Ce cetăţenie primeşte un copil născut în avion?

13.12.2019
Ce cetăţenie primeşte un copil născut în avion?

Conform definiţiei, cetăţenia este apartenența legală a unei persoane fizice la un stat. În multe dintre ţările civilizate, cetăţenia este dobândită la naştere, dacă cel mic se naşte pe teritoriul ţării respective. Ce se întâmplă, însă, dacă un copil se naşte în avion? Ce cetăţenie primeşte?

Ce cetăţenie primeşte un copil născut în aer?

Toată lumea ştie că în ultimele luni de sarcină, călătoria cu avionul nu este recomandată. Au existat însă şi cazuri când un copil a venit pe lume înainte de vreme, chiar în timpul unui zbor.

Aşadar, părinţii unui copil născut la bordul unei aeronave pot solicita patru tipuri de cetăţenie astfel:

Totuşi, regulile se pot schimba de la un stat la altul. În Statele Unite ale Americii, chiar dacă un copil se naște în apele teritoriale ale Statelor Unite sau în spațiul său aerian, copilul este automat un cetățean american şi părinţii nu pot alege, scrie atlas-geografic.net.

Cât durează cel mai scurt zbor comercial cu avionul din lume?

Naşterile la bordurile avioanelor sunt extrem de rare. Motivul? Companiile aeriene au reguli şi protocoale menite să protejeze femeile gravide și să împiedice o eventuală naștere la altitudine. Cu toate acestea, au existat destule cazuri de copii care au venit pe lume în… aer.

Cel puţin două naşteri în avion, în 2015

În luna mai a anului 2015, Ada Guan și Wes Branch zburau de la Calgary la Tokyo în momentul în care Ada a născut deasupra Oceanului Pacific. La bordul avionului se aflau mai mulți medici, care au ajutat-o să nască.

În octombrie 2015, o pasageră care zbura de la Taipei la Los Angeles a intrat în travaliu și a născut o fetiță sănătoasă cu ajutorul unui medic aflat în avion.

Avion

Foto: pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot