De ce Parisul este numit „Orașul Iubirii”?

17.11.2021
De ce Parisul este numit „Orașul Iubirii”?

Când vine vorba de spre iubire, toți îndrăgostiții vor să ajungă, măcar o dată în viață, la Paris. Capitala Franței este vizitată în fiecare an de milioane de turiști din întreaga lume, iar mulți dintre cei care ajung acolo susțin același lucru: orașul emană în aer iubire.

De ce Parisul este considerat „Orașul Iubirii”?

Atmosfera romantică care se întâlnește pe străzile pariziene este unică în lume. Oamenii se pot relaxa la cafenelele și restaurantele care sunt la tot pasul. Dragostea este mereu în aer la Paris. Încă din cele mai vechi timpuri și până în prezent, Capitala Franței a rămas o destinație pentru oamenii care sărbătoresc dragostea sau caută o emoție asemănătoare.

Peste 30 de milioane de oameni vizitează în fiecare an „Orașul Iubirii”. Parisul găzduiește simboluri emblematice ale dragostei, iar fermecătoarea cultură franceză nu face decât să adauge în plus acestei emoții.

La această reputație a Parisului a contribuit și faptul că orașul a fost ani de-a rândul capitala artei. Aici pot fi văzute creații de top ale artiștilor din întreaga lume, care au pus umărul la istoria artei. Parisul are 130 de muzee, printre care amintim: Muzeul Luvru, Muzeul de Artă Modernă și Muzeul d’Orsay.

Romantismul este peste tot în jurul tău atunci când vizitezi Parisul, de la arhitectura frumoasă până la locurile dedicate iubirii. Este ușor de înțeles de ce oamenii îi spun capitalei Franței „Orașul iubirii”. Pe străzile Parisului se poate vedea o combinație frumoasă de arhitectură victoriană, Art Nouveau, și clădiri moderne.

Emblematicul Turn Eiffel este simbolul Parisului și reprezintă dragostea. Toți cei care ajung în parcul „Champs de Mars” sau pe bulevardul Champs-Élysées se pot bucura de o seară romantică în timp ce văd impresionanta construcție.

Tot aici găsim un zid dedicat iubirii, numit „le mur des je t’aime”. Zidul iubirii este o destinație populară în Montmartre. Declarația „Te iubesc” acoperă peretele în 250 de limbi. Cupluri din întreaga lume vin aici în fiecare an pentru a-și face o fotografie și a-și declara iubirea.

Montparnasse este unul dintre cele mai populare cartiere din Paris și un loc minunat pentru o plimbare romantică. Aici pot fi văzute de la galerii la restaurante, la magazine de tip boutique și multe altele.

Așadar, toate persoanele care sunt îndrăgostite ar trebui să viziteze, măcar o dată în viață, Parisul. Străzile acestui oraș sunt pline atât ziua cât și noaptea, iar atmosfera romantică poate fi întâlnită la tot pasul.

De unde vine numele de Paris?

Mulți dintre turiștii care ajung lângă Tour Eiffel sunt de părere că numele de Paris provine de la primii săi locuitori, și anume tribul galic, cunoscut sub denumirea de Parisii. Acesta provine din cuvântul galic „parisio”, care înseamnă oameni muncitori sau meșteșugari.

În perioada Imperiului Roman între secolele I si al VI-lea, orașul era denumit Lutetia (sau Lutetia Parisiorum, adica Lutetia Parisii-lor), însă în timpul domniei lui Iulian Apostatul (360-363) numele orașului a fost schimbat în Paris.

Parisul a fost unul dintre cele mai mari orașe ale lumii occidentale timp de aproape 1.000 de ani, înainte de Secolul al XIX-lea, și cel mai mare oraș din lume între secolele XVI și XIX.

Foto: Pexels.com

Îți recomandăm:
Ne putem întoarce în timp? Nu. Sau, poate, numai cu ajutorul cuvintelor. Ei bine, cum erau Bucureștiul acum 100 de ani? Cum erau oamenii acum 100 de ani? Ce activități aveau aceștia? Cum era...
Dacă citești acest articol sunt mari șanse să fii român, să te fi născut în România și, evident, să vorbești limba română. Dar de ce țara noastră poartă numele de România? De unde...
Cele mai noi articole
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Povestea fabuloasă a românului Dumitru Dan, primul om care a făcut ocolul Pământului la pas
Românul Dumitru Dan a fost prima persoană din lume care a reușit să facă ocolul Pământului pe jos. Acesta a reușit să străbată în opinci 100.000 de kilometri, intrând astfel în Cartea... citește tot
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
De ce familia Regala este înmormântată la mănăstirea Curtea de Argeș?
Există în România un loc unde regii își duc odihna veșnică. Este vorba despre mănăstirea Curtea de Argeș, locul se află înmormântați Regele Carol I și Elisabeta, Ferdinand și Maria,... citește tot
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
De ce este periculos să gătești cu folie de aluminiu?
Foarte multe preparate culinare necesită la gătire folosirea foliei de aluminiu. Aceasta ajută, de exemplu, la înăbușirea peștelui sau a fripturii, menținând, totodată, felul de mâncare... citește tot
Recomandări din presa de azi
Carmen Iohannis, gafă vestimentară uriașă în lumea arabă: ”Confundă un dineu diplomatic cu bucătăria”
Cum s-a LANSAT Delia în muzică, în anul 1999. Primul lucru pe care l-a făcut...
Avertisment FINAL pentru OMENIRE de la cel mai important grup de cercetători din lume
Ce înseamnă când zicem „Bogdaproste”. Toţi folosim acest cuvânt, puțini știu cu adevărat ce înseamnă
Final de drum pentru Andreea Bălan! Cum a încălcat contractul cu Antena 1, pentru America...
Când se dă ceasul cu o oră înainte? Data la care românii trec la ora...
Vouchere de vacanță. Cine ar putea să mai primească, în plus, tichetele speciale
ORA DE VARĂ 2023. Ce se întâmplă în România, DECIZIA vine de la Comisia Europeană
Cine a câștigat America Express. S-au aflat numele câștigătorilor înainte ca emisiunea să înceapă
Soția lui Bruce Willis, în lacrimi de ziua actorului: «Rugați-vă pentru el». Primele imagini după...
Actorii din „Tânăr și neliniștit”, la a 50-a aniversare. Cum arată acum Victor și Nikki...
Fiica Stelei Popescu a rupt acum tăcerea. Ce s-a întâmplat cu vila de 200.000 de...
Viața la țară în Australia! Ferma de fructe exotice deținută de un român în Queensland
S-a deghizat în măicuță și cerșea bani de la trecători. Suspectul a ajuns pe mâna...
adplus-dvertising