Trucuri simple pentru udat florile când ești plecat de acasă

12.04.2021
Trucuri simple pentru udat florile când ești plecat de acasă

Florile reprezintă una dintre bucuriile vieții. Pe lângă aspectul și mirosul plăcut, acestea sunt și o sursă de oxigen. Din păcate, florile din apartamente au nevoie de o îngrijire specială, fiindcă nu au acces la razele solare așa ușor precum cele care trăiesc în natură

Un lucru care dă mari bătăi de cap are loc atunci când proprietarul trebuie să plece de acasă mai multe zile, iar florile trebuie udate pentru a nu se ofili. Cei mai mulți oameni apelează la vecini sau rude, însă în rândurile de mai jos, vă prezentăm câteva modalități simple de a vă ține plantele în viață o perioadă mai lungă.

Cum să ții florile udate când ești plecat?

Atunci când pleci în vacanță trebuie găsită o modalitate de a uda florile pentru a nu se ofili. Cei care nu vor să apeleze la alte persoane pot aplica următoarele sfaturi simple.

În primul rând, toate ghivecele de flori trebuie așezate departe de razele soarelui pentru a încetini procesul de de evaporare al apei. Trageți jaluzele în jos, iar în felul acesta va intra mai puțină lumină.

Cât de des se udă florile?

Ulterior, puneți ghivecele în cadă și udați-le bine cu apă, drept urmare, vor rezista 4-5 zile fără probleme. Trebuie specificat că unele plante iubesc apa mai mult decât altele, așa că este indicat să le udați în funcție de nevoi.

O altă modalitate este să umpli o sticlă cu apă și să o astupi cu dopul, nu înainte de a-i face o gaură. Ulterior se înfige sticla cu gura în jos în pământul din ghivece, iar prin presiunea pământului, lichidul va ieși puțin câte puțin și va menține umiditatea perfectă pentru plantă.

Încă un truc simplu presupune udarea cu ajutorul fitilului. Pentru acest lucru ai nevoie de un borcan plin cu apă și o bucată de tifon. Astfel, se înmoaie unul dintre colțurile tifonului în borcanul plin cu apă, iar celălalt capăt se bagă în pământul din ghiveci (aproximativ 5 – 8 centimetri). Drept urmare, când solul se va usca, pământul va trage apa din borcan cu ajutorul fitilului.

Potrivit specialiștilor, un recipient cu 250 de ml, va ajunge pentru cel mult 10 zile. Această metodă poate fi observată în filmulețul de mai jos.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot