De ce i-a pus Elena Ceaușescu microfoane de supraveghere lui Nicolae Ceaușescu?

26.09.2022
De ce i-a pus Elena Ceaușescu microfoane de supraveghere lui Nicolae Ceaușescu?

Elena Ceaușescu a fost obsedată să conducă România. Trebuia ca oamenii din jurul ei să respecte ad litteram ceea ce își dorea, altfel suportau consecințele. Nici Nicolae Ceaușescu nu făcea excepție. Soția dictatorului a fost o persoană dură și rea, căreia îi plăcea să controleze totul, iar la un moment dat a ajuns să îl spioneze chiar și pe Nicolae Ceaușescu. Incredibil, nu-i așa?

Elena Ceaușescu i-a pus microfoane de supraveghere lui Nicolae Ceaușescu

Colonelul de Securitate Dumitru Burlan a lucrat direct pentru Elena și Nicolae Ceaușescu. Acesta a povestit cum decurgea relația dintre cei doi și modalitatea prin care Elena îl controla pe Nicolae. Ba mai mult, se pare că soția dictatorului îi montase acestuia în birou microfoane pentru a asculta întâlnirile sale cu miniștrii.

Elena a chemat doi oameni de la tehnic și i-a pus să îi pună microfoane lui Ceaușescu, pe motivul că acesta este bolnav și să fie sub supravegherea ei continuu ca să poată interveni direct în cazul în care i se întâmplă ceva. Așa a devenit Elena Ceaușescu simbolul României.

Elena se ducea la 10 minute după fiecare întâlnire a lui Ceaușescu și îi spunea fix varianta pe care o auzise prin telefon de la diverși miniștrii cu care el se întâlnea, ceea ce l-a făcut pe Nicolae să o considere foarte inteligentă. Atunci când ținea cuvântările, Nicolae se uita către ea dacă zice bine, că de multe ori el nu respecta textul, a povestit colonelul de Securitate Dumitru Burlan, potrivit capital.ro.

În cine avea încredere Elena Ceaușescu?

Soția lui Nicolae Ceaușescu a fost o femeie rea, din toate punctele de vedere, și totul trebuia făcut după dorința ei altfel trebuia să suporți consecințele. Aceasta avea încredere într-o singură persoană, din staff-ul ei, Suzana Andreeși.

Elena era o femeie rea. O avea pe Suzana Andreeși, cea mai de încredere persoană din anturajul ei, ea schimba generali. Ceaușescu stătea vara la Snagov și avea și Suzana casă acolo. Eu am realizat că este importantă pe lângă Elena și am căutat să nu o supăr cu nimic. Se mai întâmpla să mă duc în control, personalul fura aur. Îi prindeam pentru că erau anagajați pe care îi învățasem să îi pârască. Personalul pe care îl voia Elena Ceaușescu, trebuia să fie asigurat de către mine, a spus colonelul de Securitate, potrivit sursei citată mai sus.

Totodată, se pare că Elena Ceaușescu nu dorea ca în staff-ul ei să se găsească femei măritate sau care doresc să lucreze în schimburi. Cu alte cuvinte, cerea că slujitorii să fie non-stop la dispoziția ei și a soțului.

 

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
Ce este o țară transcontinentală? Câte țări transcontinentale există?
O țară transcontinentală este acea țară care face parte dintr-un anumit continent, însă o parte din teritoriile acesteia sunt împărțite geografic între două sau mai multe continente. Mai... citește tot
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Cea mai bătrână găină din istorie! Cât trăiesc găinile? Care este recordul de viață al unei găini?
Găinile sunt printre cele mai comune animale domestice pe întreg Globul pământesc. Fie că sunt crescute pentru carne, pentru ouă sau pur și simplu ca animale de companie, aceste păsări le... citește tot