De ce în Elveția este ilegal să tunzi gazonul duminica?

09.06.2022
De ce în Elveția este ilegal să tunzi gazonul duminica?

Duminica în Elveția este o zi liniștită și relaxantă petrecută, de obicei, cu prietenii sau rudele. În zilele frumoase, drumețiile în munți sau vizitarea altor părți ale țării sunt adesea pe ordinea de zi printre familiile de elvețieni.

Mulți dintre cei care aleg să își petreacă o vacanță în Elveția trebuie să cunoască cultura acestui popor și, evident, să respecte regulile lor. De exemplu, elvețienii nu spală niciodată rufele duminica, iar dacă totuși este necesar, trebuie să o facă cu ușile închise. Apoi, rufele trebuie să fie uscate în casă, nicidecum afară în văzul tuturor.

Duminica sunt interzise zgomotele de orice fel

Elveția este cunoscută pentru multitudinea de reguli bine puse la punct. Exemplu de mai sus este unul dintre multe altele pe care toți cei care locuiesc, vizitează sau pur și simplu tranzitează statul, trebuie să le respecte.

În general „zgomotele de lucru” nu sunt permise sub nici o formă duminica. Aici intră tunsul gazonului, folosirea ciocanului sau a altor ustensile „gălăgioase” care pot deranja vecinii. Elvețienii cred că duminica este o zi de odihnă și treburile casnice zgomotoase și deranjante nu ar trebui să interfereze cu relaxarea tuturor.

Gazonul se tunde doar între orele 8:00 și 20:00 în timpul săptămânii și între 8:00 și 17:00 sâmbăta. Cu toate acestea, cei care au ferme și nu au vecini în preajmă au voie să lucreze, chiar și duminica, între orele 5:00 și 23:00.

Când vine vorba de cei care locuiesc la bloc, atunci fiecare clădire are propriul set special de reguli suplimentare care trebuie respectate. Potrivit Cowbells and Chocolate, după ora 22:00, nu mai ai voie să faci duș, probabil din cauza zgomotului produs de apă. Deși pare un pic exgerat, ar trebui să vedem partea frumoasă a acestor lucruri. Lipsa de stres, liniștea, pacea și un somn bun sunt secretul unei stări de bine generale.

Dacă totuși una dintre aceste reguli este încălcată, înainte de a suna la poliție o conversație deschisă și sinceră ajută. Cu toate acestea, dacă nu există înțelegere, problema se poare rezolva prin intermediul unui mediator profesionist.

Foto: Depositphotos.com

Distribuie acest articol:
Cele mai noi articole
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și vedeți-vă de treabă!”
Momentul în care generalul rus Serghei Trofimenco a trimis 11.000 de soldați români la moarte: „Ăsta e ordinul! Nu mai discutați și ...
În vara anului 1940, în plin Război Mondial, prin ultimatumul și dictatele consecutive pactului Hitler-Stalin, țara noastră este silită să cedeze Bucovina de Nord, Ținutul Herței și... citește tot
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
Fructe și legume din piață sau de la supermarket? Ce dezavantaje ai dacă cumperi legume de la țărani? Dar avantaje?
De ani buni pe piața din România se dă o luptă acerbă între supermarketuri și producătorii locali. Alegerea nu este întotdeauna ușoară și răspunsul la întrebarea: „De unde să facem... citește tot
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
De ce este indicat să freci grătarul cu ceapă? Care este ordinea preparatelor pe grătar? Cu ce începem?
A venit căldura astfel că tot mai mulți români vor trece la sportul național: grătarul. Dacă părinții și bunicii noștri curățau grătarul cu o bucată de slănină, acum rolul acesteia a... citește tot