E adevărat că în Canada se pun stickere cu gropi pe șosele?

25.02.2021
E adevărat că în Canada se pun stickere cu gropi pe șosele?

Infrastructura rutieră în Canada este la cele mai înalte standarde. Cu toate că este o țară unde clima este mai rece, străzile nu se decopertează, ca la noi, după fiecare zăpadă. Una dintre problemele traficului, în statul nord-american, o reprezintă viteza de circulație, pe care șoferii o încalcă cu regularitate.

De ceva vreme, pe internet, circulă o poză cu informația că autoritățile canadiene au hotărât să lipsească pe șosele stickere cu gropi pentru ca șoferii să reducă viteza de circulație. Este sau nu un fake news? Urmează să vedem în rândurile de mai jos.

Așa arată străzile în Canada

Abțibild cu gropi pe șosele, fake news sau nu?

Pe Internet și mai ales pe rețelele sociale circulă multe știri false. Informația potrivit căreia autoritățile canadiene au hotărât să lipsească pe șosele stickere cu gropi pentru ca șoferii să reducă viteza de circulație este una falsă.

Informația a fost dezmințită chiar de cineva care a lucrat în cadrul autorităților. Cu toate acestea, poza a devenit virală, fiindcă are și o doză de umor.

Am lucrat pentru un municipiu aproape 20 de ani și nu am auzit niciodată de o decizie atât de proastă și iresponsabilă. O astfel de tehnică de încetinire a traficului ar crea accidente de la șoferi care se îndreaptă spre alte benzi pentru a evita autocolantele. Informația este un fals grosolan, a scris bărbatul pe reddit.com.

Curiozități despre Canada

Acoperind 9.984.670 km², suprafața Canadei este puțin mai mare decât a Europei și de mai mult de 40 de ori mai mare decât suprafața Marii Britanii. Râurile din Canada asigură aproape 9% din proviziile de apă din surse regenerabile la nivel mondial. Totodată, Canada se află pe locul al 3-lea în lume în ceea ce privește volumul de gheață, după Antarctica și Groenlanda.

Din cauza glaciațiunii extinse, Canada are mai mult de două milioane de lacuri. Dintre cele care se află numai pe teritoriul Canadei, mai mult de 31.000 au suprafața cuprinsă între 3 și 100 km², iar 563 au suprafața mai mare de 100 km².

Foto: reddit.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot