De ce într-o cameră este mai cald decât în restul casei?

26.01.2022
De ce într-o cameră este mai cald decât în restul casei?

Toată lumea a observat, la un moment dat, că temperatura diferă în casă de la o cameră la alta. Surprinzător este și faptul că într-una dintre camere temperatura este întotdeauna mai plăcută decât în restul casei. Care sunt factorii care duc la această situație… oarecum stranie?

De ce într-o cameră este mai cald?

Potrivit unor studii, de obicei, dormitorul este camera unde este cel mai cald în casă. Aerisirea influențează ambientul în cameră și dacă nu este făcută corespunzător poate duce la diferențe de temperatură în interiorul căminului propriu. Iată care sunt ceilalți factori care contribuie la această situație.

1. Izolarea insuficientă. Trebuie precizat că o casă care nu este izolată cum trebuie va duce la diferențe de temperatură de la o cameră la alta, indiferent că este vară sau iarnă. De aceea, este indicat ca izolarea căminului să se facă de un profesionist, astfel încât să nu există probleme.

2. Orificiile de ventilație sunt defecte. Casele care sunt dotate cu orificii de ventilație trebuie să fie curățate, astfel încât să nu fie blocate, iar aerul să nu poată circula peste tot în locuință, fiindcă, în felul acesta, o cameră va fi mai caldă decât alta.

3. Design-ul propriei case. Cu toții iubim ferestrele mari și frumoase care lasă să pătrundă lumina naturală, dar aceste caracteristici de design pot influența temperatura casei tale. Camerele cu multe ferestre tind să fie mai greu de răcit vara și mai greu de încălzit iarna, iar acolo unde locuința are mai multe etaje situația este și mai complicată. De aceea, este bine ca proiectul unei case să fie realizat de un profesionist, care poate analiza și gândi locuința în cel mai mic detaliu.

Curiozități despre case

Foto: Pexels.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Câți bani iau britanicii de la Coldplay să cânte în România?
Câți bani iau britanicii de la Coldplay să cânte în România?
Pe 12 și 13 iunie 2024, britanicii de la Coldplay vor susține două concerte pe Arena Națională în cadrul turneului Music of the Spheres World Tour, care promovează cel de-al 9-lea album,... citește tot
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot