Care este țara unde soarele nu apune niciodată?

25.06.2020
Care este țara unde soarele nu apune niciodată?

Pare greu de crezut, dar pe Glob există un stat unde soarele nu apune niciodată. De ce? Simplu. Țara are o suprafață atât de mare încât soarele este mereu pe cerul acesteia.

Da, este vorba despre Rusia. Aceasta este cea mai mare țară din lume. Cu o suprafață de 17.125.191 km², Rusia se întinde pe două continente: Europa și Asia. Rusia acoperă peste o optime din suprafața locuită a Pământului.

Cele mai îndepărtate două puncte ale Rusiei sunt la aproximativ 8.000 km distanță de-a lungul unei geodezice. Rusia deține 10% din terenul arabil din lume. Țara condusă de Vladimir Putin are o coastă lungă de peste 37.000 km de-a lungul Oceanelor Arctic și Pacific, precum și de-a lungul Mării Baltice, Mării Azov, Mării Negre și Mării Caspice.

Rusia are nu mai puțin de 9 fusuri orare. Până în anul 2011 avea 11 fusuri orare, dar la propunerea presedintelui Medvedev, s-a renunțat la doua dintre acestea și s-a adoptat ora de vara si revenirea la timpul inițial, toamna, la fel ca în Occident.

Locul unde soarele nu apune niciodată vara

Mai există un loc pe Terra unde, pe perioada verii, soarele nu apune niciodată. De exemplu, la Cercul Arctic, întunericul nu vine niciodată, o perioadă foarte mare de timp. Fenomenul care se produce la Polul Nord, când soarele sta continuu pe cer, poate dura de la 24 de ore până la peste doua luni. Cei care au trăit astfel de experiențe afirmă că este obositor ca noaptea să nu-și mai facă apariția și soarele să nu mai apună.

Cât de mare este Rusia?

Cu o suprafață de 17.125.191 km², Rusia este cea mai mare țară din lume ca suprafață. Pe poziția a doua este Canada și locul al 3-lea este ocupat de Statele Unite ale Americii cu o suprafață de 9.834.000 km².

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot