Tinovul Mohoş, locul din România unde crește o plantă carnivoră, atrage ca un magnet

28.06.2023
Tinovul Mohoş, locul din România unde crește o plantă carnivoră, atrage ca un magnet

România este plină de locuri frumoase și unice în lume. Din păcate, multe dintre acestea nu sunt promovate așa cum ar trebui și astfel foarte puțini oameni află de ele. Pe de altă parte, tocmai faptul că nu se știe de aceste locații a ajutat la menținerea unui mediu înconjurător natural și sălbatic.

În județul Harghita, se află rezervaţia floristică Tinovul Mohoş care în ultimii ani atrage tot mai mulți turiști. De ce oare? Ei bine, turiștii vin pentru a vedea, în special, o plantă carnivoră, denumită „Roua cerului”.

Cum arată planta carnivoră din România?

Puțină lume știe că în România există o plantă carnivoră, denumită ”Roua cerului”. Aceasta se hrănește cu insecte chiar şi de 15 sau 20 de ori mai mari decât ea. Trebuie precizat că viețuitoarele sunt ademenite cu nişte tentaculele care au picături de sevă otrăvitoare.

Este un loc unic în lume. Foarte mulţi care vin la Lacul Sfânta Ana, dar în tinovul Mogoş nu intră, este o greşeală mare pentru că Tinovul Mogoş este mult mai frumos decât lacul Sfânta Ana, a afirmat Gasner Wolf, turist, potrivit observatornews.ro.

Rezervația Tinovul Mohoş, o minunăție a naturii

Potrivit datelor oficiale, rezervația Tinovul Mohoş se întinde pe o suprafață de 240 de hectare, însă 80 sunt mlaștină. Zona este protejată de lege, iar cei care ajung în această regiune merg pe deasupra unui lac acoperit cu un strat de turbă care măsoară între 10 și 20 metri grosime. Practic, este o potecă foarte bine ancorată pentru a nu se surpa.

Apa poate fi văzută din loc în loc, iar pe marginea ei sunt plante carnivore. Turiștii care ajung aici trebuie să plătească o taxă pentru a intra, care include și vizitarea lacului Sfânta Ana.

Tinovul Mohoş e o mlaştină specială care s-a născut dintr-un lac vulcanic, în urma activităţii vulcanice prin Lacul Sfânta Ana. Acum câteva zile, circa o săptămână au început să apară şi cele mai interesante plante din Tinov. Este vorba de roua cerului, droserele care sunt plante carnivore, a afirmat Dosa Levente, administratorul rezervației, potrivit adevarul.ro.

Trebuie specificat că din cauza turbei apa este aproape neagră și, cu toate acestea, foarte mulți turiști sunt atrași din ce în ce mai mult de această zonă sălbatică, neexploatată de oameni.

Foto: Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
Roxadustat: Medicamentul controversat interzis pentru sportivi
În lumea sportului, medicamentele de performanță au fost întotdeauna o problemă controversată. Un astfel de medicament care a făcut recent titluri este roxadustat. În acest blog, vom analiza... citește tot
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ce vin îi plăcea, în mod deosebit, lui Ștefan cel Mare?
Ștefan cel Mare (1438/1439 – 1504) a fost una dintre personalitățile care a scris istorie pe aceste meleaguri. Domnitorul moldovean a avut cea mai lungă domnie din perioada medievală, nu mai... citește tot
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Arheologii au descoperit locația unde Iisus Hristos a vindecat un orb
Iisus Hristos este figura centrală a creștinismului. Fiul lui Dumnezeu a venit pe Pământ pentru a propovădui pacea și iubirea între oameni, însă a fost crucificat de către aceștia. În... citește tot