Cum a decurs întâlnirea fabuloasă dintre Florin Piersic și Pablo Picasso? Ce i-a dăruit pictorul actorului?

04.05.2023
Cum a decurs întâlnirea fabuloasă dintre Florin Piersic și Pablo Picasso? Ce i-a dăruit pictorul actorului?

Florin Piersic este unul dintre cei mai iubiți actori români din toate timpurile. Peste tot pe unde merge acesta este aplaudat de oameni, oprit pentru poze și autografe. Carismaticul personaj, pentru că Piersic este un personaj în sine, a povestit în stilu-i caracteristic cum l-a cunoscut pe Pablo Picasso.

Întâlnirea memorabilă dintre cei doi a fost relatată de Florin Piersic la Festivalul Cinemaiubit de la Brașov. Potrivit actorului, Pablo Picasso și-a pus o dorință, la finalul evenimentului, pe care i-a transmis-o românului.

Cea mai minunată întâmplare a fost întâlnirea mea cu Picasso. A lui Florin ăsta care acum are 87 de ani. Și i-am spus: „Spuneți-mi, scrieți-mi ceva!”. Și atunci mi-a desenat un cal cu coada în vânt, cu penița. Dar, știți cum? În trei minute. Și mi-a scris: „Florine…”. Așa e la ei. A scris „Florine, să ne vedem peste 20 de ani. Pablo Picasso”. Eu nu l-am mai prins pe el, pe Picasso, după 20 de ani, pentru că el, între timp, a plecat într-o stea. Dar am asta, amintirea aceasta, de la el, a declarat Florin Piersic, potrivit viva.ro.

Cine a fost Pablo Picasso?

Pablo Picasso a fost unul dintre cei mai importanți artiști ai secolului al XX-lea. Acesta s-a născut în data de 25 octombrie 1881 la Malaga, în Spania, și a murit pe 8 aprilie 1973, în Franța. Picasso a început să picteze încă din copilărie și a studiat arta la Barcelona și Madrid, înainte să se mute la Paris în 1900. Aici, a devenit parte a comunității artistice și a început să-și dezvolte stilul unic, care a avut o mare influență asupra artei moderne.

Una dintre cele mai importante perioade ale carierei sale a fost cea cubistă, când a început să fragmenteze obiectele în forme geometrice și să le reasambleze într-o manieră abstractă. În plus față de pictură, Picasso a experimentat și cu alte forme de artă, precum sculptura, ceramica și arta grafică.

Opera sa a inclus o gamă largă de subiecte, de la portrete la scene de viață și peisaje. Multe dintre lucrările sale, cum ar fi „Les Demoiselles d’Avignon”, „Guernica” și „La Vie”, au rămas în prezent capodopere ale artei moderne. Cariera sa artistică impresionantă a numărat 13.500 de picturi, 100.000 de tipărituri şi gravuri şi 34.000 de ilustraţii.

Picasso a fost, de asemenea, cunoscut pentru stilul său de viață excentric. Acesta a avut o serie de relații romantice și a fost implicat în mișcările politice și culturale ale timpului său. Trebuie precizat că artistul a avut patru copii: Paulo Ruiz Picasso, Maya Widmaier-Picasso, Claude Picasso și Paloma Picasso.

Foto: Wikipedia.org

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot