De ce piloții și copiloții avioanelor mănâncă diferit?

20.11.2020
De ce piloții și copiloții avioanelor mănâncă diferit?

Siguranța pasagerilor de la bordul avioanelor se bazează pe o echipă calmă și controlată. Piloții au reguli foarte diferite decât noi ceilalți de la sol atunci când urcă la bord.

De exemplu, aceștia pot specifica cu ce colegi să împartă cabina de pilotaj. Și există o altă regulă care împiedică piloții și copilotii să mănânce aceleași mese în timp ce lucrează.

Deși regula poate părea arbitrară, există de fapt un raționament foarte bun în spatele ei. Dacă, de exemplu, unui dintre piloți nu îi pică bine alimentele (intoxicație alimentară), celălalt pilot nu va fi afectat și poate prelua sarcinile.

Practica nu este reglementată de Administrația Federală a Aviației, cu toate acestea, majoritatea companiilor aeriene au propriile reguli în acest sens. De asemenea, piloții sunt, încurajați să evite alimentele precum peștele crud înainte și în timpul zborului, pentru a evita astfel de situații.

Meniuri diferite pentru pilot și copilot

Dar chiar și în opțiunile culinare, vechimea contează. Într-un interviu acordat CNN, căpitanul Han Hee-seong de la China Eastern Airlines a spus că pilotul primește, de obicei, masa de primă clasă, în timp ce copilotul va primi o masă de la clasa business.

Intoxicația alimentară la bordul avioanelor este rară, deși s-a întâmplat. În 1982, o budincă proastă de tapioca a îmbolnăvit zece membri ai echipajului, inclusiv pilotul, copilotul și inginerul de zbor, pe un zbor de la Boston la Lisabona. Un medic de la bord i-a înfășurat în pături, deoarece aveau frisoane și nu avea medicamente sau soluții intravenoase. Echipajul a reușit, totuși, să întoarcă avionul și a aterizat înapoi în Boston fără alte incidente.

Conform datelor din anul 2010, cel puțin doi piloți din Marea Britanie s-au îmbolnăvit de intoxicație alimentară în acel an în timp ce se aflau în cabină, deși cauza îmbolnăvirii ar fi putut fi cauzată de ceva ce au mâncat înainte de îmbarcare.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Puiul de urs, anomalia naturii: Dacă oamenii ar avea aceeași proporție mamă-copil, o femeie ar naște un bebeluș de mărimea unei alune
Puiul de urs, anomalia naturii: Dacă oamenii ar avea aceeași proporție mamă-copil, o femeie ar naște un bebeluș de mărimea unei alune
Puiul de urs este o anomalie a naturii: se naște mai mic decât o chiflă. Discrepanța de mărime dintre mamă și pui este uimitoare. O ursoaică matură poate cântări 200-300 de kilograme, dar... citește tot
Curiozități despre perioada sărbătorilor la români. De ce călăresc copiii porcul?
Curiozități despre perioada sărbătorilor la români. De ce călăresc copiii porcul?
Cine nu a văzut măcar o dată un copil călărind porcul abia tăiat în gospodărie? Conform unei tradiții întâlnită des în satele românești, copiii se pozează călare pe porc, ca să fie... citește tot
O sculptură invizibilă a fost vândută pentru 15.000 de euro. Artistul: „Vidul nu este altceva decât un spațiu plin de energie”
O sculptură invizibilă a fost vândută pentru 15.000 de euro. Artistul: „Vidul nu este altceva decât un spațiu plin de energie”
În luna mai 2021, casa de licitații Art-Rite din Milano a găzduit unul dintre cele mai bizare și controversate evenimente din istoria artei moderne. Artistul italian Salvatore Garau, în vârstă... citește tot