Care sunt cele mai sărace state din SUA?

27.04.2023
Care sunt cele mai sărace state din SUA?

Venitul mediu al unei gospodării reprezintă o modalitate de a stabili cât de bogată este o regiune. Cele mai sărace state din SUA gestionează un venit anual de aproximativ 50.000 de dolari pe gospodărie, o sumă destul de mică având în vedere cheltuielile din prezent. Dar care sunt cele mai sărace state din SUA?

Top 10 cele mai sărace state din SUA

1. Mississippi. Statul, situat în regiunea de sud-est a SUA, a avut mai mereu probleme economice. Cu un venit mediu pe an al gospodăriei de 48.716 USD, Mississippi este unul dintre statele cu cele mai mici venituri din țară. Mai mulți factori contribuie la dificultățile financiare ale statului, inclusiv nivelul scăzut de educație, o rată ridicată a sărăciei și o lipsă de diversificare economică. Acest decalaj educațional poate fi urmărit în școlile publice subfinanțate, în special în zonele rurale și cu venituri mici, care se luptă să ofere resurse și oportunități adecvate pentru elevi. În plus, rata sărăciei din Mississippi este semnificativ mai mare decât media națională. În cele din urmă, economia statului a depins de agricultură și silvicultură. Această lipsă de diversificare economică face ca economia statului să fie vulnerabilă la fluctuațiile pieței și limitează oportunitățile de angajare cu salarii mari.

2. Virginia de Vest. Statul, din regiunea Appalachian, are un venit mediu, pe an, al gospodăriei de 51.248 USD. Declinul industriei cărbunelui, cândva coloana vertebrală a economiei Virginiei de Vest, a avut un impact profund asupra finanțelor. În consecință, mulți rezidenți și-au pierdut locurile de muncă bine plătite, contribuind la scăderea bazei de impozitare și limitând investițiile publice în servicii și infrastructură. Virginia de Vest a întârziat, de asemenea, să adopte industrii emergente, cum ar fi energia regenerabilă, tehnologia și producția avansată, făcând statul mai vulnerabil la fluctuațiile cererii de pe piața globală.

3. Louisiana. Acest stat are un venit mediu, pe an, al gospodăriei de doar 52.087$. Economia Louisianei se bazează pe industrii precum cea a petrolului și a gazelor, care sunt supuse fluctuațiilor pieței globale. Această dependență a dus la pierderi periodice de locuri de muncă și la stagnarea salariilor în aceste sectoare, afectând veniturile gospodăriilor. Statul se confruntă, de asemenea, cu niveluri ridicate de sărăcie exacerbate de o rată a inegalității veniturilor, care au ca rezultat adesea accesul limitat la educație și asistență medicală de calitate.

4. Arkansas. Mai multe motive stau la baza problemelor financiare ale Arkansasului, care au lăsat multe gospodării cu venituri anuale de aproximativ 52.528 USD. Statul este predominant rural, cu agricultura, silvicultura și armamentul ca industrii primare, care au adesea salarii mici. Scorurile slabe ale statului în educație pot fi direct corelate cu locurile de muncă mai slab plătite, perpetuând un ciclu de dificultăți economice pentru gospodării. Infrastructura este deficitară la toate capitolele.

5. Alabama. Economia acestui stat se bazează pe agricultură, iar sărăcia parcă a fost rudă cu acești locuitori. Statul a fost, la un moment dat, puternic dependent de producția de bumbac, înrobind populații mari de afro-americani pentru a lucra pe plantații. Efectele de durată ale acestei istorii se văd și astăzi, deoarece afro-americanii din Alabama sunt afectați în mod disproporționat de sărăcie. Venitul mediu, pe an, al unei gospodării este de 53.913 USD. Marea problemă este că economia suferă și de o lipsă de diversificare.

Următoarele state în clasamentul sărăciei sunt: New Mexico, Kentucky, Oklahoma, Carolina de Sud și Tennessee, potrivit worldatlas.com.

Foto: worldatlas.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
În ultimii ani, inteligența artificială (AI) a avansat enorm și computerele au depășit limite pe care le consideram imposibile acum puțină vreme. Deși, probabil, în viitor unii ne vom... citește tot