Nu se întâmplă doar în România. În Statele Unite există o așezare cu un singur locuitor

14.12.2021
Nu se întâmplă doar în România. În Statele Unite există o așezare cu un singur locuitor

În lume există tot felul de localități, care se fac remarcate prin lucruri neobișnuite. Așa este și cazul unui sat din Statele Unite ale Americii, care a ieșit în evidență prin faptul că are un singur locuitor. Monowi este un sat încorporat în comitatul Boyd, Nebraska. Acesta a devenit cunoscut la nivel mondial după recensământul din anul 2010, când s-a descoperit că aici trăiește o singură persoană, pe nume Elsie Eiler.

În anul 2020, în Statele Unite ale Americii a fost făcut un nou recensământ și s-a constatat că populația satului a crescut la două persoane, însă Eiler este încă singurul rezident al localității.

Monowi, satul cu un singur locuitor

La puțin peste 8 km de granița cu Dakota de Sud, în îndepărtata parte nordică a statului american Nebraska, un drum lung de pământ străbate pajiștile ondulate cu vegetație și câmpurile de grâu aurii spre centrul localității Monowi.

Monowi a luat naștere în anul 1902, când a fost amplasată o plăcuță cu numele localității, deoarece prin zonă trecea calea ferată Fremont, Elkhorn și Missouri Valley. Drept urmare, aici a fost înființat un oficiu poștal, care a rămas în funcțiune până în 1967. Satul a avut perioada sa de glorie în anii 1930, când avea o populație de 150 de persoane.

Elsie Eiler, în vârstă de 85 de ani, își plătește taxe, își acordă propria licență de alcool și este singura rezidentă rămasă în Monowi, Nebraska, după ce soțul ei a decedat în anul 2004. Astfel că, Eiler este primarul, funcționarul, trezorierul, bibliotecarul, barmanul din sat și singura persoană rămasă în cea mai mică localitate din Statele Unite ale Americii.

Cum este viața pentru singurul locuitor din Monowi?

Viața doamnei Eiler ca singur rezident al unui oraș fantomă este grea, însă femeia are o rutină, pe care o duce la bun sfârșit de fiecare dată. În fiecare an, aceasta pune un anunț în barul din sat, care este al ei, în care anunță că urmează alegeri pentru funcția de primar, după care merge și se votează pe ea însăși. După aceea, noul primar trebuie să elaboreze un plan de drumuri municipale, în fiecare an, pentru a asigura finanțare de la stat și apoi strânge de la ea anual taxe în valoare de aproximativ 500 de dolari, pentru a menține aprinse cele trei felinare din sat. În plus, banii sunt folosiți și pentru ca apa potabilă să fie lăsată să curgă.

Când aplic la stat pentru licența mea pentru băuturi alcoolice și tutun în fiecare an, ei le trimit secretarului satului, care sunt tot eu. Așadar, primesc documentul ca secretar, îl semnez ca funcționar și mi le dau mie în calitate de proprietar al barului, a declarat Elsie Eiler, pentru bbc.com.

Totodată, femeia ține evidența tuturor clădirilor din localitate, care deși sunt într-un stadiu de degradare poate vreo persoană va vrea să se mute în sat și să dubleze populația acestuia.

Foto: bbc.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot