Curiozități despre lavandă. Ce beneficii terapeutice are lavanda?

14.10.2021
Curiozități despre lavandă. Ce beneficii terapeutice are lavanda?

Lavanda este o plantă care face parte din familia Lamiaceae. Aceasta se cultivă peste tot în lume și cuprinde între 40 și 60 de specii. Numele de lavandă este folosit uneori pentru a desemna parfumul extras din levănțică.

Lavanda este o plantă care crește între 30 și 50 de cm înălțime. Aceasta are frunze mici, înguste, flori albastre și parfumate. Lavanda poate fi observată atât în grădinile oamenilor care o cultivă, dar și în natură, crescând toată vara.

Curiozități despre lavandă

Unde se găsește lavandă în România?

Lavanda se cultivă toamna sau primăvara și preferă un sol nisipos sau argilos. La noi în țară există mai multe culturi de lavandă, iar una dintre ele se găsește în Transilvania, la Bonțida. Astfel de culturi mai pot fi văzute și în localitatea Ceica, județul Bihor, la Zalău, în satul Fetindia, în Margina, județul Timiș, dar și la Mădăraș în județul Mureș, precum și în alte zone ale țării.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
De ce italienii sunt atât de pasionați de mâncare?
De ce italienii sunt atât de pasionați de mâncare?
Italia este recunoscută în întreaga lume pentru bucătăria sa, iar pasiunea italienilor pentru mâncare depășește simpla plăcere a gustului. Pentru ei, mâncarea este cultură, tradiție,... citește tot
De ce țara noastră se numește „România”? Când a apărut numele pentru prima dată?
De ce țara noastră se numește „România”? Când a apărut numele pentru prima dată?
1. Originea etimologică a numelui Numele „România” își are rădăcina în etnonimul „român”, la rândul său derivat din latinescul romanus, care înseamnă „cetățean al Romei” sau... citește tot
Cele mai ciudate mâncăruri vândute în 2025: brânză cu larve, rechin fermentat sau Onion Latte
Cele mai ciudate mâncăruri vândute în 2025: brânză cu larve, rechin fermentat sau Onion Latte
Anul 2025 ne-a surprins cu o serie de preparate culinare excentrice, care sfidează gusturile tradiționale și explorează limitele creativității gastronomice. De la infuzii morbide până la... citește tot