De ce le place câinilor să se uite pe geam?

21.09.2022
De ce le place câinilor să se uite pe geam?

Câinii sunt considerați cei mai buni prieteni ai omului. Loiali, docili, inteligenți sau temperamentali, aceștia au reușit să rămână în preajma oamenilor încă din Antichitate, vremuri în care au fost domesticiți. În prezent sunt recunoscute peste 350 rase de patrupezi, fiecare având specificul ei. Știm despre ei că iubesc să se joace, să mănânce… și să se uite pe geam cu orele. Una dintre cele mai comune întrebări ale stăpânilor este „De ce le place câinilor să se uite pe geam? Ce văd acolo atât de fascinant?”.

De ce scot câinii capul pe geam în timpul mersului mașinii?

câinii

Unii pot fi de talie mică, slăbuți, iar alții pot fi de talie medie sau foarte mare care ne fac să ne întrebăm cum au loc în mașină. Însă toți au ceva în comun, plăcerea nevinovată de a scoate capul pe geamul mașinii făcând-i pe alți șoferi să-și pună la îndoială maturitatea.

Deși poate părea drăguț, inclusiv pentru stăpân, această practică reprezintă un adevărat pericol pentru câine. Necuvântătoarele au un simț al mirosului mult mai dezvoltat decât al oamenilor, iar atunci când scot capul pe geamul mașinii, aerul le invadează senzorii. Câinilor le place să simtă mirosuri noi, iar prin această acțiune pot asimila mai rapid totul.

Cu toate acestea, pentru a nu supune câinele la anumite pericole, este bine de știut că pasagerul mașinii poate avea grijă să-l țină în brațe pe patruped sau geamul să nu fie deschis la maximum.

De ce le place câinilor să se uite pe geam?

Stăpânii au observat un comportament uneori liniștit, alteori agitat în momentul în care câinii stăteau cu orele în fața geamurilor din casă. Majoritatea patrupedelor din ziua de astăzi sunt crescute și trăiesc în interior. Când câinii sunt singuri, plictisiți sau chiar stresați aceștia tind să privească la lumea exterioară casei.

Dacă animalul de casă are tendința de a lătra la oameni sau la animalele care trec pe stradă din fața casei, ar fi bine să existe o socializare cu animalul de companie. Un alt motiv pentru petrecerea unui timp îndelungat în fața geamului este pentru că acesta se asigură ca locuința să fie protejată de răufăcători. De aceea, majoritatea câinilor latră când văd poștașii la gard.

Medicii veterinari recomandă aducerea animalelor în preajma oamenilor sau a mediului din exterior. Acest lucru poate ajuta la învingerea anxietății câinilor.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Tags:
Cele mai noi articole
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost prezente!
Cum a dus Carol al II-lea România la primul Campionat Mondial? El a făcut lotul, mai ceva ca Gigi Becali! Doar patru echipe din Europa au fost ...
În anul 1930, în Uruguay, avea loc primul Campionat Mondial de fotbal din istorie. Turneul final trebuia să aibă la start 16 națiuni, dar Japonia, Siam și Egipt s-au retras. Au rămas 13... citește tot
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Fabuloasa istorie a autobuzului care făcea curse regulate din Marea Britanie în India. Cât dura un drum?
Într-o epocă domnitată de rapiditate și de curse aeriene regulate, pare greu de crezut că acum mai puțin de 100 de ani exista un autobuz care făcea curse regulate între Londra și Calcutta,... citește tot
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Istoria DN1-Valea Prahovei, cel mai înjurat drum din România. Cum a ajuns de la… potecă plină de tâlhari la primul Drum Național?
Nu există șofer din România care să nu fi petrecut ore bune pe Valea Prahovei, dacă și-a dorit o escapadă la munte. Unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România este o corvoadă... citește tot