De ce într-o cameră este mai cald decât în restul casei?

26.01.2022
De ce într-o cameră este mai cald decât în restul casei?

Toată lumea a observat, la un moment dat, că temperatura diferă în casă de la o cameră la alta. Surprinzător este și faptul că într-una dintre camere temperatura este întotdeauna mai plăcută decât în restul casei. Care sunt factorii care duc la această situație… oarecum stranie?

De ce într-o cameră este mai cald?

Potrivit unor studii, de obicei, dormitorul este camera unde este cel mai cald în casă. Aerisirea influențează ambientul în cameră și dacă nu este făcută corespunzător poate duce la diferențe de temperatură în interiorul căminului propriu. Iată care sunt ceilalți factori care contribuie la această situație.

1. Izolarea insuficientă. Trebuie precizat că o casă care nu este izolată cum trebuie va duce la diferențe de temperatură de la o cameră la alta, indiferent că este vară sau iarnă. De aceea, este indicat ca izolarea căminului să se facă de un profesionist, astfel încât să nu există probleme.

2. Orificiile de ventilație sunt defecte. Casele care sunt dotate cu orificii de ventilație trebuie să fie curățate, astfel încât să nu fie blocate, iar aerul să nu poată circula peste tot în locuință, fiindcă, în felul acesta, o cameră va fi mai caldă decât alta.

3. Design-ul propriei case. Cu toții iubim ferestrele mari și frumoase care lasă să pătrundă lumina naturală, dar aceste caracteristici de design pot influența temperatura casei tale. Camerele cu multe ferestre tind să fie mai greu de răcit vara și mai greu de încălzit iarna, iar acolo unde locuința are mai multe etaje situația este și mai complicată. De aceea, este bine ca proiectul unei case să fie realizat de un profesionist, care poate analiza și gândi locuința în cel mai mic detaliu.

Curiozități despre case

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Semne de viață în spațiu. „Este cea mai puternică dovadă de viață extraterestră”
Semne de viață în spațiu. „Este cea mai puternică dovadă de viață extraterestră”
Astronomii au găsit semne de activitate biologică pe o planetă la 124 de ani lumină de Pământ, în ceea ce ei numesc cea mai puternică dovadă de viață extraterestră. Oamenii de știință... citește tot
Cine a fost primul român care a ajuns la Polul Nord? Se întâmpla în 1995…
Cine a fost primul român care a ajuns la Polul Nord? Se întâmpla în 1995…
Explorarea Polului Nord a fost, de-a lungul istoriei, o provocare extremă, rezervată doar celor mai curajoși și bine pregătiți aventurieri. Printre aceștia se numără și un român care a... citește tot
Război pe pilot automat. De ce Rusia nu poate să oprească războiul din Ucraina?
Război pe pilot automat. De ce Rusia nu poate să oprească războiul din Ucraina?
De săptămâni bune se vorbește despre pace în Ucraina. Statele Unite ale Americii și Rusia poartă negocieri, însă un acord de pace este departe de a fi pus în practică. Publicația Kyiv... citește tot