Ce lucruri nu poti să cumperi cu bani?

19.08.2021
Ce lucruri nu poti să cumperi cu bani?

Banii sunt unul dintre motivele pentru care ne trezim dimineața și plecăm la lucru. Fără bani ne-ar fi greu să avem acces la educație, la un sistem de sănătate de calitate, la transport. Fără bani nu am mai putea să locuim în case care să ne facă viața mai ușoară și nu ne-am mai putea permite mașini. Totuși, există și lucruri care nu pot fi cumpărate cu bani? Shtiu.ro îți enumeră câteva dintre acestea:

Fericire

Da, e clar, fericirea nu se poate cumpăra cu bani. Indiferent cât de mulți bani ai avea, dacă nu ești recunoscător pentru ceea ce ai nu vei învăța să devii fericit și nu vei fi niciodată nemulțumit. Totuși, o avere considerabilă nu vine la pachet cu nefericirea. Iar fericirea, diferă de la un individ la altul.

Timp

Indiferent cât de generos este contul tău, nu poți să întorci timpul. Timpul este gratuit pentru toată lumea, dar nimeni nu-l poate deține. Orice magnat poate oricând să obțină mai mulți bani, niciodată mai mult timp. Și, de multe ori, timpul este mai valoros decât banii. În ciuda tuturor progreselor științifice și medicale, până acum nu există nicio modalitate practică de prelungi viața. Din păcate, nicio sumă de bani nu poate da ceasurile înapoi. Trebuie să ne bucurăm de viață, să fim recunoscători pentru ceea ce avem.

Dragoste

Oricât de ciudat ar părea, banii nu pot cumpăra dragoste. Un lucru amuzant este acela că unei persoane cu mulți bani îi va fi mai greu să-și găsească dragostea. De ce? Pentru că toată lumea dorește să se asocieze cu o persoană bogată și este greu să faci diferența între oamenii care te iubesc pentru ceea ce ești și cei care iubesc pentru ceea ce ai.

Scopuri

A-ți găsi scopul în viață nu înseamnă să câștigi mai mulți bani. Mulți oameni au impresia că scopul lor este să devină bogați. Nicidecum. Banii sunt doar un instrument care vă poate ajuta să vă atingeți scopul și banii nu ar trebui să fie scopul final.

Sănătate

„Ceea ce mă surprinde cel mai mult este că Omul își sacrifică sănătatea pentru a face bani. Apoi sacrifică bani pentru a-și recupera sănătatea”, spunea Dalai Lama.

Sănătatea este unul dintre lucrurile esențiale din viață pe care banii nu le pot cumpăra. Și acest lucru l-a înțeles cel mai bine Steve Jobs, cel care a pus bazele colosului Apple și a murit de cancer la vârsta de 56 de ani. Există multe cazuri în care oamenii își sacrifică sănătatea pentru a-și crește averea.

Maniere

Manierele și clasa nu pot fi cumpărate cu bani. Câți milionari care nu știu să spună „Bună ziua” nu există? Din nefericire, banii nu pot cumpăra și educație. Ba, dimpotrivă. Multe persoane bogate nu mai dau „doi bani” pe maniere și au impresia că „totul li se cuvine”.

Foto: Pexels.com

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot