Este bună sau nu de băut apa de ploaie?

22.08.2022
Este bună sau nu de băut apa de ploaie?

Apa este vitală pentru organismul uman. Cu alte cuvinte, apa înseamnă viață, iar fără ea corpul uman nu poate rezista mai mult de trei zile, potrivit doctorilor. Au fost cazuri în care persoanele au rezistat mai multe zile fără apă, însă echilibrul organismului a fost dat complet peste cap, fiindcă acesta este compus în proporție de aproximativ 65% din apă.

Apa de ploaie nu este bună de băut

Oamenii de știință au analizat dacă apa de ploaie este bună de băut. Datele strânse au evidențiat faptul că aceasta nu este bună de consumat nicăieri în lume, din cauza substanțelor chimice care se găsesc în aer și care sunt mult peste nivelurile recomandate.

Nu există niciun loc pe Pământ unde apa de ploaie să fie sigură pentru băut, conform datelor pe care le-am utilizat. Chiar şi în Antarctica sau pe platoul tibetan, nivelurile (de substanţe chimice toxice) prezente în apa de ploaie sunt peste cele recomandate de Agenţia pentru Protecţia Mediului din Statele Unite ale Americii (EPA), a declarat Ian Cousins, profesor la Universitatea din Stockholm, potrivit agerpres.ro.

Conform datelor colectate, în apa de ploaie au fost observate substanţe perfluoroalchilate şi polifluoroalchilate, cunoscute în lumea cercetătorilor ca „substanțe chimice eterne”, fiindcă se dezintegrează foarte greu. Aceste substanțe se găsesc în produsele de machiaj și în ambalajele șampoanelor, iar din cauza faptului că nu sunt respectate regulile de colectare a gunoaielor ele au ajuns să se răspândească în aer și în apă.

Ingerarea substanțelor chimice pot duce la apariția cancerului

Dacă aceste substanțe chimice ajung în organismul uman pot avea efecte dăunătoare. Studiile au arătat că ele pot declanșa anumite tipuri de cancer și au un rol negativ în dezvoltarea fătului și ajută la apariția obezității. Potrivit cercetătorilor, aceste „substanțe chimice eterne” vor dispărea cu greu din atmosferă, drept pentru care nu este indicat ca apa de ploaie să fie consumată sub nicio formă.

Ploaia este o formă de precipitație atmosferică sub formă de picături de apă provenite din condensarea vaporilor din atmosferă. Ploaia se formează când diferite picături de apă din nori cad pe suprafața Pământului în formă lichidă, conform Wikipedia.org.

Foto: Pexels.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 1 septembrie este cea de-a 244-a a calendarului gregorian și a 245-a în anii bisecți. În această zi au avut loc de-a lungul timpului evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a...
Cele mai noi articole
Ce țări folosesc propria rețea de internet?
Ce țări folosesc propria rețea de internet?
Procesul globalizării a adus în viața oamenilor schimbări pe care le resimțim și astăzi. Internetul este probabil cel mai important aspect al dezvoltării globalizării. Acesta reușește să... citește tot
De ce Elena Ceaușescu nu a vrut stație de metrou la Piața Romană? „Au făcut burtă, să meargă pe jos”
De ce Elena Ceaușescu nu a vrut stație de metrou la Piața Romană? „Au făcut burtă, să meargă pe jos”
Nicolae și Elena Ceaușescu au condus România după bunul plac. Cei doi aveau cunoștințe minime, spre deloc, în aproape orice domeniu, însă cu toate acestea au modelat țara după voința lor.... citește tot
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Ce poluează mai mult benzina sau motorina?
Omenirea este într-o continuă dezvoltare și schimbare. Grija pentru mediul natural și sănătatea umană a schimbat complet lumea în ultima perioadă. Industria auto s-a modificat mult în... citește tot