Ce este apa micelară? La ce se folosește apa micelară?

06.07.2020
Ce este apa micelară? La ce se folosește apa micelară?

Apa micelară este un produs cosmetic. Acesta este folosit zilnic de persoane din toată lumea pentru o curățare rapidă, blândă și eficientă a tenului. Produsul este folosit, în special de femei, fiindcă îndepărtează machiajul ușor și nu dezechilibrează bariera naturală a pielii. 

Ce este apa micelară?

Potrivit unor studii la nivel mondial, o sticluță cu apă micelară este cumpărată la fiecare 6 secunde. Aceasta este atât de folosită fiindcă este promovată de vedete, influenceri și specialiști în dermatocosmetică și machiaj.

Ce ingrediente are apa micelară?

Apa micelară, așa cum îi spune și numele, are, în principal, în compoziție apă, după care sunt adăugate niște particule sferice numite micele, care acționează ca un surfactant (substanțe folosite la obținerea dizolvanților) blând. Aceste substanțe reușesc să atragă, în același timp, apa și uleiul, reușind astfel să curețe în profunzime. Trebuie specificat că apa micelară este folosită ca antidemachiant, fiind în stare să îndepărteze machiajul rezistent la apă.

Acest produs cosmetic poate fi folosit cu încredere, fiindcă este este bun pentru toate tipurile de piele. Majoritatea soluțiilor nu conțin alcool și uleiuri minerale, care ar putea să îți irite pielea. Specialiștii recomandă folosirea apei micelare de la branduri cunoscute. În felul acesta, poți vedea clar ce conține o apă micelară și dacă este sau nu benefică pentru tenul tău.

Cum trebuie folosită corect apa micelară?

Apa micelară se adaugă pe vată sau pe o dischetă de bumbac și se curăță tenul de produse de machiaj, praf, exces de sebum sau impuritățile acumulate în urma expunerii la poluarea din aer. O caracteristică specifică a acestei soluții este că după ce ai curățat tenul nu trebuie să te speli, cu toate că unii specialiști recomandă acest lucru la final.

Apa micelară poate fi folosită și dimineața pentru îndepartarea sebumului în exces, acumulat pe timpul nopții. Așadar, se poate spune cu certitudine că, acest produs cosmetic curăță tenul ca niciun alt produs de pe piață, lăsându-l curat.

Foto: sfaturimedicale.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
De ce au emigrat italienii în masă în Statele Unite ale Americii?
Astăzi, Italia este o țară stabilă din punct de vedere economică, urmașa unuia dintre cele mai mari imperii care au existat: Imperiul Roman. Totuși, au fost perioade în care milioane de... citește tot
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Cine este femeia după care s-a inspirat sculptorul Statuii Libertății?
Statuia Libertății din New York este considerat a fi unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume. Aceasta este amplasată pe o mică insulă la intrarea în portul „Liberty Island”,... citește tot
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot