De ce piloții și copiloții avioanelor mănâncă diferit?

20.11.2020
De ce piloții și copiloții avioanelor mănâncă diferit?

Siguranța pasagerilor de la bordul avioanelor se bazează pe o echipă calmă și controlată. Piloții au reguli foarte diferite decât noi ceilalți de la sol atunci când urcă la bord.

De exemplu, aceștia pot specifica cu ce colegi să împartă cabina de pilotaj. Și există o altă regulă care împiedică piloții și copilotii să mănânce aceleași mese în timp ce lucrează.

Deși regula poate părea arbitrară, există de fapt un raționament foarte bun în spatele ei. Dacă, de exemplu, unui dintre piloți nu îi pică bine alimentele (intoxicație alimentară), celălalt pilot nu va fi afectat și poate prelua sarcinile.

Practica nu este reglementată de Administrația Federală a Aviației, cu toate acestea, majoritatea companiilor aeriene au propriile reguli în acest sens. De asemenea, piloții sunt, încurajați să evite alimentele precum peștele crud înainte și în timpul zborului, pentru a evita astfel de situații.

Meniuri diferite pentru pilot și copilot

Dar chiar și în opțiunile culinare, vechimea contează. Într-un interviu acordat CNN, căpitanul Han Hee-seong de la China Eastern Airlines a spus că pilotul primește, de obicei, masa de primă clasă, în timp ce copilotul va primi o masă de la clasa business.

Intoxicația alimentară la bordul avioanelor este rară, deși s-a întâmplat. În 1982, o budincă proastă de tapioca a îmbolnăvit zece membri ai echipajului, inclusiv pilotul, copilotul și inginerul de zbor, pe un zbor de la Boston la Lisabona. Un medic de la bord i-a înfășurat în pături, deoarece aveau frisoane și nu avea medicamente sau soluții intravenoase. Echipajul a reușit, totuși, să întoarcă avionul și a aterizat înapoi în Boston fără alte incidente.

Conform datelor din anul 2010, cel puțin doi piloți din Marea Britanie s-au îmbolnăvit de intoxicație alimentară în acel an în timp ce se aflau în cabină, deși cauza îmbolnăvirii ar fi putut fi cauzată de ceva ce au mâncat înainte de îmbarcare.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cele mai ciudate mâncăruri vândute în 2025: brânză cu larve, rechin fermentat sau Onion Latte
Cele mai ciudate mâncăruri vândute în 2025: brânză cu larve, rechin fermentat sau Onion Latte
Anul 2025 ne-a surprins cu o serie de preparate culinare excentrice, care sfidează gusturile tradiționale și explorează limitele creativității gastronomice. De la infuzii morbide până la... citește tot
Poate cineva să vadă ce vorbesc pe WhatsApp? Sfaturi de securitate
Poate cineva să vadă ce vorbesc pe WhatsApp? Sfaturi de securitate
Conversațiile noastre pe WhatsApp sunt adesea personale, fie că vorbim despre planuri, momente importante sau detalii sensibile. Deși aplicația promite securitate prin criptarea end-to-end,... citește tot
„Doar bogații urcă pe Acoperișul Lumii!” Vrei să urci pe Everest? Ce taxă trebuie să achiți autorităților din Nepal?
„Doar bogații urcă pe Acoperișul Lumii!” Vrei să urci pe Everest? Ce taxă trebuie să achiți autorităților din Nepal?
Visul de a ajunge pe cel mai înalt vârf al planetei, Everest, vine la pachet cu o serie de costuri semnificative. Începând cu 1 septembrie 2025, autoritățile nepaleze au majorat semnificativ... citește tot