E adevărat că există un „oraș” al gunoierilor? Unde se află acesta?

04.05.2021
E adevărat că există un „oraș” al gunoierilor? Unde se află acesta?

Toate orașele din lume au cartiere mai bogate și cartiere mai sărace. Cei care trăiesc în zonele mai sărace ale localităților, se spune că trăiesc la periferie. Cu toate acestea, există diferențe și între periferii, iar unele sunt mai dezvoltate decât altele.

În lume, există un oraș unde mormane de gunoaie stau pe stradă, fără ca autoritățile să intervină. În Cairo, capitala Egiptului, există un cartier al gunoierilor, numit și orașul gunoierilor. Zonă se află la marginea capitalei și este populată numai cu creștini, care se ocupă cu colectarea și reciclarea gunoaielor.

Cum a apărut cartierul gunoierilor?

Cartierul a apărut în anul 1969, când autoritățile egiptene au decis concentrarea într-o singură regiune a persoanelor care se ocupă cu colectarea gunoaielor. Astfel, s-a hotărât ca locul să fie lângă dealurile Mokattam, la est de oraş. În acest cartier, trăiesc aproximativ 40.000 de oameni.

Potrivit standardelor din regiune, colectarea, sortarea și reciclarea gunoaielor aduce venituri bune persoanelor care se ocupă cu acest lucru. Autoritățile nu reglementează această muncă, dar nici nu o împiedică. Deșeurile alimentare sunt folosite ca mâncare pentru porci, lucru considerat „necurat” de către musulmani.

Gunoierii, din aceste cartiere, au casele amenajate pentru munca pe care o prestează. Astfel, la parter zona este deschisă sortării și ambalării gunoaielor, în timp ce etajele superioare sunt pentru locuit. Totodată, pe acoperișurile locuințelor sunt așezate baloturile cu gunoaie, care sunt pregătite pentru reciclare. De asemenea, pe unele case au fost construite schele metalice, pentru arderea celor care nu pot fi reciclate.

Poluarea și mirosul neplăcut, o problemă pentru Cairo

Din păcate, activitatea gunoierilor poluează aerul și lasă un miros neplăcut peste toată capitala. Arderea deșeurilor în aer liber, după metode primitive, se simte peste tot în atmosferă. Clima din regiune nu ajută deloc, fiindcă este mereu cald. Cu toate acestea, oamenii par a se fi obișnuit cu acest lucru, fiind mulțumiți de faptul că orașul este curățat de mizerie.

Cartierul se numește Manshiyat Naser și arată deplorabil. Lumea trăiește într-o sărăcie lucie, departe de standardele de civilizație. Copiii se dezvoltă printre gunoaie și cei mai mulți dintre ei continuă activitatea părinților lor.

Foto: imgur.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot