De ce nu este indicat să mănânci ouă seara? Ce spun specialiștii?

08.04.2021
De ce nu este indicat să mănânci ouă seara? Ce spun specialiștii?

Oul este considerat un aliment minune, fiindcă, deși, este atât de mic poate da o senzație de sațietate. Ouăle au fost consumate încă din cele mai vechi timpuri și sunt apreciate pentru factorii nutritivi. Mâncate cum trebuie, acestea pot ajuta la funcționarea sănătoasă a organismului uman.

Cât de sănătos este consumul de ouă?

Ouăle conțin o varietate de factori nutritivi care sunt asimilați ușor de organism. Acest produs asigură o importantă sursă de proteine, conţine nouă aminoacizi, care accelerează metabolismul, și este bogat în vitaminele A, B1, B2, B5, B6, B9, B12, D, E. Totodată, în ou mai găsim și următoarele minerale: calciu, fosfor, magneziu, fier şi zinc.

Ouăle sunt considerate alimente minune, în special datorită a două substanțe numite „colina” şi „inozitolul”, care ajută la funcţionarea sistemului nervos şi a creierului. Specialiștii în sănătate susțin că omul poate consuma câte ouă dorește într-o zi, însă doar dacă are o dietă sănătoasă şi echilibrată (fără grăsimi saturate). Totodată, un stil de viață sportiv este indicat pentru fiecare persoană care nu are interzis la mișcare.

De ce să nu consumi ouă seara?

De obicei, ouăle sunt mâncate la micul dejun, însă sunt persoane care le consumă și seara. Trebuie știut faptul că un gălbenuş de ou conţine aproximativ 280 mg colesterol, iar doza zilnică maximă este de 300 mg. Majoritatea persoanelor au un organism care le permite să consume mai mult de 300 de mg de colesterol pe zi, însă sunt și oameni cu probleme de sănătate, al căror corp este mai leneș în a procesa colesterolul.

Oua

Specialiștii în sănătate nu recomandă consumul de ouă seara, fiindcă se digeră mai greu. Cu toate acestea, ele pot fi consumate la ore târzii doar dacă sunt mâncate cu minim 2 ore înainte de a te culca. Așadar, ouăle sunt sănătoase dacă sunt consumate acum trebuie și nu asociate cu brânză sau bacon.

Doctorii recomandă consumul albușului de la ouă, care este foarte sănătos, iar acestea să fie fierte sau poșate și aproape niciodată prăjite în ulei.

În cât timp se fierbe un ou moale?

Toată lumea dorește, la un moment dat, să mănânce un ou cu gălbenușul moale. Tehnica constă în timpul petrecut la fierbere. Astfel, iei un ou îl pui într-o cratiţă şi îl acoperi cu apă. Pui vasul la foc mediu și aștepți până când începe apa să fiarbă. După ce aceasta se apropie de punctul de fierbere se reduce focul și se lasă oul să fiarbă 2 minute. În felul acesta, ai obținut un ou moale, cu un gălbenuș cremos.

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Operațiunile de salarizare, optimizate cu o soluție digitală
Procesele de payroll trebuie realizate pe baza unui flux rapid în orice companie, pentru o gestionare cât mai eficientă a resursei umane și a timpului. Un program salarii, care este denumit și... citește tot
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
De unde vine expresia: „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”?
Puțini știu adevărata poveste din spatele expresiei „Țiganul e țigan și-n ziua de Paști”, folosită adesea cu dispreț. Dar dacă ne întoarcem în timp, în perioada sclaviei romilor,... citește tot
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
De ce Ucraina n-a vrut ca România să intre în NATO? Cum s-au opus vecinii de la nord?
Pe data de 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO alături de Bulgaria, Estonia, Lituania, Slovacia și Slovenia. Aceasta era una dintre cele mai importante reușite pe plan extern... citește tot