Copilul cu copil! A dat naștere unui băiețel deși nu avea nici șase ani împliniți

26.04.2023
Copilul cu copil! A dat naștere unui băiețel deși nu avea nici șase ani împliniți

O femeie din Peru este considerată cea mai tânără mămică din lume. Lina Medina, pe numele ei, s-a născut în data de 27 septembrie 1933, iar la vârsta de 5 ani, 7 luni și 17 zile a adus pe lume un copil de 2,7 kilograme. Cazul ei a intrat direct în Cartea Recordurilor.

Lina Medina s-a născut într-un sat din Munții Anzi, într-o familie săracă. Tatăl ei Tiburelo Medina și mama Victoria Losea au observat pe la vârsta de 5 ani că fetiței lor a început să îi crească burta. Aceștia au crezut, inițial, că asupra micuței s-au abătut forțe malefice și au supus-o la tot felul de ritualuri. După ce au observat că nicio acțiune nu dă randament, au decis să meargă cu Lina la cel mai apropiat doctor.

Lina Medina a născut un băiețel

Lina Medina a fost dusă de părinții ei la 70 de kilometri de satul unde locuia, în orașul Pisco, pentru a fi consultată de către un medic. Specialistul în sănătate, pe nume Gerardo Lozada, a crezut la început că fetița are o tumoare, însă după un control mai amănunțit a ajuns la concluzia că este însărcinată.

Așadar, Lina Medina a născut un băiețel perfect sănătos la vârsta de 5 ani, 7 luni și 17 zile, devenind astfel cea mai tânără mămică din lume, din istorie. Nou-născutul a primit numele doctorului, Gerardo.

Băiețelul a crezut că Lina este sora lui

Până la vârsta de 10 ani Gerardo Medina a crezut că Lina este sora lui. Abia la această vârstă, el a aflat adevărul. Gerardo a trăit doar 40 de ani, până în anul 1979, când a murit din cauza unei boli la măduva spinării. Lina Medina nu a povestit niciodată cum a rămas însărcinată și cine a fost tatăl copilului.

În mod sigur Lina a fost supusă unui abuz sexual, însă acest lucru nu a putut fi dovedit niciodată deoarece fetița nu a vorbit despre întâmplarea trăită nici când a ajuns la maturitate. Trebuie precizat însă că tatăl ei, Tiburelo Medina, a fost acuzat de abuz sexual și arestat, dar eliberat la scurt timp din lipsă de probe.

Lina Medina a crescut și a devenit secretara doctorului care a ajutat-o să nască. Aceasta s-a căsătorit cu Raúl Jurado, iar în anul 1972 a născut al doilea copil. Lina trăiește și în prezent și are 89 de ani.

Foto: allthatsinteresting.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce vapoarele nu au faruri?
De ce vapoarele nu au faruri?
De când lumea și pământul automobilele au fost dotate cu sisteme de iluminare. Inițial, primele „faruri” erau, de fapt, niște felinare. Astăzi, mașinile au lumini puternice menite să... citește tot
Cum e să conduci la o altitudine de peste 5.000 de metri? Cea mai înaltă șosea din lume se află în India!
Cum e să conduci la o altitudine de peste 5.000 de metri? Cea mai înaltă șosea din lume se află în India!
V-ați întrebat vreodată care este cea mai înaltă șosea circulată din lume? Ei bine, aceasta este situată în regiunea Ladakh din nordul Indiei la o altitudine de peste 5600 de metri. Numele... citește tot
Terariul, o oază de liniște într-o lume tot mai ocupată! De ce terariul a înlocuit plantele de apartament?
Terariul, o oază de liniște într-o lume tot mai ocupată! De ce terariul a înlocuit plantele de apartament?
Trăim într-o epocă în care totul se desfășoară pe repede înainte. Viteza informațiilor pe care le procesăm și ritmul alert al vieții cotidiene fac ca unele aspecte mai delicate ale... citește tot