Reguli simple de securitate cibernetică de urmat acasă

23.01.2022
Reguli simple de securitate cibernetică de urmat acasă

S-au scris multe despre măsurile adecvate de siguranță cibernetică pentru cei care lucrează din locații îndepărtate. În timp ce mulți angajați lucreză de acasă, aceștia trebuie să fie conștienți și educați cu privire la măsurile de precauție pentru a se proteja împotriva unei încălcări a datelor în rețeaua lor de afaceri corporative. Același lucru este valabil și pentru cei care își folosesc dispozitivele, în principal, pentru activități de agrement.

Luarea unor măsuri de precauție necesare nu este complicată. De fapt, există multe măsuri simple pe care oricine le poate folosi acasă pentru a preveni să devină victima unei infracțiuni cibernetice, potrivit Ezine @rticles.

Reguli simple de securitate cibernetică de urmat acasă

Parole mai lungi. Majoritatea persoanelor folosesc parole scurte, ușor de reținut. Deși aparent inofensive, parolele simple și nesigure sunt una dintre cele mai comune moduri predispuse la un atac cibernetic. Parolele care sunt ușor de reținut sunt, de asemenea, ușor de piratat.

O regulă de bază este folosirea parolelor care conțin întotdeauna un amestec de litere mari și mici, precum și numere. Un simbol sau două pot fi adăugate pentru un plus de securitate. De evitat, de asemenea, tentația de a nota toate parolele pe hârtie.

Crearea de parole diferite pentru diferite conturi. Mulți dintre noi suntem tentați să folosim aceeași parolă pe mai multe conturi. Utilizarea diferitelor parole adaugă un grad ridicat de dificultate pentru orice hoț cibernetic care încearcă să pătrundă unul sau mai multe dintre conturi.

Parolele ar trebui, de asemenea, schimbate în mod regulat. Acest lucru ajută din nou la atenuarea daunelor dacă o parolă este furată, deoarece hackerul nu va avea acces la toate celelalte conturi.

Evitarea plasării de informații sensibile pe rețelele sociale. Mulți indivizi dezvăluie fără să știe informații private sau sensibile pe canalele lor sociale publice. Ceva la fel de simplu ca să postezi o fotografie că ești în vacanță ar putea oferi un impuls pentru ca cineva să pătrundă în casa ta.

Conturile de rețele sociale ar trebui să fie păstrate private, astfel încât numai prietenii de încredere și familia să poată vedea postările. Nu accepta niciodată cereri de prietenie de la persoane pe care nu le cunoști și fii atent la cei cu conturi duplicate.

De asemenea, atenție mare la mesajele directe ale prietenilor cu link-uri ciudate sau solicitări de bani. Dacă comportamentul lor pare ieșit din comun, sau modul lor de a comunica pare diferit, un hacker ar fi putut obține acces la contul acestuia.

Atenție sporită la acceptarea unor condiții ale aplicațiilor. Când o nouă aplicație este instalată pe telefon, aceasta solicită adesea acces la anumite privilegii, cum ar fi locația.

Această colecție de date poate fi necesară pentru ca aplicația să funcționeze, dar unele aplicații ar putea fi mai puțin de încredere. O atenție deosebită trebuie acordată aplicațiilor mai mici, mai puțin obișnuite.

Înainte de a acorda automat privilegii, trebuie luată în considerare dacă cererea are sens. Dacă nu, nu permiteți accesul. Privilegiile de partajare a locației sunt deosebit de riscante, deoarece pot dezvălui locul oricui din online.

Abordarea proactivă cu software-ul antivirus. Software-ul antivirus de încredere ar trebui să fie instalat pe toate dispozitivele. Virușii pot ajunge la computer într-o varietate de moduri, iar un software antivirus bun se va proteja împotriva lor. Scopul este de a le împiedica să facă ravagii în sistem, deoarece rămân nedetectate.

Software-ul trebuie menținut la zi pentru a se proteja împotriva celor mai recente amenințări digitale. Aceasta include evitarea lăsarii dispozitivelor în standby pentru perioade lungi de timp.

În schimb, computerele ar trebui repornite și actualizate în mod regulat. Acest lucru le permite furnizorilor de software să actualizeze orice defecțiune potențială a sistemului lor și să adauge cel mai înalt nivel de protecție pentru a menține securitatea cibernetică optimă disponibilă.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
De ce obliga Caligula femeile căsătorite să se culce cu el?
Când vine vorba despre conducători nebuni, cu siguranță împăratul Caligula ar putea să intre în Top 3. Caligula (nr. „Cizmă”) a condus Imperiul Roman între anii 37-41. În doar patru... citește tot
Care este cel mai mic munte din lume?
Care este cel mai mic munte din lume?
De obicei, denumirea de munte ne duce cu gândul la înălțime. De exemplu, Vârful Everest din munții Himalaya are o înălțime maximă de 8.848,86 m, fiind cel mai înalt punct din lume. În... citește tot
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Cum arată casa în care a copilărit Iohannis?
Subiectul caselor lui Iohannis este iarăși în prim-plan, după ce publicația Recorder a publicat un reportaj prin care se sugerează că actualul președinte al României își pregătește... citește tot