E adevărat că există un ceas care îți toacă banii dacă nu te trezești la timp?

06.01.2020
E adevărat că există un ceas care îți toacă banii dacă nu te trezești la timp?

Trezitul la timp este pentru unii o adevărată corvoadă. Mai ales atunci când au de făcut o activitate care nu le face plăcere, cum ar fi mersul la serviciu. Un tânăr a inventat o modalitate prin care și cel mai somnoros se poate trezi. Cum? Simplu. Dacă nu s-a dat jos din pat poate pierde o bancnotă valoroasă. Deocamdată, „mașinăria” este la stadiul de concept.

Pe Internet a apărut în urmă cu câțiva ani o mașinărie care toacă bani. Acesta este, de fapt, un concept de ceas. Cum funcționează? Se introduc în dispozitiv câteva bancnote și se setează alarma la o anumită oră. Dacă cel care este nevoit să se trezească nu oprește ceasul în decurs de un minut de când s-a auzit alarma, o bancnotă va fi tocată de către mașinărie. Și, cine ar fi dispus să piardă bani grei pentru încă două sau mai multe minute de somn?

Totuși, alarma cu pricina nu a existat niciodată în realitate și a rămas la stadiul de concept. Motivul? În multe dintre statele lumii, legislația clasează ca fiind infracțiune distrugerea bancnotelor.

Cu toate acestea, dispozitivul a fost prezentat pe mai multe siteuri de specialitate și a stârnit admirația a milioane de utilizatori din întreaga lume.

Cum funcționa prima alarmă deșteptătoare? Ce era meseria de „trezitor”?

Prima alarmă deșteptătoare a fost tot un om. Cei care practicau meseria de „alarme umane” se numeau „trezitori”. Aceștia mergeau la fiecare client și băteau în geam cu un băț lung sau ciocăneau la ușă până când cei ce dormeau se trezeau. Trezitorii se foloseau de bucăți lungi de trestie pentru a lovi la ferestrele situate la etajul al II-lea al clădirilor.

Curiozități despre ceasuri:

Alarma

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot