De ce piloții și copiloții avioanelor mănâncă diferit?

20.11.2020
De ce piloții și copiloții avioanelor mănâncă diferit?

Siguranța pasagerilor de la bordul avioanelor se bazează pe o echipă calmă și controlată. Piloții au reguli foarte diferite decât noi ceilalți de la sol atunci când urcă la bord.

De exemplu, aceștia pot specifica cu ce colegi să împartă cabina de pilotaj. Și există o altă regulă care împiedică piloții și copilotii să mănânce aceleași mese în timp ce lucrează.

Deși regula poate părea arbitrară, există de fapt un raționament foarte bun în spatele ei. Dacă, de exemplu, unui dintre piloți nu îi pică bine alimentele (intoxicație alimentară), celălalt pilot nu va fi afectat și poate prelua sarcinile.

Practica nu este reglementată de Administrația Federală a Aviației, cu toate acestea, majoritatea companiilor aeriene au propriile reguli în acest sens. De asemenea, piloții sunt, încurajați să evite alimentele precum peștele crud înainte și în timpul zborului, pentru a evita astfel de situații.

Meniuri diferite pentru pilot și copilot

Dar chiar și în opțiunile culinare, vechimea contează. Într-un interviu acordat CNN, căpitanul Han Hee-seong de la China Eastern Airlines a spus că pilotul primește, de obicei, masa de primă clasă, în timp ce copilotul va primi o masă de la clasa business.

Intoxicația alimentară la bordul avioanelor este rară, deși s-a întâmplat. În 1982, o budincă proastă de tapioca a îmbolnăvit zece membri ai echipajului, inclusiv pilotul, copilotul și inginerul de zbor, pe un zbor de la Boston la Lisabona. Un medic de la bord i-a înfășurat în pături, deoarece aveau frisoane și nu avea medicamente sau soluții intravenoase. Echipajul a reușit, totuși, să întoarcă avionul și a aterizat înapoi în Boston fără alte incidente.

Conform datelor din anul 2010, cel puțin doi piloți din Marea Britanie s-au îmbolnăvit de intoxicație alimentară în acel an în timp ce se aflau în cabină, deși cauza îmbolnăvirii ar fi putut fi cauzată de ceva ce au mâncat înainte de îmbarcare.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot