S-a teleportat Arsenie Boca la înmormântarea mamei sale?

02.04.2020
S-a teleportat Arsenie Boca la înmormântarea mamei sale?

Arsenie Boca este unul dintre cei mai discutați creștini din ziua de astăzi. Multă lume spune mai mult sau mai puțin că acesta a fost un trimis al lui Dumnezeu pe Pământ. Oamenii care l-au cunoscut au lăsat înscrisuri, în care declară minunile făcute de acesta.

Este știut faptul că Arsenie Boca nu a fost iubit de comuniști, drept dovadă în 15 spre 16 ianuarie 1951, la ora 5 dimineața a fost arestat și trimis la Canal. Câteva luni mai târziu, pe 6 decembrie, același an, în comuna Hălmagiu, județul Arad, mama sa trecea la cele sfinte, iar oamenii prezenți la înmormântare au mărturisit că Arsenie Boca s-a aflat la căpătâiul celei care i-a dat viață. Cu toate acestea, în Arhivele Securității este specificat faptul că el nu a părăsit baraca de la Canal.

Trebuie specificat că, în linie dreaptă, între cele două puncte sunt 572 de kilometri. Oamenii vorbesc despre un miracol și cred că Arsenie Boca s-a teleportat cu duhul lângă mama lui.

Miracol sau nu?

Când Cristina, mama lui Arsenie Boca, a încetat din viață, părintele se afla la Canal și își făcea norma de muncă. Conform dovezilor, acesta a simțit că ceva este în neregulă și a terminat mai repede decât de obicei ceea ce avea de făcut. Drept urmare a primit voie să se odihnească puțin, iar imediat a dispărut și a fost văzut de săteni lângă sicriul mamei sale, în județul Hunedoara. Practic acest lucru este imposibil, părintele fiind la vremea respectivă la aproximativ 600 de km departare.

Potrivit istoricului și teologului Florian Bichir, în Arhivele Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) există declarațiile a doi țărani care confirmă că Arsenie Boca s-a aflat la înmormântarea mamei sale. ”Securitatea a intrat, imediat, pe fir, din două motive. Nu putea explica prezența Sfântului în două locuri în același timp și, în acele vremuri, nimeni nu putea concepe o evadare dintr-un regim de detenție ca cel de la Canal!” Și, atunci, cum se explică toate acestea. ”A fost un miracol”, adaugă Bichir. Iar miracolele nu se explică.

Cu toate acestea, nici în ziua de astăzi nu se poate explica un asemenea fenomen. Dacă a fost Arsenie Boca lângă mama sa când a murit sau nu, deși se află la aproximativ 600 de km distanță, depinde de fiecare dintre dumneavoastră. A fost un miracol sau nu, probabil nu vom ști niciodată.

Arsenie Boca
Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot