De ce se dăruiește femeilor un număr impar de flori?

08.03.2022
De ce se dăruiește femeilor un număr impar de flori?

A dărui flori reprezintă una dintre cele mai vechi tradiții de sărbătoare. Fie că este vorba de mulțumiri, scuze sau pur și simplu un gest romantic, florile sunt potrivite pentru aproape orice ocazie. Oamenii își dăruiesc unii altora flori de mii de ani ca o modalitate de a-și exprima emoțiile.

Potrivit specialiștilor, florile îi fac pe oameni să se simtă bine și de cele mai multe ori au scop terapeutic. Multe femei susțin că atunci când primesc flori, starea lor de spirit devine mult mai pozitivă și încărcată cu energii bune.

Romanii antici, chinezii și grecii au scris despre flori în poveștile și miturile lor. În epoca victoriană, oamenii foloseau florile ca o modalitate de a-și arăta sentimentele, deoarece la acea vreme, societatea descuraja expresiile verbale deschise ale emoțiilor. Iar despre gesturi tandre nici nu putea fi vorba.

Culorile specifice însemnau anumite lucruri: roșul însemna pasiune, albul însemna castitate sau virtute și galbenul arăta prietenie. Chiar și dimensiunea florilor sau aranjamentul lor ar putea transmite un mesaj.

Oferă flori doamnelor, însă atenție la numărul lor

Florile pot însenina ziua cuiva, însă în unele culturi poate fi ofensator sau poate simboliza ghinion. În Rusia, Ucraina, fostele state ale Uniunii Sovietice, dar și în România, dacă cineva intenționează să ofere flori unei femei trebuie să se asigure că acestea sunt în număr impar. Florile în număr par se duc la înmormântări sau cimitir. De asemenea, se spune că florile galbene înseamnă sfârșitul unei relații.

Iată câteva tradiții și superstiții legate de flori din întreaga lume:

De obicei, să oferi cuiva flori este un gest atent și apreciat în toate culturile. Atâta timp cât sunt cunoscute tradițiile culturale, în mod sigur ziua cuiva va deveni mai frumoasă.

Foto: Depositphotos.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 18 august este cea de-a 230-a zi a calendarului gregorian și a 231-a zi în anii bisecți. În această zi s-au consemnat de-a lungul timpului multe evenimente care au marcat istoria lumii...
Cele mai noi articole
De ce ardelenii spun „ioi” și „ora doi” în loc de „ora două”?
De ce ardelenii spun „ioi” și „ora doi” în loc de „ora două”?
Limba română este vorbită diferit în funcție de regiunea țării. Regionalismele îmbogățesc vocabularul românesc, însă de multe ori nu sunt înțelese de toată lumea și trebuie... citește tot
O româncă furată de țigani a ajuns cea mai apreciată dansatoare de pe „bătrânul continent”
O româncă furată de țigani a ajuns cea mai apreciată dansatoare de pe „bătrânul continent”
Înaintea Primului Război Mondial, la marginea Mangaliei trăia familia lui Nae Berechet. Acesta avea o fetiță în vârstă de șase ani, de o frumusețe răpitoare, pe numele ei Maria. La un... citește tot
De ce avem păr la subraț? La ce folosește?
De ce avem păr la subraț? La ce folosește?
Pentru întreaga lume, corpul uman este un mister constant mereu aflat într-o continuă schimbare. Deși nu putem afla totul despre corpurile noastre, oamenii de știință au descoperit la ce... citește tot