De ce stau muștele pe vaci?

24.04.2023
De ce stau muștele pe vaci?

Mersul în zona rurală poate însemna pentru copii un prilej prin care se pot conecta cu natura. Animalele crescute în mod ecologic de către bunici reprezintă de ani buni esența satului. Porcii, caii sau vacile sunt cele mai cunoscute și prezente animale în mediul rural. Vaca, cea care dă oamenilor atât lapte, cât și carne, se confruntă în anotimpul cald cu o mare problemă. De ce obișnuiesc muștele să deranjeze vacile?

De ce stau muștele în apropierea vacilor?

muștele

Fiecare amintire de la bunici are în prim plan animalele din ogradă. Mersul cu vaca la cireadă dis de dimineață și venitul seara reprezintă un laitmotiv al satului românesc. Vaca, animalul sfânt de care omul din mediul rural este atașat de milenii.

Aceasta oferă lapte, din care se face brânză, iaurt sau smântână. Un animal îndrăgit și respectat fără de care evoluția satului poate nu ar fi arătat la fel. Înainte de a se folosi caii la căruță, boii erau cei care trăgeau carele încărcate cu roade de la câmp.

Zona rurală nu este formată doar din lucruri plăcute. Căldura primăverii și a verii aduce un musafir mai puțin dorit, musca. Micile zburătoare pot fi deranjante, chiar enervante, atât pentru om, cât și pentru vite. Motivul principal pentru ca muștele înconjoară și chiar stau pe vite este acela că gunoiul din grajd este un loc propice pentru reproducere. Muștele găsesc în grajd locul oportun pentru reproducere, pentru a depune ouă. În timpul lunilor de vară, acest lucru creează un ciclu fără sfârșit de muște care se nasc și chinuie vitele.

Cum au fost vacile domesticite?

Vacile au fost domesticite pe când acestea se numeau aurohi, o specie de bovine sălbatice. Schimbarea a început să se producă în vecinătatea țărilor actuale Turcia și Pakistan cu aproximativ 10.000 de ani în urmă.

De atunci și până în prezent, omul a învățat cum trebuie să trăiască cu acest animal, cum să aibă grijă de el și cum să profite. În momentul de față există peste 1.000 de specii diferite de vaci, care trăiesc pe toate continentele populate de oameni.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot