Ce flori se oferă de 8 martie?

01.03.2023
Ce flori se oferă de 8 martie?

Ziua de 8 Martie este considerată Ziua Internațională a Femeii. Această dată are și o altă semnificație în multe țări de pe Glob, fiind considerată și Ziua Mamei. Trebuie precizat că această sărbătoare din urmă este celebrată în zile diferite, în lume, însă la noi în țară coincide cu data de 8 martie. Ca atare, obiceiul este ca doamnele și domnișoarele să primească flori din partea bărbaților și băieților.

Luna martie este considerată prima lună de primăvară, o perioadă în care natura revine la viață după o iarnă de hibernare. Florile care prevestesc vremuri mai calde și venirea primăverii sunt ghioceii. Ca atare, aceste flori reprezintă prima opțiune pentru bărbați atunci când se gândesc la femeile din viața lor. Cu toate acestea, există mai multe variante pe piață și fiecare are o semnificație aparte.

Ce flori se dau doamnelor și domnișoarelor de 8 martie?

Bărbații și băieții pot oferi doamnelor și domnișoarelor flori, în data de 8 martie, care să aibă o anumită semnificație. Așadar, pot fi aleși trandafiri, orhidee, lalele, narcise sau frezii, în funcție de ceea ce reprezintă femeia în viața bărbatului respectiv.

Trandafirii reprezintă întotdeauna o variantă bună de flori. Cei roșii simbolizează dragostea, pasiunea și pot fi oferiți în orice perioadă a anului, în timp ce trandafirii albi semnifică iubirea pură și pot fi dați în dar persoanei iubite, în special, la începutul relației.

Orhideele sunt niște flori foarte frumoase care reprezintă eleganța și rafinamentul. Acestea pot fi oferite femeilor ca semn de respect și admirație, însă ele pot fi și un simbol al iubirii purtate.

Lalelele sunt flori de primăvară și reprezintă o variantă cu care nu se poate da greș în data de 8 martie. Ca și la celelalte flori culoarea este foarte importantă deoarece semnifică un lucru aparte. În funcție de varianta aleasă, lalelele pot fi oferite iubitelor, mamelor sau persoanelor cărora le purtați un respect deosebit.

Narcisele sunt printre primele plante care înfloresc primăvara și reprezintă un nou început, practic, o renaștere. Acestea reprezintă o atenție frumoasă pentru doamne și domnișoare în data de 8 martie.

Freziile au un parfum foarte puternic și simbolizează, în special, prietenia. Așa cum este normal, culoarea florilor determină simbolistica, iar cele albe înseamnă o iubire la început. Freziile galbene se referă la înțelepciune și răbdare, iar cele mov te duc cu gândul la eleganță.

Așadar, în data de 8 martie este frumos ca bărbații să ofere doamnelor și domnișoarelor flori, ca semn de respect pentru tot ceea ce fac ele în viața de zi cu zi și pentru că ne fac viața mai frumoasă.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot