De ce Parisul este numit „Orașul Iubirii”?

17.11.2021
De ce Parisul este numit „Orașul Iubirii”?

Când vine vorba de spre iubire, toți îndrăgostiții vor să ajungă, măcar o dată în viață, la Paris. Capitala Franței este vizitată în fiecare an de milioane de turiști din întreaga lume, iar mulți dintre cei care ajung acolo susțin același lucru: orașul emană în aer iubire.

De ce Parisul este considerat „Orașul Iubirii”?

Atmosfera romantică care se întâlnește pe străzile pariziene este unică în lume. Oamenii se pot relaxa la cafenelele și restaurantele care sunt la tot pasul. Dragostea este mereu în aer la Paris. Încă din cele mai vechi timpuri și până în prezent, Capitala Franței a rămas o destinație pentru oamenii care sărbătoresc dragostea sau caută o emoție asemănătoare.

Peste 30 de milioane de oameni vizitează în fiecare an „Orașul Iubirii”. Parisul găzduiește simboluri emblematice ale dragostei, iar fermecătoarea cultură franceză nu face decât să adauge în plus acestei emoții.

La această reputație a Parisului a contribuit și faptul că orașul a fost ani de-a rândul capitala artei. Aici pot fi văzute creații de top ale artiștilor din întreaga lume, care au pus umărul la istoria artei. Parisul are 130 de muzee, printre care amintim: Muzeul Luvru, Muzeul de Artă Modernă și Muzeul d’Orsay.

Romantismul este peste tot în jurul tău atunci când vizitezi Parisul, de la arhitectura frumoasă până la locurile dedicate iubirii. Este ușor de înțeles de ce oamenii îi spun capitalei Franței „Orașul iubirii”. Pe străzile Parisului se poate vedea o combinație frumoasă de arhitectură victoriană, Art Nouveau, și clădiri moderne.

Emblematicul Turn Eiffel este simbolul Parisului și reprezintă dragostea. Toți cei care ajung în parcul „Champs de Mars” sau pe bulevardul Champs-Élysées se pot bucura de o seară romantică în timp ce văd impresionanta construcție.

Tot aici găsim un zid dedicat iubirii, numit „le mur des je t’aime”. Zidul iubirii este o destinație populară în Montmartre. Declarația „Te iubesc” acoperă peretele în 250 de limbi. Cupluri din întreaga lume vin aici în fiecare an pentru a-și face o fotografie și a-și declara iubirea.

Montparnasse este unul dintre cele mai populare cartiere din Paris și un loc minunat pentru o plimbare romantică. Aici pot fi văzute de la galerii la restaurante, la magazine de tip boutique și multe altele.

Așadar, toate persoanele care sunt îndrăgostite ar trebui să viziteze, măcar o dată în viață, Parisul. Străzile acestui oraș sunt pline atât ziua cât și noaptea, iar atmosfera romantică poate fi întâlnită la tot pasul.

De unde vine numele de Paris?

Mulți dintre turiștii care ajung lângă Tour Eiffel sunt de părere că numele de Paris provine de la primii săi locuitori, și anume tribul galic, cunoscut sub denumirea de Parisii. Acesta provine din cuvântul galic „parisio”, care înseamnă oameni muncitori sau meșteșugari.

În perioada Imperiului Roman între secolele I si al VI-lea, orașul era denumit Lutetia (sau Lutetia Parisiorum, adica Lutetia Parisii-lor), însă în timpul domniei lui Iulian Apostatul (360-363) numele orașului a fost schimbat în Paris.

Parisul a fost unul dintre cele mai mari orașe ale lumii occidentale timp de aproape 1.000 de ani, înainte de Secolul al XIX-lea, și cel mai mare oraș din lume între secolele XVI și XIX.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Biserica Ortodoxă Română este cea mai înaltă instituție religioasă din țară. Statisticile arată că numărul total al credincioșilor depășește 87% din populația țării. Sfânta...
Ziua de 1 decembrie este cea de 335-a zi a calendarului gregorian și a 336-a zi în anii bisecți. Până la sfârșitul anului au mai rămas 30 de zile. Ziua Națională a României sau Ziua Marii...
Cele mai noi articole
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Curiozități despre Isaac Newton, omul care a înțeles după ce legi funcționează Universul
Isaac Newton (25 decembrie 1642 / 4 ianuarie 1643 – 20 / 31 martie 1727) a fost persoana care a revoluționat din temelii fizica. Savantul a descoperit gravitația și a fost prima persoană din... citește tot
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Care au fost cele mai ciudate procese din istorie?
Majoritatea societăților, într-o formă sau alta, au avut sisteme concepute pentru a rezolva disputele și pentru a susține statul de drept. Tensiunile și dramele din sălile de judecată au... citește tot
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Ce trebuie să faci dimineața pentru a avea o viață sănătoasă?
Dimineața este acea parte a zilei în care organismul parcă se mișcă ceva mai încet decât în mod normal. Durează un pic de timp până când corpul își intră în ritmul său normal, iar... citește tot