Ce flori se oferă de 8 martie?

01.03.2023
Ce flori se oferă de 8 martie?

Ziua de 8 Martie este considerată Ziua Internațională a Femeii. Această dată are și o altă semnificație în multe țări de pe Glob, fiind considerată și Ziua Mamei. Trebuie precizat că această sărbătoare din urmă este celebrată în zile diferite, în lume, însă la noi în țară coincide cu data de 8 martie. Ca atare, obiceiul este ca doamnele și domnișoarele să primească flori din partea bărbaților și băieților.

Luna martie este considerată prima lună de primăvară, o perioadă în care natura revine la viață după o iarnă de hibernare. Florile care prevestesc vremuri mai calde și venirea primăverii sunt ghioceii. Ca atare, aceste flori reprezintă prima opțiune pentru bărbați atunci când se gândesc la femeile din viața lor. Cu toate acestea, există mai multe variante pe piață și fiecare are o semnificație aparte.

Ce flori se dau doamnelor și domnișoarelor de 8 martie?

Bărbații și băieții pot oferi doamnelor și domnișoarelor flori, în data de 8 martie, care să aibă o anumită semnificație. Așadar, pot fi aleși trandafiri, orhidee, lalele, narcise sau frezii, în funcție de ceea ce reprezintă femeia în viața bărbatului respectiv.

Trandafirii reprezintă întotdeauna o variantă bună de flori. Cei roșii simbolizează dragostea, pasiunea și pot fi oferiți în orice perioadă a anului, în timp ce trandafirii albi semnifică iubirea pură și pot fi dați în dar persoanei iubite, în special, la începutul relației.

Orhideele sunt niște flori foarte frumoase care reprezintă eleganța și rafinamentul. Acestea pot fi oferite femeilor ca semn de respect și admirație, însă ele pot fi și un simbol al iubirii purtate.

Lalelele sunt flori de primăvară și reprezintă o variantă cu care nu se poate da greș în data de 8 martie. Ca și la celelalte flori culoarea este foarte importantă deoarece semnifică un lucru aparte. În funcție de varianta aleasă, lalelele pot fi oferite iubitelor, mamelor sau persoanelor cărora le purtați un respect deosebit.

Narcisele sunt printre primele plante care înfloresc primăvara și reprezintă un nou început, practic, o renaștere. Acestea reprezintă o atenție frumoasă pentru doamne și domnișoare în data de 8 martie.

Freziile au un parfum foarte puternic și simbolizează, în special, prietenia. Așa cum este normal, culoarea florilor determină simbolistica, iar cele albe înseamnă o iubire la început. Freziile galbene se referă la înțelepciune și răbdare, iar cele mov te duc cu gândul la eleganță.

Așadar, în data de 8 martie este frumos ca bărbații să ofere doamnelor și domnișoarelor flori, ca semn de respect pentru tot ceea ce fac ele în viața de zi cu zi și pentru că ne fac viața mai frumoasă.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De la ce vine numele hypermarketurilor din România? Ce înseamnă Lidl, Kaufland sau Carrefour?
De la ce vine numele hypermarketurilor din România? Ce înseamnă Lidl, Kaufland sau Carrefour?
Viața în orașe este mai simplă decât zonele rurale. Aparent. Cetățenii nu sunt nevoiți să își planteze și să-și îngrijească legumele sau fructele. Toate bunurile necesare și chiar... citește tot
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
Recomandări din presa de azi
Rețeta de post a lui Cătălin Scărlătescu care e gata în câteva minute. Simplă și...
SCANDALUL care poate distruge Casa Regală. Ce se va întâmpla dacă Kate Middleton şi Prinţul...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Simona Halep a călcat strâmb. Și-a rugat șoferul să... | VIDEO
Cât te costă, anual, să-ți lași dispozitivele în priză: obiceiul „prost” de care trebuie să...
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising