De ce în Elveția este ilegal să tunzi gazonul duminica?

09.06.2022
De ce în Elveția este ilegal să tunzi gazonul duminica?

Duminica în Elveția este o zi liniștită și relaxantă petrecută, de obicei, cu prietenii sau rudele. În zilele frumoase, drumețiile în munți sau vizitarea altor părți ale țării sunt adesea pe ordinea de zi printre familiile de elvețieni.

Mulți dintre cei care aleg să își petreacă o vacanță în Elveția trebuie să cunoască cultura acestui popor și, evident, să respecte regulile lor. De exemplu, elvețienii nu spală niciodată rufele duminica, iar dacă totuși este necesar, trebuie să o facă cu ușile închise. Apoi, rufele trebuie să fie uscate în casă, nicidecum afară în văzul tuturor.

Duminica sunt interzise zgomotele de orice fel

Elveția este cunoscută pentru multitudinea de reguli bine puse la punct. Exemplu de mai sus este unul dintre multe altele pe care toți cei care locuiesc, vizitează sau pur și simplu tranzitează statul, trebuie să le respecte.

În general „zgomotele de lucru” nu sunt permise sub nici o formă duminica. Aici intră tunsul gazonului, folosirea ciocanului sau a altor ustensile „gălăgioase” care pot deranja vecinii. Elvețienii cred că duminica este o zi de odihnă și treburile casnice zgomotoase și deranjante nu ar trebui să interfereze cu relaxarea tuturor.

Gazonul se tunde doar între orele 8:00 și 20:00 în timpul săptămânii și între 8:00 și 17:00 sâmbăta. Cu toate acestea, cei care au ferme și nu au vecini în preajmă au voie să lucreze, chiar și duminica, între orele 5:00 și 23:00.

Când vine vorba de cei care locuiesc la bloc, atunci fiecare clădire are propriul set special de reguli suplimentare care trebuie respectate. Potrivit Cowbells and Chocolate, după ora 22:00, nu mai ai voie să faci duș, probabil din cauza zgomotului produs de apă. Deși pare un pic exgerat, ar trebui să vedem partea frumoasă a acestor lucruri. Lipsa de stres, liniștea, pacea și un somn bun sunt secretul unei stări de bine generale.

Dacă totuși una dintre aceste reguli este încălcată, înainte de a suna la poliție o conversație deschisă și sinceră ajută. Cu toate acestea, dacă nu există înțelegere, problema se poare rezolva prin intermediul unui mediator profesionist.

Foto: Depositphotos.com

AZI ÎN ISTORIE
Ziua de 11 august, a 223-a zi a calendarului gregorian și a 224-a zi în anii bisecți, a consemnat de-a lungul vremii evenimente care au marcat istoria lumii și pe cea a țării noastre. În...
Cele mai noi articole
Inginerul Mircea Ulubeanu, omul care a inventat stabilopozii
Inginerul Mircea Ulubeanu, omul care a inventat stabilopozii
România a avut, de-a lungul timpului, mai multe personalităţi care i-au influenţat dezvoltarea. Cei mai mulți dintre ei sunt cunoscuți, rămânând în istorie prin realizările lor în plan... citește tot
Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie? Uite cum se bălăcea cu Nicu!
Cum arăta Elena Ceaușescu în costum de baie? Uite cum se bălăcea cu Nicu!
Alături de Elena Lupescu și Elena Udrea, Elena Ceaușescu este una dintre cele mai cunoscute femei care au influențat viața politică din România și, totodată, destinele a milioane de români.... citește tot
Unde este situat apendicele?
Unde este situat apendicele?
Cu toții am auzit de apendice și de problemele pe care acesta le poate cauza. Boala declanșată de acest organ se numește apendicită și apare în special la copii, fiind, cu alte cuvinte, o... citește tot