Reguli simple de securitate cibernetică de urmat acasă

23.01.2022
Reguli simple de securitate cibernetică de urmat acasă

S-au scris multe despre măsurile adecvate de siguranță cibernetică pentru cei care lucrează din locații îndepărtate. În timp ce mulți angajați lucreză de acasă, aceștia trebuie să fie conștienți și educați cu privire la măsurile de precauție pentru a se proteja împotriva unei încălcări a datelor în rețeaua lor de afaceri corporative. Același lucru este valabil și pentru cei care își folosesc dispozitivele, în principal, pentru activități de agrement.

Luarea unor măsuri de precauție necesare nu este complicată. De fapt, există multe măsuri simple pe care oricine le poate folosi acasă pentru a preveni să devină victima unei infracțiuni cibernetice, potrivit Ezine @rticles.

Reguli simple de securitate cibernetică de urmat acasă

Parole mai lungi. Majoritatea persoanelor folosesc parole scurte, ușor de reținut. Deși aparent inofensive, parolele simple și nesigure sunt una dintre cele mai comune moduri predispuse la un atac cibernetic. Parolele care sunt ușor de reținut sunt, de asemenea, ușor de piratat.

O regulă de bază este folosirea parolelor care conțin întotdeauna un amestec de litere mari și mici, precum și numere. Un simbol sau două pot fi adăugate pentru un plus de securitate. De evitat, de asemenea, tentația de a nota toate parolele pe hârtie.

Crearea de parole diferite pentru diferite conturi. Mulți dintre noi suntem tentați să folosim aceeași parolă pe mai multe conturi. Utilizarea diferitelor parole adaugă un grad ridicat de dificultate pentru orice hoț cibernetic care încearcă să pătrundă unul sau mai multe dintre conturi.

Parolele ar trebui, de asemenea, schimbate în mod regulat. Acest lucru ajută din nou la atenuarea daunelor dacă o parolă este furată, deoarece hackerul nu va avea acces la toate celelalte conturi.

Evitarea plasării de informații sensibile pe rețelele sociale. Mulți indivizi dezvăluie fără să știe informații private sau sensibile pe canalele lor sociale publice. Ceva la fel de simplu ca să postezi o fotografie că ești în vacanță ar putea oferi un impuls pentru ca cineva să pătrundă în casa ta.

Conturile de rețele sociale ar trebui să fie păstrate private, astfel încât numai prietenii de încredere și familia să poată vedea postările. Nu accepta niciodată cereri de prietenie de la persoane pe care nu le cunoști și fii atent la cei cu conturi duplicate.

De asemenea, atenție mare la mesajele directe ale prietenilor cu link-uri ciudate sau solicitări de bani. Dacă comportamentul lor pare ieșit din comun, sau modul lor de a comunica pare diferit, un hacker ar fi putut obține acces la contul acestuia.

Atenție sporită la acceptarea unor condiții ale aplicațiilor. Când o nouă aplicație este instalată pe telefon, aceasta solicită adesea acces la anumite privilegii, cum ar fi locația.

Această colecție de date poate fi necesară pentru ca aplicația să funcționeze, dar unele aplicații ar putea fi mai puțin de încredere. O atenție deosebită trebuie acordată aplicațiilor mai mici, mai puțin obișnuite.

Înainte de a acorda automat privilegii, trebuie luată în considerare dacă cererea are sens. Dacă nu, nu permiteți accesul. Privilegiile de partajare a locației sunt deosebit de riscante, deoarece pot dezvălui locul oricui din online.

Abordarea proactivă cu software-ul antivirus. Software-ul antivirus de încredere ar trebui să fie instalat pe toate dispozitivele. Virușii pot ajunge la computer într-o varietate de moduri, iar un software antivirus bun se va proteja împotriva lor. Scopul este de a le împiedica să facă ravagii în sistem, deoarece rămân nedetectate.

Software-ul trebuie menținut la zi pentru a se proteja împotriva celor mai recente amenințări digitale. Aceasta include evitarea lăsarii dispozitivelor în standby pentru perioade lungi de timp.

În schimb, computerele ar trebui repornite și actualizate în mod regulat. Acest lucru le permite furnizorilor de software să actualizeze orice defecțiune potențială a sistemului lor și să adauge cel mai înalt nivel de protecție pentru a menține securitatea cibernetică optimă disponibilă.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Cine a fost rusul care a refuzat să lanseze bomba atomică spre Statele Unite ale Americii?
Există oameni care muncesc o viață pentru a ajunge la statutul de erou, dar și oameni care sunt la locul potrivit și printr-o decizie devin eroi. În cea de-a doua categorie intră și Stanislav... citește tot
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Cum își dădea lumea seama că Mircea, ultimul născut al Reginei Maria, nu era copilul Regelui Ferdinand?
Regina Maria a României a fost una dintre cele mai influente femei din Europa, atât la începutul anilor 1900, cât și în perioada interbelică. Deși iubea România cu patos și transmitea... citește tot
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
Ce nu va putea inteligența artificială să facă niciodată?
În ultimii ani, inteligența artificială (AI) a avansat enorm și computerele au depășit limite pe care le consideram imposibile acum puțină vreme. Deși, probabil, în viitor unii ne vom... citește tot