E adevărat că bărbații musculoși nu sunt foarte deștepți?

07.02.2022
E adevărat că bărbații musculoși nu sunt foarte deștepți?

Se spune că bărbații musculoși nu sunt inteligenți. Această ipoteză a fost analizată de mai mulți oameni de știință, care au studiat corpul uman și dezvoltarea creierului. Datele strânse au evidențiat unele lucruri legate de creierul uman, care consumă foarte multă energie.

Bărbații musculoșii nu sunt inteligenți?

Până la vârsta de 9 luni, capul unui copil are 50% din dimensiunea pe care o atinge când devine adult. La vârsta de doi ani, acest organ ajunge la 75% din mărimea unei persoane la maturitate. Dezvoltarea rapidă a creierului este necesară pentru creșterea și adaptarea corpului la noile condiții.

Potrivit specialiștilor în sănătate, organismul uman va da întotdeauna prioritate creierului. Așadar, apare întrebarea: Dacă se adaugă mai multă masă musculară, va fi creierul afectat?

Procesele biologice din corpul uman sunt atent rezolvate de creier, iar orice reacție hormonală va duce la schimbări în tot organismul uman. Cu toate acestea, specialiștii în domeniu, susțin că creșterea masei musculare nu va face o persoană să fie mai puțin deșteaptă decât una una mai slabă. Așadar, această generalizare cum că bărbați musculoși nu sunt deștepți este una falsă. Drept urmare, inteligența unui bărbat nu are legătură cu masa musculară, ci ține doar de dorința acestuia de a învăța lucruri noi.

Cercetătorii au demonstrat că exercițiile fizice și creșterea masei musculare ajută persoanele care suferă de anxietate. Totodată, a fost arătat că cei care fac mișcare mențin creierul sănătos, pe o perioadă cât mai lungă de timp, iar procesul cognitiv se îmbunătățește semnificativ.

Mens sana in corpore sano

Mens sana in corpore sano („o minte sănătoasă într-un corp sănătos”) este o expresie latină care ascunde un mare adevăr. O persoană care face exerciții fizice și are masa musculară în loc de grăsime va avea și o minte sănătoasă. Așadar, inteligența unei persoane nu are nimic de-a face cu masa musculară, însă un organism sănătos va ajuta creierul să se dezvolte și să se mențină tânăr mai mult timp.

Actorul Dolph Lundgren este cel mai bun exemplu că o persoană musculoasă poate fi și inteligentă. Acesta deține centura neagră la karate și a fost campion european la acest sport. Studiile nu au fost trecute niciodată în planul secund, vedeta mondială vorbește șapte limbi, are un master în inginerie chimică și a fost invitat să își obțină doctoratul la MIT.

Foto: Pexels.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 13 august este cea de-a 225-a zi în calendarul gregorian și a 226-a zi în anii bisecți. Această zi a a consemnat de-a lungul vremii numeroase evenimente care au marcat istoria lumii și...
Cele mai noi articole
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Cum a murit Carol al II-lea? Ultimele sale cuvinte au fost: „Vezi ce are duduia, s-a speriat rău”
Carol al II-lea a fost regele României timp de 10 ani, între 8 iunie 1930 și 6 septembrie 1940. Domnia acestuia a fost una plină de controverse și mulți oameni politici ai acelor vremuri nu... citește tot
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
Care este cea mai mică insulă locuită din lume?
În lume există multe lucruri frumoase unele locuite de oameni, iar altele sălbatice care nu au văzut deloc vreo urmă de civilizație. Acolo unde oamenii au ajuns și-au pus amprenta asupra... citește tot
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Care este diferența dintre ayran, sana și chefir?
Sana, ayranul și chefirul se enumără printre lactatele alese, de cele mai multe ori, la micul dejun. Dintre cele trei, nutriționiștii sugerează consumarea chefirului persoanelor cu probleme de... citește tot