De ce pizza coaptă la cuptor cu lemne este mai gustoasă?

19.05.2023
De ce pizza coaptă la cuptor cu lemne este mai gustoasă?

Pizza este unul dintre cele mai gustoase și apreciate preparate culinare din lume. Atât copiii, cât și adulții adoră gustul de pizza. Există restaurante care pregătesc pizza pe vatră, în timp ce altele preferă cuptorul electric.  Cele două moduri de gătire vin cu avantaje și dezavantaje pentru fiecare în parte, iar în rândurile de mai jos vom explica care variantă este mai sănătoasă, dar și mai delicioasă.

Pizza pe vatră sau la cuptor electric

Pizza este gustoasă indiferent cum este gătită, însă fiecare variantă are avantaje și dezavantaje. Cuptorul pe vatră trebuie întotdeauna curățat bine și funcționează cu lemne, iar temperatura din interior poate ajunge și la peste 400 de grade Celsius. Cu toate acestea, aroma de fum la care este copt preparatul face ca foarte mulți oameni să prefere acest tip de pizza.

De cealaltă parte, cuptorul electric merge pe curent, nu necesită atât de multă curățenie și temperatura poate ajunge la aproximativ 300 de grade Celsius. Aceasta poate fi verificată tot timpul și poate fi scăzută sau crescută, foarte ușor din buton, în orice moment.

„Nu poți face fericit pe toată lumea. Nu ești pizza!” (autor necunoscut)

Potrivit specialiștilor în gastronomie, ambele cuptoare sunt în stare să gătească cum trebuie o pizza, însă cele electrice o pot face mult mai repede decât cele pe vatră. Această situație este posibilă fiindcă temperatura poate fi reglată mult mai ușor, iar căldura este împrăștiată uniform.

Ce spun bucătarii profesioniști?

Cele două cuptoare pot găti o pizza perfect, putând satisface și cele mai pretențioase gusturi, însă fiecare bucătar are stilul propriu și, drept urmare, se va orienta către una dintre variante. Pizza pe vatră cu lemne are o aromă inconfundabilă de fum și o crustă subțire, iar, ca atare, foarte mulți oameni consideră că este mai delicioasă.

În schimb, pizza la cuptorul electric este mai ușor de realizat, fiindcă se știe timpul exact când aceasta este gata. Cuptorul electric este mai eficient din punct de vedere energetic și poate fi folosit în locații în care cel pe lemne ar fi imposibil de montat.

Vrei o pizza bună, gătită pe cuptor cu lemne? Presto Pizza are o mulțime de sortimente pentru tine!

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cât cântărește cea mai mare pepită de aur găsită vreodată?
Cât cântărește cea mai mare pepită de aur găsită vreodată?
Aurul face parte din categoria metalelor care își păstrează pentru mult timp valoarea. Exploatarea auriferă este un proces costisitor și anevoios, de aceea un gram de aur ajunge să coste... citește tot
De ce apusul de soare este albastru pe Marte?
De ce apusul de soare este albastru pe Marte?
Dacă veți avea vreodată șansa de a vedea un apus de soare pe Marte, veți avea parte de o surpriză. Apusurile de soare pe Marte nu sunt roșii sau portocalii, ci… albastre! Da, imaginile din... citește tot
Care este unica țară din lume situată în toate cele patru emisfere?
Care este unica țară din lume situată în toate cele patru emisfere?
Poate că numele Kiribati nu vă spune prea multe. Totuși, această țară insulară din Oceanul Pacific se poate mândri cu faptul că este singurul stat cu teritorii prezente în în toate cele... citește tot