De ce nu este bine să amesteci băuturile când bei alcool?

27.07.2023
De ce nu este bine să amesteci băuturile când bei alcool?

Serile cu băieții în oraș pot deveni amintiri memorabile. Cu toate acestea, excesul de alcool nu este recomandat. O regulă foarte importantă este aceea că atunci când se consumă alcool să nu se amestece băuturile. De ce nu este bine să bei mai multe tipuri de alcool într-o seară?

De ce nu se amestecă tipurile de alcool?

alcool

Nu-i așa că s-a întâmplat să ieși în oraș la o petrecere sau pur și simplu la o terasă cu băieții? În acele seri cu siguranță s-a consumat alcool, iar atmosfera a devenit din ce în ce mai degajată. Alcoolul are un efect de relaxare asupra organismului. În cantități mari, acesta poate duce la fenomenul de mahmureală, adică creierul uman tinde să nu mai aibă control asupra mișcărilor.

Una dintre cele mai importante reguli când vine vorba de alcool este să nu se bea mai multe tipuri, în același timp. Cu siguranță mulți dintre noi am experimentat măcar o dată efectele amestecului de băuturi, dar haideți să vedem ce spun specialiștii.

Consumul de alcool poate provoca o serie de schimbări majore în comportament. Chiar și dozele mici afectează gândirea, coordonarea, atenția și chiar reflexele. Pe măsură ce doza crește, se instalează o stare nevrotică. În momentul amestecării mai multor tipuri de băuturi pot apărea dureri de cap, grețuri și chiar vărsături.

Spre exemplu o cantitate de un pahar de vin conține aproximativ 12% alcool. În același timp, o băutură spirtoasă, precum votca, conține până la 40% alcool. Băute simultan, efectele acestora sunt mai puternice decât dacă s-ar consuma doar vin sau doar vodcă. Concret, amestecând băuturile, se poate crea o stare de necunoștință a nivelului de alcool din organism, ducând la o cantitate mai mare.

Specialiștii nu recomandă nici amestecul de băuturi alcoolice cu sucurile care conțin îndulcitori artificiali. „Amestecurile de băuturi alcoolice cu sucuri care conţin îndulcitori artificiali prezintă un pericol pentru consumatori, care pot ajunge în situaţia de a se intoxica cu alcool”, spune medicul Dennis Thombs, de la University of North Texas.

Cum poți scăpa de mahmureala de a doua zi?

Mahmureala este considerată starea pe care o ai a doua zi după un consum ridicat de alcool. Cele mai frecvente simptome pot fi: greață, vărsături, durere de cap, oboseală, amețeli etc. Organismul are puterea de a găsi toxinele apărute în corp și va încerca să lupte împotriva acestora.

Pentru a scăpa mai repede și eficient de mahmureală este nevoie să consumăm un nivel de ridicat de apă sau sucuri naturale de citrice. Din punct de vedere al alimentelor, cel mai indicat fel de mâncare este supa de pui.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot