Ce flori se oferă de 8 martie?

01.03.2023
Ce flori se oferă de 8 martie?

Ziua de 8 Martie este considerată Ziua Internațională a Femeii. Această dată are și o altă semnificație în multe țări de pe Glob, fiind considerată și Ziua Mamei. Trebuie precizat că această sărbătoare din urmă este celebrată în zile diferite, în lume, însă la noi în țară coincide cu data de 8 martie. Ca atare, obiceiul este ca doamnele și domnișoarele să primească flori din partea bărbaților și băieților.

Luna martie este considerată prima lună de primăvară, o perioadă în care natura revine la viață după o iarnă de hibernare. Florile care prevestesc vremuri mai calde și venirea primăverii sunt ghioceii. Ca atare, aceste flori reprezintă prima opțiune pentru bărbați atunci când se gândesc la femeile din viața lor. Cu toate acestea, există mai multe variante pe piață și fiecare are o semnificație aparte.

Ce flori se dau doamnelor și domnișoarelor de 8 martie?

Bărbații și băieții pot oferi doamnelor și domnișoarelor flori, în data de 8 martie, care să aibă o anumită semnificație. Așadar, pot fi aleși trandafiri, orhidee, lalele, narcise sau frezii, în funcție de ceea ce reprezintă femeia în viața bărbatului respectiv.

Trandafirii reprezintă întotdeauna o variantă bună de flori. Cei roșii simbolizează dragostea, pasiunea și pot fi oferiți în orice perioadă a anului, în timp ce trandafirii albi semnifică iubirea pură și pot fi dați în dar persoanei iubite, în special, la începutul relației.

Orhideele sunt niște flori foarte frumoase care reprezintă eleganța și rafinamentul. Acestea pot fi oferite femeilor ca semn de respect și admirație, însă ele pot fi și un simbol al iubirii purtate.

Lalelele sunt flori de primăvară și reprezintă o variantă cu care nu se poate da greș în data de 8 martie. Ca și la celelalte flori culoarea este foarte importantă deoarece semnifică un lucru aparte. În funcție de varianta aleasă, lalelele pot fi oferite iubitelor, mamelor sau persoanelor cărora le purtați un respect deosebit.

Narcisele sunt printre primele plante care înfloresc primăvara și reprezintă un nou început, practic, o renaștere. Acestea reprezintă o atenție frumoasă pentru doamne și domnișoare în data de 8 martie.

Freziile au un parfum foarte puternic și simbolizează, în special, prietenia. Așa cum este normal, culoarea florilor determină simbolistica, iar cele albe înseamnă o iubire la început. Freziile galbene se referă la înțelepciune și răbdare, iar cele mov te duc cu gândul la eleganță.

Așadar, în data de 8 martie este frumos ca bărbații să ofere doamnelor și domnișoarelor flori, ca semn de respect pentru tot ceea ce fac ele în viața de zi cu zi și pentru că ne fac viața mai frumoasă.

Foto: Pexels.com

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot