acestuia, Nadia, făcea parte din casa nobiliară germană și scandinavă. Pe linie paternă, tatăl său făcea parte dintr-o familie distinsă rusă, cu strămoși încă din secolul al XII-lea.

De-a lungul timpului, a intrat frecvent în conflict cu regimul, conducătorii trimițându-l în exil în perioada 1824-1826. În timpul exilului, reușește să finalizeze cel mai important roman al său, denumit „Evgheni Oneghin”, considerat un etalon al realismului rus.

În timpul revoltei de la Sankt Petersburg, numeroase persoane sunt găsite cu poeme politice scrise de Pușkin. Din această cauză intră rapid în controlul cenzurii guvernului, fiindu-i interzis să călătorească sau să publice.

Împreună cu soția sa a avut 4 copii: Maria (femeia care este considerată inspirația pentru „Anna Karenina” a lui Lev Tolstoi), Aleksandr, Grigori și Natalia. Cea din urmă s-a căsătorit cu un membru al familiei regale din Nassau, devenind astfel Contesă.

Cele mai importante scrieri ale poetului au fost:

Moartea banală a celui mai important poet rus

În anul 1831 se căsătorește cu Natalia Goncearova. Aceasta era o femeie foarte apreciată de către curtea regală, în special de către Țar. Cu toate că avea doar 16 ani, vârsta era întrecută de frumusețea acesteia, spunându-se chiar că a fost amanta țarului.

O femeie tânără, frumoasă care a fost acuzată că ea a fost principalul motiv pentru care Pușkin a decăzut în literatură. Gusturile scumpe și împrumuturile lui l-au făcut să ajungă îngropat în datorii. Adesea era găsit scriind poezii pentru a putea plăti creditorii.

La 4 ani distanță de la căsătorie, tânăra Natalia se îndrăgostește de nobilul francez Georges d’Anthes, cu care se vehicula că are o relație amoroasă. Pus în fața faptului împlinit, plin de gelozie, Pușkin îl provoacă pe amantul soției la un duel de arme.

Pe data de 29 ianuarie 1837, nobilul francez îl rănește grav pe scriitor. La două zile distanță, moare pe patul de spital cel mai mare poet rus la vârsta de 38 de ani. Ulterior, Rusia a decis să-l expulzeze pe ucigaș, iar Natalia Goncearova s-a recăsătorit cu un ofițer.

Foto: Depositphotos.com

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot