Ce flori se oferă de 8 martie?

01.03.2023
Ce flori se oferă de 8 martie?

Ziua de 8 Martie este considerată Ziua Internațională a Femeii. Această dată are și o altă semnificație în multe țări de pe Glob, fiind considerată și Ziua Mamei. Trebuie precizat că această sărbătoare din urmă este celebrată în zile diferite, în lume, însă la noi în țară coincide cu data de 8 martie. Ca atare, obiceiul este ca doamnele și domnișoarele să primească flori din partea bărbaților și băieților.

Luna martie este considerată prima lună de primăvară, o perioadă în care natura revine la viață după o iarnă de hibernare. Florile care prevestesc vremuri mai calde și venirea primăverii sunt ghioceii. Ca atare, aceste flori reprezintă prima opțiune pentru bărbați atunci când se gândesc la femeile din viața lor. Cu toate acestea, există mai multe variante pe piață și fiecare are o semnificație aparte.

Ce flori se dau doamnelor și domnișoarelor de 8 martie?

Bărbații și băieții pot oferi doamnelor și domnișoarelor flori, în data de 8 martie, care să aibă o anumită semnificație. Așadar, pot fi aleși trandafiri, orhidee, lalele, narcise sau frezii, în funcție de ceea ce reprezintă femeia în viața bărbatului respectiv.

Trandafirii reprezintă întotdeauna o variantă bună de flori. Cei roșii simbolizează dragostea, pasiunea și pot fi oferiți în orice perioadă a anului, în timp ce trandafirii albi semnifică iubirea pură și pot fi dați în dar persoanei iubite, în special, la începutul relației.

Orhideele sunt niște flori foarte frumoase care reprezintă eleganța și rafinamentul. Acestea pot fi oferite femeilor ca semn de respect și admirație, însă ele pot fi și un simbol al iubirii purtate.

Lalelele sunt flori de primăvară și reprezintă o variantă cu care nu se poate da greș în data de 8 martie. Ca și la celelalte flori culoarea este foarte importantă deoarece semnifică un lucru aparte. În funcție de varianta aleasă, lalelele pot fi oferite iubitelor, mamelor sau persoanelor cărora le purtați un respect deosebit.

Narcisele sunt printre primele plante care înfloresc primăvara și reprezintă un nou început, practic, o renaștere. Acestea reprezintă o atenție frumoasă pentru doamne și domnișoare în data de 8 martie.

Freziile au un parfum foarte puternic și simbolizează, în special, prietenia. Așa cum este normal, culoarea florilor determină simbolistica, iar cele albe înseamnă o iubire la început. Freziile galbene se referă la înțelepciune și răbdare, iar cele mov te duc cu gândul la eleganță.

Așadar, în data de 8 martie este frumos ca bărbații să ofere doamnelor și domnișoarelor flori, ca semn de respect pentru tot ceea ce fac ele în viața de zi cu zi și pentru că ne fac viața mai frumoasă.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Ziua în care la vot s-au prezentat în România 86% dintre cei cu drept de vot!
Cea mai numeroasă prezență la vot din istoria României s-a înregistrat în anul 1990, la câteva luni după ce România scăpa de decenii de dictatură. Regimul ceaușist era îngenunchiat, iar... citește tot
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Care este cel mai bine vândut parfum din toate timpurile? În top 3 sunt numai parfumuri franțuzești!
Parfumurile sunt o industrie care generează anual venituri de miliarde de dolari. Deși se spune că cele mai bune parfumuri sunt cele franțuzești, în ultimii ani câteva state (Japonia, Italia,... citește tot
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu, executat fără să i se respecte ultima dorință! Ce voia Mareșalul?
Ion Antonescu se numără printre cele mai controversate personalități de după 1900. Acesta a deținut funcția de șef al Marelui Stat Major și ministru de război, iar din 4 septembrie 1940... citește tot