Nicolae Ceaușescu bea apă dintr-un singur loc din România. Niciun român nu avea voie acolo

19.05.2023
Nicolae Ceaușescu bea apă dintr-un singur loc din România. Niciun român nu avea voie acolo

Nicolae Ceaușescu a trăit ca și cum ar fi fost etern, mai ales după ce a ajuns la putere. Acesta nu a avut niciodată o relație bună cu Biserica, însă avea tot felul de superstiții și obiceiuri peste care nu trecea. De altfel, liderul comunist a descoperit la un moment dat o locație despre care era de părere că este magică și deține puterea nemuririi. Ca atare, dictatorul avea grijă ca niciun român să nu ajungă în această zonă.

Nicolae Ceaușescu visa la nemurire

Se spune că în Munții Bucegi ar fi fost descoperit în timpul comunismului un „Izvor al Nemuririi”, despre care se credea că are „cea mai pură apă din lume”. Drept urmare, Nicolae Ceaușescu a dat ordin să se facă mai multe studii în această zonă. Locația a fost descoperită pentru prima dată în anul 1927 și se află pe Valea Ialomiței, undeva între Lacul Bolboci și Scropoasa.

Oamenii care ajungeau la acest izvor susțineau că apa face adevărate minuni pentru sănătatea umană. Astfel că informația s-a răspândit rapid în societate, iar dictatorul a dat ordin să se verifice cât este de adevărat. Cercetătorii au studiat apa și au chemat specialiști și din străinătate care au fost uimiți de proprietățile și calitatea lichidului. Locația a fost denumită de oamenii de știință ”Șapte izvoare”.

Ca atare, Nicolae Ceaușescu a ajuns să bea apă doar de acolo, fiind adusă în recipiente la București, deoarece era considerată cea mai pură apă din lume. Studiile efectuate în acea zonă au scos la iveală că apa izvorăşte dintr-o grotă în care se află un imens lac subteran care nu a secat niciodată. Aceasta nu are nicio bacterie şi nici azotaţi sau azotiţi.

A fost informat că această sursă de apă este cunoscută de peste 2.000 de ani şi că se găseşte în zona iniţiatică a dacilor, în Masivul Bucegi, că scrierile vechi pomenesc despre o apă din care a băut Zamolxe înainte de a deveni zeu şi că există un simbol al celor şapte izvoare pe scuturile dacice redate pe Columna lui Traian.

Lui Ceauşescu i-a sunat bine mai ales faptul că acolo s-ar afla zona nemuririi, adică un punct energetic pozitiv. Dosarele de la Şapte Izvoare au fost redeschise după ‘90, iar testele recente au arătat ca informaţiile lui Ceauşescu nu erau chiar departe de realitate, a povestit Ion Olteanu, unul dintre cei care ar fi participat la analiza apei din „Izvorul Nemuririi”, potrivit observatornews.ro.

Cert este că nici până în prezent nu s-a putut stabili de ce apa din acel izvor este atât de pură. Nicolae Ceaușescu a crezut atât de mult în proprietățile acestei ape încât a dorit ca niciun român să aibă acces la ea în afară de familia lui.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
În ultimii ani, inteligența artificială (AI) a avansat enorm și computerele au depășit limite pe care le consideram imposibile acum puțină vreme. Deși, probabil, în viitor unii ne vom... citește tot
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
Poate rămâne Șoșoacă fără mandat de europarlamentar din cauza comportamentului său?
În urmă cu câteva zile, Diana Șoșoacă a atras atenția Europei după ce a făcut un scandal monstru în Parlamentuul European. Reprezentanta României a fost dată afară, joi, din plenul... citește tot