Locuri de vizitat lângă București. De la Palatul Mogoșoaia, la Domeniul Știrbey sau Laguna Verde

07.02.2022
Locuri de vizitat lângă București. De la Palatul Mogoșoaia, la Domeniul Știrbey sau Laguna Verde

București, capitala României, oferă locuitorilor săi, dar și turiștilor, numeroase locuri pentru a petrece timpul liber. De la cafenele și restaurante unde poți degusta preparate delicioase până la parcuri și muzee. Cu toate acestea, forfota urbană ne poate stârni dorința de a fugi din calea ei, motiv pentru care redactorii site-ului shtiu.ro au selectat câteva obiective turistice la doar câțiva zeci de kilometri de Capitală pentru o zi sau două de distracție. E drept, sunt și câteva locații mai îndepărtate, dar nu mai mult de 150 de km.

Locuri de vizitat aproape de București

Palatul Mogoșoaia

La doar 10 km de centrul Capitalei, există un domeniu cunoscut atât de localnici, cât și de turiști pe malul Lacului Mogoșoaia. Este vorba despre Palatul Mogoșoaia, practic un muzeu destinat spre explorare. Mai mult decât atât, atunci când este posibil se pot organiza diverse evenimente, începând de la petreceri private până la evenimente muzicale și concerte.

Locația situată pe strada Valea Parcului, nr. 1 este o oază de liniște cu mult spațiu verde unde vizitatorii pot plănui un picnic alături de familie sau de prieteni.

Mogosoaia

Zumbaala Wake Park

Tot în zona Mogoșoaia, cei dornici de distracție aproape de București pot merge la Zumbaala Wake Park. Cu role sau biciclete, aceasta este o destinație ideală pentru familiile cu copii. De asemenea, această zonă este cunoscută pentru petreceri cu DJ de pe malul lacului.

Domeniul și Palatul Știrbey

Fiind proprietate privată, doar în weekend, acest loc este deschis și destinat turiștilor. Se pot face plimbări relaxante pe malul lacului și se poate vizita palatul și pavilioanele sale. De asemenea, aici se organizează un celebru festival numit Summer Well. Această locație este situată la 20 de km de București, în Buftea, pe strada Știrbei Vodă 36.

Parcul Snagov

Un alt loc ideal pentru a respira aer curat este pădurea Snagov. Această loc este o zonă protejată, cu multe specii de copaci de explorat. Pe lacurile din zonă, turiștii pot întâlni frumoșii nuferi și de asemenea, pot vizita Palatul Snagov având în prealabil o permisiune specială. Este considerat a fi cel mai romantic loc de la marginea Bucureștiului.

Clubul Snagov

Pentru cei mai cu dare de mână, există un loc pe strada Nufărului 1B, în Snagov Sat, unde se pot delecta la restaurantul Clubului Snagov, pot face activități în aer liber și pot merge la spa. De asemenea, există un bar la piscina clubului, unde doritorii de relaxare își pot petrece timpul.

Snagov Club

Parcul Artha

Rămânem în aceeași zonă de la marginea Bucureștiului, însă vă prezentăm un loc unde sportivii sau iubitorii unor alte activități similare sportului își pot consuma energia. Parcul Artha este situat pe strada Plopilor, nr. 1, iar acolo vizitatorii se pot bucura de o multitudine de activități, inclusiv călărie, volei, badminton și multe altele.

Edenland Park

Mergem spre sud-vestul Parcului Snagov și întâlnim pe strada Cantonului 12, în Balotești un park imens unde familiile cu copii se pot relaxa având parte de multă aventură. La Edenland Park se poate ajunge extrem de rapid de pe DN1, iar în interiorul acestui, vizitatorii pot găsi un perete de cățărat împreună cu 12 piste de copaci și multe alte activități destinate atât adulților, cât și copiilor.

Therme

Unul dintre cele mai mari centre de wellness și divertisment din Europa este situat în apropiere de București, mai exact pe Calea Bucuresti 1K, Balotești. Therme are saune tematice, palmieri și piscine termale unde răsfățul unei zile de weekend este garantat.

Therme

Laguna Verde

Este catalogat ca fiind unul dintre cele mai frumoase locuri de lângă București. Împrejurimile locului, împreună cu un restaurant rafinat și un serviciu de cazare fac din locul un loc ideal pentru un weekend minunat. Cei care aleg să petreacă două, trei zile aici au parte de o mulțime de activități sportive și de agrement. De asemenea, în zonă se poate campa.

Laguna Verde

Phoenix Club și Extreme Park Cernica

Un alt loc de aventuri destinat familiilor cu copii este Extreme Park Cernica. Aici vizitatorii se pot bucura de o serie de activități interesante, cum ar fi pescuitul, paintball, tirul cu arcul. Mai mult decât atât, lângă parc există și un club numit Phoenix Club.

Parcul Comana

La doar 45 de km de București, există Parcul Comana, locul ideal pentru cei care își doresc o evadare din tumultuosul zbucium urban. Cei care ajung aici se pot bucura de tiroliană, cai, câteva restaurante, precum și de spațiu suficient pentru picnic și odihnă. De asemenea, vara se organizează uneori concerte și o mulțime de activități pentru copii, ceea ce o face o destinație perfectă pentru familie.

Parcul Comana

Domeniul Greaca

La mai puțin de 30 de minute de București, Domeniul Greaca este locul unde se pot petrece ore minunate. Aici există un resort ce include un conac cu o arhitectură deosebită neoromânească, dar și un restaurant cu preparate românești și mediteraneene, o cramă și piscine exterioare. Iar view-ul este unul de excepție.

Palatul Potlogi

Piatra de temelie a Palatului Potlogi a fost pusă de Constantin Brâncoveanu. Acesta se află la aproximativ 50 de km de București și se poate vizita în fiecare zi de marți până duminică. Lunea este închis.

Conacul Bellu

Aproape de Ploiești se află Conacul Bellu. Acesta a fost construit de baronul Alexandru Bellu, in stil românesc vechi. Conacul se poate vizita și ascunde o mulțime de povești de la jumătatea secolului al XIX-lea. Muzeul adăpostește un patrimoniu mixt de artă plastică și decorativă, etnografie (ceramică, țesături, unelte, covoare românești din secolul al XIX-lea), cărți rare în ediții de lux, picturi, icoane și arme din secolele al XVIII-lea și al XIX-lea.

Valea Doftanei

Valea Doftanei pe care se află și Lacul Paltinu este una dintre cele mai căutate locații în perioada verii. Principalele atracții sunt aerul curat, pădurile și pajiștile. Distanța din București este de 130 de kilometri și timpul de călătorie este de aproximativ două ore.

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot