Moartea suspectă, la doar 45 de ani, a lui Nicu Ceaușescu. Cine a vrut să-l ia definitiv din România?

16.02.2023
Moartea suspectă, la doar 45 de ani, a lui Nicu Ceaușescu. Cine a vrut să-l ia definitiv din România?

Nicu Ceaușescu a fost cel mai mic dintre copiii cuplului prezidențial Elena și Nicolae Ceaușescu. Părinții i-au prevăzut o carieră în politică și era văzut drept succesorul liderului comunist la conducerea țării. Din fericire pentru noi lucrurile nu au stat așa, iar ideologia socialistă extremă și-a dat obștescul sfârșit la finele anului 1989.

Cu toate acestea, începând cu anul 1990, foarte mulți adepți ai comunismului au pozat în democrați convinși și au reușit să rămână în fruntea statului într-un fel sau altul. Nicu Ceaușescu a trăit, în acea perioadă, vremuri dificile, familia sa fiind vânată de toată lumea.

Cum a murit Nicu Ceaușescu?

Nicu Ceaușescu s-a născut în data de 1 septembrie 1951, la București. Părinții săi au sperat ca acesta să urmeze o carieră în politică și, drept urmare, a fost numit spre sfârșitul regimului dictatorial în funcția de prim-secretar al organizației PCR Sibiu. Lucrurile însă nu au fost să fie așa, iar căderea comunismului a făcut ca influența copiilor lui Nicolae Ceaușescu să nu mai aibă nicio valoare.

Chiar și așa, unii oameni au rămas alături copiii cuplului dictatorial, încercând să îi ajute în diverse ocazii. Fostul premier comunist Ion Gheorghe Maurer a povestit că a încercat să îl aducă pe Nicu în Germania și să trăiască acolo o viață liniștită, însă acesta a refuzat.

Ne-am văzut la un restaurant, cred că la Doina, undeva prin centru. Am stat de vorbă, am mâncat ceva. Era foarte abătut, foarte pesimist și i-am propus direct: ‘Vino în Germania!’. Bănuiam că viața lui e în pericol, pentru că erau prea mulți securiști care intraseră în democrație. Pericolul era mai mare pe capul lui, decât pe capul lui Valentin sau al Zoiei. Acolo putea beneficia de o protecție, a spus Jean Maurer, potrivit evz.ro.

Nicu Ceaușescu a refuzat propunerea lui Jean Maurer, susținând că s-a născut în România, a trăit în România și vrea să moară tot în România, chiar dacă va fi să fie de tânăr. Și lucrurile au fost așa, însă parțial. Pe data de 16 septembrie 1996, la vârsta de 45 de ani, Nicu a fost diagnosticat cu ciroză hepatică de doctorii de la Spitalul Clinic Universitar din București. Două zile mai târziu a fost trimis la Viena pentru o intervenție chirurgicală, iar pedata de 26 septembrie a decedat.

La Viena, unde a fost trimis, ajutat de prietenii lui, avea polipii esofagieni, de care a și murit, se pare, cu toate că, din punctul meu de vedere, moartea lui Nicușor Ceaușescu, într-unul dintre cele mai mari spitale europene din Viena – AKH, fiind internat acolo, să moară dintr-o hemoragie… indiferent, gastrică, esofagiană, că a plesnit un polip, pentru mine e o aberație totală, pentru că orice hemoragie de tipul ăsta putea fi tratată, putea fi pusă pe masa de operație. Îmi pun un mare semn de întrebare asupra decesului lui Nicușor Ceaușescu, a mai spus Jean Maurer, potrivit sursei citată mai sus.

Nicu Ceaușescu a fost înmormântat pe data de 29 septembrie 1996, la cimitirul Ghencea, având tricolorul pe sicriu. Dintre copiii cuplului dictatorial doar Valentin Ceaușescu mai trăiește, Zoia murind și ea în data de 20 noiembrie 2006, la vârsta de 57 de ani.

Foto: antena3.ro și Wikipedia.org

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
De la ce vine numele hypermarketurilor din România? Ce înseamnă Lidl, Kaufland sau Carrefour?
De la ce vine numele hypermarketurilor din România? Ce înseamnă Lidl, Kaufland sau Carrefour?
Viața în orașe este mai simplă decât zonele rurale. Aparent. Cetățenii nu sunt nevoiți să își planteze și să-și îngrijească legumele sau fructele. Toate bunurile necesare și chiar... citește tot
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
Recomandări din presa de azi
Rețeta de post a lui Cătălin Scărlătescu care e gata în câteva minute. Simplă și...
SCANDALUL care poate distruge Casa Regală. Ce se va întâmpla dacă Kate Middleton şi Prinţul...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Cu cât se scumpesc țigările de la 1 aprilie? Lovitură URIAȘĂ pentru fumători, e anunțul...
Simona Halep a călcat strâmb. Și-a rugat șoferul să... | VIDEO
Cât te costă, anual, să-ți lași dispozitivele în priză: obiceiul „prost” de care trebuie să...
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising