Nu se întâmplă doar în România. În Statele Unite există o așezare cu un singur locuitor

14.12.2021
Nu se întâmplă doar în România. În Statele Unite există o așezare cu un singur locuitor

În lume există tot felul de localități, care se fac remarcate prin lucruri neobișnuite. Așa este și cazul unui sat din Statele Unite ale Americii, care a ieșit în evidență prin faptul că are un singur locuitor. Monowi este un sat încorporat în comitatul Boyd, Nebraska. Acesta a devenit cunoscut la nivel mondial după recensământul din anul 2010, când s-a descoperit că aici trăiește o singură persoană, pe nume Elsie Eiler.

În anul 2020, în Statele Unite ale Americii a fost făcut un nou recensământ și s-a constatat că populația satului a crescut la două persoane, însă Eiler este încă singurul rezident al localității.

Monowi, satul cu un singur locuitor

La puțin peste 8 km de granița cu Dakota de Sud, în îndepărtata parte nordică a statului american Nebraska, un drum lung de pământ străbate pajiștile ondulate cu vegetație și câmpurile de grâu aurii spre centrul localității Monowi.

Monowi a luat naștere în anul 1902, când a fost amplasată o plăcuță cu numele localității, deoarece prin zonă trecea calea ferată Fremont, Elkhorn și Missouri Valley. Drept urmare, aici a fost înființat un oficiu poștal, care a rămas în funcțiune până în 1967. Satul a avut perioada sa de glorie în anii 1930, când avea o populație de 150 de persoane.

Elsie Eiler, în vârstă de 85 de ani, își plătește taxe, își acordă propria licență de alcool și este singura rezidentă rămasă în Monowi, Nebraska, după ce soțul ei a decedat în anul 2004. Astfel că, Eiler este primarul, funcționarul, trezorierul, bibliotecarul, barmanul din sat și singura persoană rămasă în cea mai mică localitate din Statele Unite ale Americii.

Cum este viața pentru singurul locuitor din Monowi?

Viața doamnei Eiler ca singur rezident al unui oraș fantomă este grea, însă femeia are o rutină, pe care o duce la bun sfârșit de fiecare dată. În fiecare an, aceasta pune un anunț în barul din sat, care este al ei, în care anunță că urmează alegeri pentru funcția de primar, după care merge și se votează pe ea însăși. După aceea, noul primar trebuie să elaboreze un plan de drumuri municipale, în fiecare an, pentru a asigura finanțare de la stat și apoi strânge de la ea anual taxe în valoare de aproximativ 500 de dolari, pentru a menține aprinse cele trei felinare din sat. În plus, banii sunt folosiți și pentru ca apa potabilă să fie lăsată să curgă.

Când aplic la stat pentru licența mea pentru băuturi alcoolice și tutun în fiecare an, ei le trimit secretarului satului, care sunt tot eu. Așadar, primesc documentul ca secretar, îl semnez ca funcționar și mi le dau mie în calitate de proprietar al barului, a declarat Elsie Eiler, pentru bbc.com.

Totodată, femeia ține evidența tuturor clădirilor din localitate, care deși sunt într-un stadiu de degradare poate vreo persoană va vrea să se mute în sat și să dubleze populația acestuia.

Foto: bbc.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Cum poți crește plante la bloc?
Cum poți crește plante la bloc?
Secolul al XXI-lea este despre viteză. Despre cât de repede muncim, mâncăm și trăim. Viața a devenit un haos, în care traficul reprezintă cea mai mare parte a zilei. Produsele pe care le... citește tot
Unde este Gibraltar și de ce are statut special?
Unde este Gibraltar și de ce are statut special?
Gibraltar este una dintre cele mai mici regiuni ale Europei. Foarte mulți dintre oameni au auzit de acest loc, dar puțini știu exact unde se află și de ce este special. Este un loc unic, unde te... citește tot
Curiozități despre Moartea Neagră. Cum arăta corpul pacienților?
Curiozități despre Moartea Neagră. Cum arăta corpul pacienților?
Moartea Neagră sau Ciuma Neagră a fost o pandemie de ciumă bubonică care a apărut în Afro-Eurasia în perioada 1346 – 1353. Boala a fost responsabilă de uciderea a 75 până la 200 de... citește tot
adplus-dvertising