Rețetă burger de post. Cum pregătești un burger delicios și sănătos?

13.04.2021
Rețetă burger de post. Cum pregătești un burger delicios și sănătos?

Fasolea și leguminoasele sunt surse excelente de proteine ​​și vitamine, dar uneori tocănița veche nu satisface pofta unui adevărat produs de bază american ca un burger. Nu este nevoie să cumpărați alimente pre-gătite și încărcate cu grăsime, mai ales dacă este atât de simplu să faceți propriul burger de post sănătos și delicios.

Se pot folosi ciuperci, proteine ​​din soia, leguminoase sau boabe pentru a face chiftelele de burger și se condimentează cu ierburi proaspete și condimente uscate.

Odată ce se obțin ingredientele de bază necesare pentru o pastă umedă, puteți crea propriile delicii utilizând pur și simplu ingredientele care vă plac cel mai mult, cum ar fi cartofii dulci, orez, tofu, fasole, făina de porumb și legume.

Nu este nevoie de carne sau grăsime pentru a face o pastă perfectă și burgerii obținuți se pot servi cu cartofi prăjiți, sosuri și salate.

Rețetă burger de post. Cum pregătești un burger delicios și sănătos?

Această rețetă de burger vegetal are pâine în amestec, deci nu este fără gluten. Amestecați piureul de fasole, pâine, ceapă tocată, condimentați și faceți chiftele de burger. Deoarece nu sunt dense, acestea sunt cele mai bune atunci când sunt prăjite sau coapte.

Ingrediente

Metode de preparare

1. Se adună toate ingredientele
2. Într-un castron mare, se zdrobește fasolea până aproape de omogenizare. Se amestecă bine cu o lingură de lemn odată ce textura dorită este obținută.
3. Se adaugă 1/2 lingură de ulei pentru a unge fundul unei tigăi mici. Se adaugă ceapa și călește până este moale și translucidă, aproximativ 3 până la 5 minute.
4. Se combină ceapa sote cu piureul de fasole neagră. Ulterior, se adaugă feliile de pâine mărunțită, sarea, usturoiul și piper după gust. Se amestecă bine cu o lingură de lemn.
5. Odată ce amestecul este omogenizat, se adaugă făina câteva linguri pe rând. Amestecul burgerului va fi foarte gros, așa că se pot folosi mâinile pentru a amesteca întregul conținut.
6. Se împarte întregul amestec de fasole neagră în chiftele de burgeri individuale, cu o grosime de aproximativ 1,5 cm. Se rulează în mână o minge, apoi se aplatizează ușor.

Burgeri vegetali

7. Se încinge uleiul într-o tigaie pentru a prăji burgerii la foc mediu-mic. Se lasă la rumenit pe fiecare parte aproximativ 3 minute. Dacă tigaia este prea fierbinte, burgerii se vor rumeni prea repede și nu vor fi preparați în mijloc, așa că atenție la temperatură.
8. Se pregătesc burgerii în chifle alături de alte legume și garnituri.

Utilizarea conservelor de fasole este destul de convenabilă și, printre altele, înseamnă că se poate înlocui fasolea neagră cu alt tip de fasole din ce se găsește în magazin. Se pot adăuga și alte legume, cum ar fi morcovi rași, țelină, ardei roșii sau verzi. Cu toate acestea, NU supraîncărcați amestecul cu legume, deoarece acestea se vor sfărâma.

Ierburile fac o mare diferență în aromă. Se poate adăuga coriandur tocat sau pătrunjel, plus o lingură din orice condiment care combină două sau mai multe ierburi. Ierburile uscate individuale, cum ar fi oregano, salvie sau maghiran, sunt, de asemenea, un plus aromat.

Foto: Pexels.com

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot