Cum a decurs întâlnirea fabuloasă dintre Florin Piersic și Pablo Picasso? Ce i-a dăruit pictorul actorului?

04.05.2023
Cum a decurs întâlnirea fabuloasă dintre Florin Piersic și Pablo Picasso? Ce i-a dăruit pictorul actorului?

Florin Piersic este unul dintre cei mai iubiți actori români din toate timpurile. Peste tot pe unde merge acesta este aplaudat de oameni, oprit pentru poze și autografe. Carismaticul personaj, pentru că Piersic este un personaj în sine, a povestit în stilu-i caracteristic cum l-a cunoscut pe Pablo Picasso.

Întâlnirea memorabilă dintre cei doi a fost relatată de Florin Piersic la Festivalul Cinemaiubit de la Brașov. Potrivit actorului, Pablo Picasso și-a pus o dorință, la finalul evenimentului, pe care i-a transmis-o românului.

Cea mai minunată întâmplare a fost întâlnirea mea cu Picasso. A lui Florin ăsta care acum are 87 de ani. Și i-am spus: „Spuneți-mi, scrieți-mi ceva!”. Și atunci mi-a desenat un cal cu coada în vânt, cu penița. Dar, știți cum? În trei minute. Și mi-a scris: „Florine…”. Așa e la ei. A scris „Florine, să ne vedem peste 20 de ani. Pablo Picasso”. Eu nu l-am mai prins pe el, pe Picasso, după 20 de ani, pentru că el, între timp, a plecat într-o stea. Dar am asta, amintirea aceasta, de la el, a declarat Florin Piersic, potrivit viva.ro.

Cine a fost Pablo Picasso?

Pablo Picasso a fost unul dintre cei mai importanți artiști ai secolului al XX-lea. Acesta s-a născut în data de 25 octombrie 1881 la Malaga, în Spania, și a murit pe 8 aprilie 1973, în Franța. Picasso a început să picteze încă din copilărie și a studiat arta la Barcelona și Madrid, înainte să se mute la Paris în 1900. Aici, a devenit parte a comunității artistice și a început să-și dezvolte stilul unic, care a avut o mare influență asupra artei moderne.

Una dintre cele mai importante perioade ale carierei sale a fost cea cubistă, când a început să fragmenteze obiectele în forme geometrice și să le reasambleze într-o manieră abstractă. În plus față de pictură, Picasso a experimentat și cu alte forme de artă, precum sculptura, ceramica și arta grafică.

Opera sa a inclus o gamă largă de subiecte, de la portrete la scene de viață și peisaje. Multe dintre lucrările sale, cum ar fi „Les Demoiselles d’Avignon”, „Guernica” și „La Vie”, au rămas în prezent capodopere ale artei moderne. Cariera sa artistică impresionantă a numărat 13.500 de picturi, 100.000 de tipărituri şi gravuri şi 34.000 de ilustraţii.

Picasso a fost, de asemenea, cunoscut pentru stilul său de viață excentric. Acesta a avut o serie de relații romantice și a fost implicat în mișcările politice și culturale ale timpului său. Trebuie precizat că artistul a avut patru copii: Paulo Ruiz Picasso, Maya Widmaier-Picasso, Claude Picasso și Paloma Picasso.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Guess genți de mână – alege cel mai bun model mini
Gențile mini au devenit alegerea ideală pentru cei care apreciază funcționalitatea și eleganța într-un pachet compact. Indiferent dacă preferi un stil minimalist sau unul plin de detalii... citește tot
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot