De ce s-a certat Florin Piersic cu Nicu Ceaușescu?

04.04.2023
De ce s-a certat Florin Piersic cu Nicu Ceaușescu?

Florin Piersic este unul dintre cei mai îndrăgiți actori români din toate timpurile. Acesta a fost și este iubit atât pentru rolurile din filme, cât și pentru cele de pe scenele de teatru. Cariera artistului este una uluitoare, însă la un moment dat a avut probleme din cauza unei altercații cu Nicu Ceaușescu.

Florin Piersic, interzis la televizor

Florin Piersic a trecut prin momente dificile, în trecut, când a fost interzis la televizor din cauza unei altercații cu Nicu Ceaușescu. Celebrul actor a continuat să apară pe micul ecran, însă nu atât de des pe cât ar fi trebuit. Conflictul dintre cei doi ar fi avut loc în ani 1980, într-o benzinărie, iar Piersic a suferit toate consecințele.

În anii 80’ era o cafteală între el și Nicu Ceaușescu. L-am întrebat cum a fost. Și mi-a zis că era la o benzinărie, pe drumul care duce spre Otopeni. Și acolo, Nicu Ceaușescu a intrat în față, iar Florin stătea în spate. Și l-a apostrofat. A fost un schimb de replici dur.

După câteva zile, Nicolae Ceaușescu l-a chemat la el. N-a fost nimic, adică nu a fost un mare scandal, dar în România s-a făcut din țânțar, mare armăsar, a povestit omul de televiziune Dan Negru, potrivit cancan.ro.

Informația a ajuns la oamenii de rând și, din vorbă în vorbă, s-a ajuns de la o simplă contră verbală la o bătaie în toată regula. Cert este însă că după acest eveniment Florin Piersic a apărut foarte rar la Televiziunea Română.

Florin Piersic, ajutat de oameni cu bani

Dispariția lui Florin Piersic de pe micul ecran a fost sesizată rapid de oameni. Informația falsă că s-ar fi bătut cu Nicu Ceaușescu s-a răspândit rapid în societate, iar cetățenii români când îl vedeau pe stradă îi ofereau bani. Aceștia erau îngrijorați că Piersic nu ar avea din ce să trăiască, fiindcă liderul comunist nu l-ar mai fi lăsat să-și practice meseria.

În perioada aia, lumea îi cunoștea mașina lui Piersic. Și s-a dus Florin la mare, la Olimp. A parcat mașina acolo. Ca să vezi ce înseamnă iubirea pentru un actor, pentru o legendă. Oamenii treceau și știau că e mașina lui și spuneau: Bă, Ceaușescu l-a dat afară! Din ce trăiește omul ăsta? Că nu l-am mai văzut multă vreme la televizor.

Știți ce făceau oamenii? Îi puneau bani în mașină, ca să-l ajute. Ce înseamnă iubirea publicului față de un actor, a mai relatat Dan Negru, potrivit sursei citată mai sus.

Florin Piersic s-a născut în data de 27 ianuarie 1936, la Cluj.

Foto: capital.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot