De ce s-a certat Florin Piersic cu Nicu Ceaușescu?

04.04.2023
De ce s-a certat Florin Piersic cu Nicu Ceaușescu?

Florin Piersic este unul dintre cei mai îndrăgiți actori români din toate timpurile. Acesta a fost și este iubit atât pentru rolurile din filme, cât și pentru cele de pe scenele de teatru. Cariera artistului este una uluitoare, însă la un moment dat a avut probleme din cauza unei altercații cu Nicu Ceaușescu.

Florin Piersic, interzis la televizor

Florin Piersic a trecut prin momente dificile, în trecut, când a fost interzis la televizor din cauza unei altercații cu Nicu Ceaușescu. Celebrul actor a continuat să apară pe micul ecran, însă nu atât de des pe cât ar fi trebuit. Conflictul dintre cei doi ar fi avut loc în ani 1980, într-o benzinărie, iar Piersic a suferit toate consecințele.

În anii 80’ era o cafteală între el și Nicu Ceaușescu. L-am întrebat cum a fost. Și mi-a zis că era la o benzinărie, pe drumul care duce spre Otopeni. Și acolo, Nicu Ceaușescu a intrat în față, iar Florin stătea în spate. Și l-a apostrofat. A fost un schimb de replici dur.

După câteva zile, Nicolae Ceaușescu l-a chemat la el. N-a fost nimic, adică nu a fost un mare scandal, dar în România s-a făcut din țânțar, mare armăsar, a povestit omul de televiziune Dan Negru, potrivit cancan.ro.

Informația a ajuns la oamenii de rând și, din vorbă în vorbă, s-a ajuns de la o simplă contră verbală la o bătaie în toată regula. Cert este însă că după acest eveniment Florin Piersic a apărut foarte rar la Televiziunea Română.

Florin Piersic, ajutat de oameni cu bani

Dispariția lui Florin Piersic de pe micul ecran a fost sesizată rapid de oameni. Informația falsă că s-ar fi bătut cu Nicu Ceaușescu s-a răspândit rapid în societate, iar cetățenii români când îl vedeau pe stradă îi ofereau bani. Aceștia erau îngrijorați că Piersic nu ar avea din ce să trăiască, fiindcă liderul comunist nu l-ar mai fi lăsat să-și practice meseria.

În perioada aia, lumea îi cunoștea mașina lui Piersic. Și s-a dus Florin la mare, la Olimp. A parcat mașina acolo. Ca să vezi ce înseamnă iubirea pentru un actor, pentru o legendă. Oamenii treceau și știau că e mașina lui și spuneau: Bă, Ceaușescu l-a dat afară! Din ce trăiește omul ăsta? Că nu l-am mai văzut multă vreme la televizor.

Știți ce făceau oamenii? Îi puneau bani în mașină, ca să-l ajute. Ce înseamnă iubirea publicului față de un actor, a mai relatat Dan Negru, potrivit sursei citată mai sus.

Florin Piersic s-a născut în data de 27 ianuarie 1936, la Cluj.

Foto: capital.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot