Cum și-a făcut un doctor pantofi din pielea unui criminal?

02.12.2020
Cum și-a făcut un doctor pantofi din pielea unui criminal?

George Parrott a fost un hoț în vestul sălbatic american, la sfârșitul secolului al XIX-lea. Acesta s-a născut pe 20 martie 1834 și a decedat pe 22 martie 1881. De-a lungul vieții sale, el a fost cunoscut după mai multe nume, precum: George Warden, George Manuse, și George Năsosul.

George Parrott a fost un tâlhar la drumul mare, însă el a rămas în istorie nu pentru faptele sale, ci pentru moartea sa și ceea ce s-a întâmplat cu cadavrul lui. În anul 1878, bărbatul și banda sa au ucis doi ofițeri ai legii – șeriful adjunct din Wyoming Robert Widdowfield și pe detectivul Union Pacific Tip Vincent – după un jaf de tren.

Parrott era cunoscut de lume pentru tot felul de tâlhării. Acesta avea prostul obicei de a se lăuda cu faptele sale, lucru care ia adus și sfârșitul. După uciderea celor doi oameni ai legii a trecut o perioadă bună până când a fost prins de poliție. Oamenii legii au ajuns la el întrucât Parrott nici măcar nu se ascunde cu fărădelegile sale.  Odată încarcerat, tâlharul știa că îl așteaptă execuția și a încercat să evadeze, însă a fost prins și spânzurat de mulțimea furioasă.

Din pielea lui George Parrott  au fost făcuți pantofi

Trecerea tâlharului în neființă nu reprezintă un moment care să rămână în istorie, însă ceea ce s-a întâmplat cu trupul său merită să fie relatat. După ce a fost spânzurat, cadavrul bărbatului nu a fost revendicat de nimeni, drept urmare un doctor pe nume John Osborne a cerut să i se dea lui corpul.

După ce a intrat în posesia cadavrului lui George Parrott, medicul l-a dezmembrat. Creierul l-a trimis unui doctor care studia mințile criminalilor, iar cutia craniană i-a dat-o asistentei lui în vârstă de 15 ani, Lillian Heath. Fata a folosit craniul pe post de scrumieră, obstacol împotriva închiderii ușii și ghiveci pentru flori. Medicul John Osborne a decis că rămășițele tâlharului mai pot fi folosite și a fost creată o mască mortuară cu fața lui Parrott, care evidențiază de ce avea porecla de năsosul.

Așa arată masca lui George Parrott, unde se poate vedea de ce avea porecla de năsosul

Lucrurile nu s-au oprit aici, iar doctorul a contactat un pantofar și a decis să își facă o pereche de pantofi din pielea criminalului. Încălțămintea a fost păstrată de Osborne și a fost purtată la balul său inaugural, după ce a fost ales guvernator al statului Wyoming. Corpul dezmembrat al lui Parrott a fost depozitat într-un butoi de whisky umplut cu o soluție de sare, aproximativ un an, în timp ce experimentele pe cadavru au continuat, până când după câțiva ani, oasele i-au fost îngropate.

Așa arată pantofii făcuți din pielea lui George Parrott

 

Astăzi, pantofii siniștri, masca mortuară și bucăți din craniul lui Parrott pot fi găsite la Muzeul Ținutului Carbon din Wyoming.

Foto: Wikimedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Rolul ceasurilor inteligente în creșterea productivității
Pentru că tehnologia a devenit aliatul indispensabil pentru îmbunătățirea eficienței productivității, este important să alegi acele produse ale acesteia care te pot ajuta cu adevărat în... citește tot
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
Cum își îngrijeau țăranii români copiii la 1850: „Îi îndopau cu mămăligă de la două-trei luni”
În lucrarea scrisă în anul 1895 și intitulată „Igiena țăranului român”, dr. Gheorghe Crăiniceanu dedica un capitol întreg creșterii copiilor în familiile de țărani. Autorul explică... citește tot
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Mandate fără număr. La al câtelea mandat a ajuns Putin? Cum poate să conducă până la 84 de ani?
Vladimir Putin a câștigat din nou alegerile în Rusia. Acesta ocupă pentru a cincia oară funcția de președinte al Federației Ruse. Pentru a fi Președinte pentru a cincea oară, șeful de la... citește tot