Cum să reziste florile mai mult timp?

10.03.2021
Cum să reziste florile mai mult timp?

Florile sunt un cadou obișnuit pentru oricare dintre ocaziile speciale ale vieții și chiar momentele dintre ele. Un buchet de flori poate aduce culoare în orice spațiu. Fie că este vorba de un aranjament aniversar, un buchet de absolvire sau un buchet superb pentru măsuța de cafea, admiratorii lor își doresc să se bucure de ele cât mai mult timp.

Adevărul trist este că buchetele de flori nu durează pentru totdeauna. În ceea ce privește aspectul lor, există câteva sfaturi de care să se țină cont pentru a le asigura longevitatea.

Cum să reziste florile mai mult timp?

Una dintre cele mai frecvente greșeli pe care oamenii le fac după primirea florilor este să uite să taie tulpinile. Se taie în unghi aproximativ doi centimetri din tulpină. Tăierea tulpinilor în unghi permite un aport mai bun de apă, deoarece acestea nu stau plate pe fundul unei vaze. După tăierea inițială, se taie din nou buchetul o dată la câteva zile.

Un alt pas important este îndepărtarea frunzelor uscate. Nu numai că va face ca buchetul să arate mai bine, ci și să prevină creșterea bacteriană. Unele flori, cum ar fi trandafirii, au petale de „apărare” care sunt cele două sau trei petale exterioare ale florii. Îndepărtarea acestora va permite florii să se deschidă complet. După tăierea inițială, ar trebui verificate zilnic frunzele florilor pentru a evita putregaiul bacterian.

Lalele

Foarte bine de știut este și calitatea apei în care sunt puse florile. Florile nu vor rezista mult fără apă, mai ales după ce le-au fost tăiate tulpinile. Se umple o vază curată cu apă la temperatura camerei și se adăugă un pachet de hrană pentru flori. Pachetul se amestecă corect și este necesar ca apa nu fie prea diluată sau prea concentrată. De asemenea, se schimbă apa la două sau la trei zile.

Florile vor rezista mai mult într-o cameră cu temperaturi scăzute. De evitat expunerea în lumina directă a soarelui sau lângă aparatele care generează căldură. De asemenea, este indicat ca locul lor să fie departe de zonele precum ferestrele deschise, orificiile de încălzire sau răcire și ventilatoarele de tavan, deoarece acestea pot determina deshidratarea rapidă a florilor.

Mai mult de atât, nu ar trebui să florile NU ar trebui să stea lângă fructe. Fructele coapte eliberează cantități mici de etilenă gazoasă care pot reduce longevitatea aranjamentului.

În plus față de îngrijirea generală, oamenii au experimentat și diferite moduri de a face florile să dureze mai mult, cum ar fi adăugarea de bani, aspirină, vodcă în apa de flori, oțet de mere amestecat cu zahăr.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cine este mai rapid, ghepardul sau Usain Bolt?
Cel mai rapid animal terestru de pe Planetă este, cu siguranță, ghepardul. Oamenii rapizi sunt o raritate. Totuși, cel mai rapid om din toate timpurile este jamaicanul Usain Bolt. Totuși, care... citește tot
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot