De ce s-a certat Florin Piersic cu Nicu Ceaușescu?

04.04.2023
De ce s-a certat Florin Piersic cu Nicu Ceaușescu?

Florin Piersic este unul dintre cei mai îndrăgiți actori români din toate timpurile. Acesta a fost și este iubit atât pentru rolurile din filme, cât și pentru cele de pe scenele de teatru. Cariera artistului este una uluitoare, însă la un moment dat a avut probleme din cauza unei altercații cu Nicu Ceaușescu.

Florin Piersic, interzis la televizor

Florin Piersic a trecut prin momente dificile, în trecut, când a fost interzis la televizor din cauza unei altercații cu Nicu Ceaușescu. Celebrul actor a continuat să apară pe micul ecran, însă nu atât de des pe cât ar fi trebuit. Conflictul dintre cei doi ar fi avut loc în ani 1980, într-o benzinărie, iar Piersic a suferit toate consecințele.

În anii 80’ era o cafteală între el și Nicu Ceaușescu. L-am întrebat cum a fost. Și mi-a zis că era la o benzinărie, pe drumul care duce spre Otopeni. Și acolo, Nicu Ceaușescu a intrat în față, iar Florin stătea în spate. Și l-a apostrofat. A fost un schimb de replici dur.

După câteva zile, Nicolae Ceaușescu l-a chemat la el. N-a fost nimic, adică nu a fost un mare scandal, dar în România s-a făcut din țânțar, mare armăsar, a povestit omul de televiziune Dan Negru, potrivit cancan.ro.

Informația a ajuns la oamenii de rând și, din vorbă în vorbă, s-a ajuns de la o simplă contră verbală la o bătaie în toată regula. Cert este însă că după acest eveniment Florin Piersic a apărut foarte rar la Televiziunea Română.

Florin Piersic, ajutat de oameni cu bani

Dispariția lui Florin Piersic de pe micul ecran a fost sesizată rapid de oameni. Informația falsă că s-ar fi bătut cu Nicu Ceaușescu s-a răspândit rapid în societate, iar cetățenii români când îl vedeau pe stradă îi ofereau bani. Aceștia erau îngrijorați că Piersic nu ar avea din ce să trăiască, fiindcă liderul comunist nu l-ar mai fi lăsat să-și practice meseria.

În perioada aia, lumea îi cunoștea mașina lui Piersic. Și s-a dus Florin la mare, la Olimp. A parcat mașina acolo. Ca să vezi ce înseamnă iubirea pentru un actor, pentru o legendă. Oamenii treceau și știau că e mașina lui și spuneau: Bă, Ceaușescu l-a dat afară! Din ce trăiește omul ăsta? Că nu l-am mai văzut multă vreme la televizor.

Știți ce făceau oamenii? Îi puneau bani în mașină, ca să-l ajute. Ce înseamnă iubirea publicului față de un actor, a mai relatat Dan Negru, potrivit sursei citată mai sus.

Florin Piersic s-a născut în data de 27 ianuarie 1936, la Cluj.

Foto: capital.ro

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Ce tactică a folosit Regina Maria să-l înșele pe Regele Ferdinand în văzul tuturor?
Despre iubirile adultere ale Reginei Maria a României s-au scris sute de mii de rânduri. Numărul de amanți a fost calculat periodic de presa mondenă a vremii, dar și de presa zilelor noastre.... citește tot
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Comportamentul uman este predeterminat de biologie sau nu? Ce spun specialiștii?
Cercetările genetice au ajutat la înțelegerea multor boli, precum maladiile rare, Alzheimerul și multe altele. Ultimele studii au evidențiat faptul că alegerile în viață sunt influențate... citește tot
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
De ce câinele ascunde lucrurile primite de la stăpân?
Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Devotamentul și atașamentul față de stăpânul său sunt incredibile, dovedind astfel că iubirea acestui patruped este nemărginită. Se... citește tot
adplus-dvertising