De ce Nicolae Ceaușescu i-a tras o palmă Mihaelei, nepoata sa. Ce l-a scos din minți pe dictator?

17.10.2022
De ce Nicolae Ceaușescu i-a tras o palmă Mihaelei, nepoata sa. Ce l-a scos din minți pe dictator?

Nicolae Ceaușescu (26 ianuarie 1918 – 25 decembrie 1989) a fost un personaj dur atât în plan personal, cât și în plan profesional. Totul trebuia făcut conform dorinței sale, iar cine nu respecta ceea ce el zicea avea de suferit, chiar și fizic. Nepoata sa, Mihaela Ceaușescu, a povestit că a trăit pe propria-i piele furia dictatorului.

Nicolae și Elena Ceaușescu au controlat viața tuturor românilor, în perioada în care s-au aflat la conducerea statului. Nimic nu se mișcă și nu se făcea fără aprobarea cuplului dictatorial. Pe principiul ceea ce este legal este obligatoriu, iar ceea ce nu este legal este interzis, a funcționat societatea în timpul comunismului.

Mihaela Ceaușescu, bătută de Nicolae Ceaușescu

Surprinzător a fost faptul că inclusiv rudele lui Ceaușescu erau controlate la sânge și erau nevoite să respecte cuvântul acestuia. Mihaela Ceaușescu, nepoata liderului comunist, a fost o fire mai nonconformistă, fapt cale l-a supărat foarte tare pe unchiul ei. Fata a avut o primă căsnicie eșuată, soțul acesteia fiind o fire mai brutală atât fizic cât și psihic.

Căsătoria în sine a fost o luptă între mine și tatăl meu, care e mai tare. Și eu am vrut să-i demonstrez că sunt mai tare și că fac ce vreau eu. Eu cu primul meu soț, înainte de prima căsătorie, ne-am văzut de 4-5 ori, era coleg de facultate(…) La a treia întâlnire, m-a chemat tata și mi-a spus: ‘Cu băiatul ăsta termini că nu ne place de el’ (…) Și atunci am zis că mă mărit, mi s-a părut mie că asta ar fi singura posibilitate să-l salvez.

După ce m-am măritat, mi-am dat seama: Doamne, ce am făcut? Nu ne înțelegeam. M-am trezit și la cămin la Grozăvești, cu o valijoară mică. Și revolta a fost a lui: ‘M-am însurat cu nepoata lui Ceaușescu ca să mă mut dintr-un cămin într-un alt cămin?!’ Nu ne-am înțeles deloc. Și a fost un calvar. (…) Mamă, ce bătăi am luat… Doamne ferește! Era de o violență cumplită, a mărturisit Mihaela Ceaușescu, pentru evz.ro.

Procesul de divorț a fost unul cu probleme, fiindcă dosarul acesteia din instanță dispărea de fiecare dată când trebuia să se prezinte la judecată. Avocata Mihaelei Ceaușescu a fost nimeni alta decât Paula Iacob. Situația era una complicată, fiindcă fostul șef de stat nu dorea ca familia Ceaușescu să fie făcută de râs. Nicolae Ceaușescu dorea ca cei doi să se despartă efectiv, însă divorțul să nu fie pronunțat niciodată.

N-o să divorțezi niciodată, înțelegi? Pentru că în familia noastră nu poate să fie cineva divorțat, pentru că noi suntem o emblemă, ar fi spus Nicolae Ceaușescu, moment în care nepoata lui l-a amenințat.

Femeie divorțată nu se poate în familia Ceaușescu pentru că e o mare rușine și vă pătez onoarea. Dar o criminală în familie cum ați vedea? Pentru că la noapte eu îi iau gâtul. E mai bună varianta asta?, a replicat Mihaela Ceaușescu.

Și atunci mi-a tras o palmă. Recunosc, unchi-miu, poc, așa o palmă, a adăugat nepoata lui Nicolae Ceaușescu, potrivit sursei citată mai sus.

Din păcate, nici copiii cuplului dictatorial nu au avut o viață mai ușoară, Zoia recunoscând într-un interviu că a trăit un adevărat calvar cu mama ei în special, care era obsedată de control.

Foto: bzi.ro

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot