S-a spart sticla sau display-ul? Cum faci diferența?

07.08.2020
S-a spart sticla sau display-ul? Cum faci diferența?

Cum știi dacă s-a spart sticla sau display-ul la un telefon mobil? Lumea civilizată din ziua de astăzi este greu de imaginat fără telefon mobil. Smartphone-ul nu mai este un simplu telefon, ci un adevărat mini-computer. De pe un asemenea terminal poți vedea filme, asculta muzică, conversa video cu prietenii și multe altele.

S-a spart sticla sau display-ul?

Telefonul mobil este ușor de transportat și de utilizat, însă, din păcate, este și foarte firav, iar la o simplă cădere se poate strica. Dacă ai parte de un asemenea eveniment este bine să verifici atent dispozitivul pentru a observa ce defecte au apărut.

Cum verifici dacă s-a spart sticla sau display-ul?

De obicei, când un smartphone cade, display-ul este cel mai afectat. Așadar, este indicat ca ecranul să fie verificat amănunțit pentru a vedea eventuale probleme.

Trebuie știut că ecranul unui smartphone este format din trei componente:

Dacă se strică doar geamul din sticlă, nu este nevoie de schimbarea și celorlalte două componente, lucru care va reduce cu mult costurile reparațiilor.

Așadar, este bine ca display-ul telefonului mobil să fie bine analizat în amănunt, în felul acesta vei ști dacă problema e gravă sau nu.

Caută să vezi dacă există pete negre, zone decolorate sau secțiuni neclare pe ecran. Verifică să vezi dacă ecranul rămâne complet negru când îl pui în stand-by.

De asemenea, uitate să vezi dacă apar linii sau modele care nu sunt simple fisuri în sticlă. Testează sensibilitatea la atingere, vezi dacă răspunde comenzilor (touchscreen-ul este nefuncțional).

Dacă ai observat măcar una dintre aceste probleme, înseamnă că telefonul nu are doar ecranul de sticlă spart, ci display-ul are probleme grave.

Cum repari un telefon mobil

Din nefericire, un smartphone din ziua de astăzi nu poate fi reparat acasă. Este indicat să duci dispozitivul la un centru specializat. Cel mai bine este să te prezinți la compania de telefonie mobilă de care aparții.

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
Care este capitala europeană situată la cea mai mare altitudine? Nu are nici măcar aeroport!
În Europa capitalele sunt situate cât mai aproape de nivelul mării. Totuși, există un oraș care face excepție. Capitala europeană situată la cea mai mare altitudine este Andorra la Vella,... citește tot
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Porc versus porc. Cum faci diferența dintre carnea de porc tradițională și cea de crescătorie?
Carnea de porc este cea mai vândută carne, în rândul românilor, indiferent de perioada anului. În timpul sărbătorilor, în special când este Crăciunul, lumea achiziționează foarte multă... citește tot
De ce Canada și SUA au granițe drepte?
De ce Canada și SUA au granițe drepte?
SUA și Canada sunt două dintre cele mai mari țări din lume ca și suprafață. Granițele dintre cele două state sunt imense și în mod surprinzător sunt trasate, în mare parte, în linie... citește tot
Recomandări din presa de azi
adplus-dvertising