De ce se dăruiește femeilor un număr impar de flori?

08.03.2022
De ce se dăruiește femeilor un număr impar de flori?

A dărui flori reprezintă una dintre cele mai vechi tradiții de sărbătoare. Fie că este vorba de mulțumiri, scuze sau pur și simplu un gest romantic, florile sunt potrivite pentru aproape orice ocazie. Oamenii își dăruiesc unii altora flori de mii de ani ca o modalitate de a-și exprima emoțiile.

Potrivit specialiștilor, florile îi fac pe oameni să se simtă bine și de cele mai multe ori au scop terapeutic. Multe femei susțin că atunci când primesc flori, starea lor de spirit devine mult mai pozitivă și încărcată cu energii bune.

Romanii antici, chinezii și grecii au scris despre flori în poveștile și miturile lor. În epoca victoriană, oamenii foloseau florile ca o modalitate de a-și arăta sentimentele, deoarece la acea vreme, societatea descuraja expresiile verbale deschise ale emoțiilor. Iar despre gesturi tandre nici nu putea fi vorba.

Culorile specifice însemnau anumite lucruri: roșul însemna pasiune, albul însemna castitate sau virtute și galbenul arăta prietenie. Chiar și dimensiunea florilor sau aranjamentul lor ar putea transmite un mesaj.

Oferă flori doamnelor, însă atenție la numărul lor

Florile pot însenina ziua cuiva, însă în unele culturi poate fi ofensator sau poate simboliza ghinion. În Rusia, Ucraina, fostele state ale Uniunii Sovietice, dar și în România, dacă cineva intenționează să ofere flori unei femei trebuie să se asigure că acestea sunt în număr impar. Florile în număr par se duc la înmormântări sau cimitir. De asemenea, se spune că florile galbene înseamnă sfârșitul unei relații.

Iată câteva tradiții și superstiții legate de flori din întreaga lume:

De obicei, să oferi cuiva flori este un gest atent și apreciat în toate culturile. Atâta timp cât sunt cunoscute tradițiile culturale, în mod sigur ziua cuiva va deveni mai frumoasă.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot