E adevărat că rușii au ales creștinismul de dragul alcoolului?

09.04.2020
E adevărat că rușii au ales creștinismul de dragul alcoolului?

Creștinismul este una din cele trei religii monoteiste contemporane, alături de iudaism și islam. Această religie înglobează catolicii, protestanții și ortodocșii și este, actualmente, cea mai importantă din punct de vedere numeric, cu un număr de 2,4 miliarde de adepți.

Cuvântul „creștin” vine din limba latină populară, de la christianus, derivat de la Hristos, deoarece Iisus este considerat în religia creștină ca fiind Mesia și fiul lui Dumnezeu. Rusia este una dintre cele mai mari națiuni creștine de pe pământ.

Biserica Ortodoxă Rusă își regăsește originile în Botezul din Kiev din 988, când Prințul Vladimir I a adoptat, în mod oficial, religia Imperiului Bizantin ca religie de stat a Rusiei Kievene. Conform legendelor se spune că rușii au ales creștinismul în defavoarea islamismului datorită alcoolului. Este știut faptul că în religia musulmană consumul de alcool este strict interzis.

Biserica Ortodoxă Rusă și-a sărbătorit în 1988 aniversarea a 1.000 de ani de existență. Nu este niciun secret că rușii sunt un popor care consumă foarte mult băuturi spirtoase. Afinitatea acestora pentru vodcă este cunoscută în întreaga lume, iar din cauza asta unul din patru bărbaţi moare înainte de a ajunge la vârsta de 55 de ani. Ca să înțelegeți cât de mult le place băutura la ruși, trebuie să știți că până în 2011 berea nu a fost considerată băutură alcoolică.

Rusia, un gigant mondial

Rusia este una dintre țările cu cei mai mulți milionari în dolari. Majoritatea au afaceri cu petrol în întreaga lume. La trei decenii după căderea comunismului sunt cel puţin 163.176 de milionari în dolari în Rusia, iar 26% din activele lor combinate sunt în bani gheaţă, dublu faţă de procentul din Europa şi de aproape trei ori mai mult decât în SUA.

Cu o suprafață de 17.098.242 km², Rusia este cea mai mare țară din lume ca suprafață. Pe poziția a doua este Canada și locul al 3-lea este ocupat de Statele Unite ale Americii cu o suprafață de 9.834.000 km².

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce oltenii vorbesc repede? De ce oltencele sunt rele de gură?
De ce oltenii vorbesc repede? De ce oltencele sunt rele de gură?
Despre femei se spune, în general, că vorbesc mult. Un studiu arată că femeile vorbesc zilnic cu 13.000 de cuvinte mai mult decât bărbații. Oltencele sunt și mai și. Pe lângă faptul că... citește tot
Care este cea mai veche monedă din lume aflată încă în circulație?
Care este cea mai veche monedă din lume aflată încă în circulație?
Ne pregătim pentru înlocuirea banilor fizici cu monedele virtuale. Probabil că atunci când acel moment va veni, cea mai veche monedă din lume aflată încă în circulație va deveni doar o... citește tot
Israel și vecinii: decenii de război. De ce Israel nu este în relații bune cu niciunul dintre vecinii săi? De ce Iran urăște Israelul?
Israel și vecinii: decenii de război. De ce Israel nu este în relații bune cu niciunul dintre vecinii săi? De ce Iran urăște Israelul?
Al doilea Război Mondial (1939-1945) și genocidul la care au fost supuși milioane de evrei a fost unul dintre cele mai negre episoade din istoria acestui popor. După genocidul comis în rândul... citește tot