De ce le place câinilor să se uite pe geam?

21.09.2022
De ce le place câinilor să se uite pe geam?

Câinii sunt considerați cei mai buni prieteni ai omului. Loiali, docili, inteligenți sau temperamentali, aceștia au reușit să rămână în preajma oamenilor încă din Antichitate, vremuri în care au fost domesticiți. În prezent sunt recunoscute peste 350 rase de patrupezi, fiecare având specificul ei. Știm despre ei că iubesc să se joace, să mănânce… și să se uite pe geam cu orele. Una dintre cele mai comune întrebări ale stăpânilor este „De ce le place câinilor să se uite pe geam? Ce văd acolo atât de fascinant?”.

De ce scot câinii capul pe geam în timpul mersului mașinii?

câinii

Unii pot fi de talie mică, slăbuți, iar alții pot fi de talie medie sau foarte mare care ne fac să ne întrebăm cum au loc în mașină. Însă toți au ceva în comun, plăcerea nevinovată de a scoate capul pe geamul mașinii făcând-i pe alți șoferi să-și pună la îndoială maturitatea.

Deși poate părea drăguț, inclusiv pentru stăpân, această practică reprezintă un adevărat pericol pentru câine. Necuvântătoarele au un simț al mirosului mult mai dezvoltat decât al oamenilor, iar atunci când scot capul pe geamul mașinii, aerul le invadează senzorii. Câinilor le place să simtă mirosuri noi, iar prin această acțiune pot asimila mai rapid totul.

Cu toate acestea, pentru a nu supune câinele la anumite pericole, este bine de știut că pasagerul mașinii poate avea grijă să-l țină în brațe pe patruped sau geamul să nu fie deschis la maximum.

De ce le place câinilor să se uite pe geam?

Stăpânii au observat un comportament uneori liniștit, alteori agitat în momentul în care câinii stăteau cu orele în fața geamurilor din casă. Majoritatea patrupedelor din ziua de astăzi sunt crescute și trăiesc în interior. Când câinii sunt singuri, plictisiți sau chiar stresați aceștia tind să privească la lumea exterioară casei.

Dacă animalul de casă are tendința de a lătra la oameni sau la animalele care trec pe stradă din fața casei, ar fi bine să existe o socializare cu animalul de companie. Un alt motiv pentru petrecerea unui timp îndelungat în fața geamului este pentru că acesta se asigură ca locuința să fie protejată de răufăcători. De aceea, majoritatea câinilor latră când văd poștașii la gard.

Medicii veterinari recomandă aducerea animalelor în preajma oamenilor sau a mediului din exterior. Acest lucru poate ajuta la învingerea anxietății câinilor.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Cum a vrut Bulgaria să se unească cu România după Războiul de Independență?
Unul dintre cele mai importante momente din istoria recentă a României a fost Războiul de Independență din 1877-1878. De fapt, armata română a participat la Războiul Ruso-Turc din anii... citește tot
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Trenurile din Japonia chiar nu întârzie sau la mijloc este doar marketing? De ce nu poți să spui minciuna: „A întârziat trenul!”
Despre Japonia poți să spui ce vrei, dar nu că este locul unde întârzie trenurile. Pe Internet circulă tot felul de știri legate despre trenurile din Japonia: ba că toate trenurile din țară... citește tot
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
De ce bărbații evrei poartă pe cap bucata de material numită kippah?
Cine a fost măcar o dată în Israel sau a avut de-a face cu evrei tradiționaliști a putut observa că bărbații poartă pe cap o bucată de material. Aceasta se numește kippah și este un... citește tot