Ce s-a întâmplat în jurul tău cât timp ai citit acest articol?

28.01.2019
Ce s-a întâmplat în jurul tău cât timp ai citit acest articol?

Pământul nu se oprește niciodată, iar fiecare individ dintre cei 7 miliarde care locuiesc pe Terra își vede de treaba lui. Timpul nu stă în loc și chiar în acest moment se întâmplă lucruri în fiecare colț de lume. Totuși, ce s-a întâmplat în jurul tău, cu sau fără voia ta, în timp ce ai citit acest articol?

Au trecut deja între 10 și 20 de secunde și tu ai parcurs șapoul acestui material. Ei bine, în această perioadă, cel puțin un cutremur cu magnitudinea de 2 sau mai multe grade pe scara Richter s-a petrecut într-un colț de lume.

Sunt deja 30 de secunde de când citești aceste rânduri și în organismul tău se petrec lucruri multe: ai clipit de șase ori, inima ți-a bătut de aproximativ 36 de ori și corpul tău deja a produs cam 72 de milioane de globule roșii.

Lumea se mișcă la foc automat. Și se produc ample schimbări la nivel micro și macro. A trecut deja un minut de când ai dat click pe acest articol. Aproximativ 250 de oameni s-au născut deja pe Pământ și 105 au murit. În acest minut, cam 83.300 au făcut sex și 144 de oameni și-au schimbat domiciliul. În același minut, 180.000 de animale au fost ucise în abatoare și 58 de avioane vor decola de pe un aeroport.

Cum funcționa prima alarmă deșteptătoare? Ce era meseria de „trezitor”?

Dacă ai petrecut deja două minute citind această expunere scrisă, Terra a călătorit cam 3600 de km prin Spațiu, iar fulgerele au lovit Pământul deja de 720 de ori. Șase milioane de dolari au fost donate la nivel mondial în tot acest timp. 192 de milioane de celule din corpul tău au murit în aceste două minute. Ți se pare enorm, nu-i așa? Stai liniștit, organismul nostru are între 50 și 100 de trilioane de celule.

În concluzie, așa cum spunea Octavian Paler, „timpul are prostul obicei de a fi ireversibil”. Și, chiar dacă minutul petrecut la culoarea roșie a semaforului pare o eternitate, în tot acest timp, într-un alt colț de lume sau chiar în apropierea ta, viața cuiva s-a schimbat iremediabil.

Ce s-ar întâmpla dacă 7 miliarde de oameni ar sări în același timp?

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot