E adevărat că există un „oraș” al gunoierilor? Unde se află acesta?

04.05.2021
E adevărat că există un „oraș” al gunoierilor? Unde se află acesta?

Toate orașele din lume au cartiere mai bogate și cartiere mai sărace. Cei care trăiesc în zonele mai sărace ale localităților, se spune că trăiesc la periferie. Cu toate acestea, există diferențe și între periferii, iar unele sunt mai dezvoltate decât altele.

În lume, există un oraș unde mormane de gunoaie stau pe stradă, fără ca autoritățile să intervină. În Cairo, capitala Egiptului, există un cartier al gunoierilor, numit și orașul gunoierilor. Zonă se află la marginea capitalei și este populată numai cu creștini, care se ocupă cu colectarea și reciclarea gunoaielor.

Cum a apărut cartierul gunoierilor?

Cartierul a apărut în anul 1969, când autoritățile egiptene au decis concentrarea într-o singură regiune a persoanelor care se ocupă cu colectarea gunoaielor. Astfel, s-a hotărât ca locul să fie lângă dealurile Mokattam, la est de oraş. În acest cartier, trăiesc aproximativ 40.000 de oameni.

Potrivit standardelor din regiune, colectarea, sortarea și reciclarea gunoaielor aduce venituri bune persoanelor care se ocupă cu acest lucru. Autoritățile nu reglementează această muncă, dar nici nu o împiedică. Deșeurile alimentare sunt folosite ca mâncare pentru porci, lucru considerat „necurat” de către musulmani.

Gunoierii, din aceste cartiere, au casele amenajate pentru munca pe care o prestează. Astfel, la parter zona este deschisă sortării și ambalării gunoaielor, în timp ce etajele superioare sunt pentru locuit. Totodată, pe acoperișurile locuințelor sunt așezate baloturile cu gunoaie, care sunt pregătite pentru reciclare. De asemenea, pe unele case au fost construite schele metalice, pentru arderea celor care nu pot fi reciclate.

Poluarea și mirosul neplăcut, o problemă pentru Cairo

Din păcate, activitatea gunoierilor poluează aerul și lasă un miros neplăcut peste toată capitala. Arderea deșeurilor în aer liber, după metode primitive, se simte peste tot în atmosferă. Clima din regiune nu ajută deloc, fiindcă este mereu cald. Cu toate acestea, oamenii par a se fi obișnuit cu acest lucru, fiind mulțumiți de faptul că orașul este curățat de mizerie.

Cartierul se numește Manshiyat Naser și arată deplorabil. Lumea trăiește într-o sărăcie lucie, departe de standardele de civilizație. Copiii se dezvoltă printre gunoaie și cei mai mulți dintre ei continuă activitatea părinților lor.

Foto: imgur.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot