De ce în Elveția este ilegal să tunzi gazonul duminica?

09.06.2022
De ce în Elveția este ilegal să tunzi gazonul duminica?

Duminica în Elveția este o zi liniștită și relaxantă petrecută, de obicei, cu prietenii sau rudele. În zilele frumoase, drumețiile în munți sau vizitarea altor părți ale țării sunt adesea pe ordinea de zi printre familiile de elvețieni.

Mulți dintre cei care aleg să își petreacă o vacanță în Elveția trebuie să cunoască cultura acestui popor și, evident, să respecte regulile lor. De exemplu, elvețienii nu spală niciodată rufele duminica, iar dacă totuși este necesar, trebuie să o facă cu ușile închise. Apoi, rufele trebuie să fie uscate în casă, nicidecum afară în văzul tuturor.

Duminica sunt interzise zgomotele de orice fel

Elveția este cunoscută pentru multitudinea de reguli bine puse la punct. Exemplu de mai sus este unul dintre multe altele pe care toți cei care locuiesc, vizitează sau pur și simplu tranzitează statul, trebuie să le respecte.

În general „zgomotele de lucru” nu sunt permise sub nici o formă duminica. Aici intră tunsul gazonului, folosirea ciocanului sau a altor ustensile „gălăgioase” care pot deranja vecinii. Elvețienii cred că duminica este o zi de odihnă și treburile casnice zgomotoase și deranjante nu ar trebui să interfereze cu relaxarea tuturor.

Gazonul se tunde doar între orele 8:00 și 20:00 în timpul săptămânii și între 8:00 și 17:00 sâmbăta. Cu toate acestea, cei care au ferme și nu au vecini în preajmă au voie să lucreze, chiar și duminica, între orele 5:00 și 23:00.

Când vine vorba de cei care locuiesc la bloc, atunci fiecare clădire are propriul set special de reguli suplimentare care trebuie respectate. Potrivit Cowbells and Chocolate, după ora 22:00, nu mai ai voie să faci duș, probabil din cauza zgomotului produs de apă. Deși pare un pic exgerat, ar trebui să vedem partea frumoasă a acestor lucruri. Lipsa de stres, liniștea, pacea și un somn bun sunt secretul unei stări de bine generale.

Dacă totuși una dintre aceste reguli este încălcată, înainte de a suna la poliție o conversație deschisă și sinceră ajută. Cu toate acestea, dacă nu există înțelegere, problema se poare rezolva prin intermediul unui mediator profesionist.

Foto: Depositphotos.com

Cele mai noi articole
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Cu iPhone-ul în tranșee! Cum ar fi arătat lumea dacă exista Iphone-ul în anul 1942, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial?
Dacă iPhone-ul ar fi existat în anul 1942, ar fi fost o schimbare extrem de radicală în peisajul tehnologic și social. Totuși, primul Iphone a apărut în Statele Unite ale Americii abia în... citește tot
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Top 4 cele mai sănătoase mărci de apă din România
Apa, cunoscută ca „lichidul vieții”, reprezintă un element esențial pentru organismul uman. Fiind compuși în proporție de 70% din apă, calitatea acesteia joacă un rol crucial în... citește tot
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Care e cea mai potrivită oră pentru a lua cina?
Cercetătorii au observat o legătura între momentul cinei și starea generală de sănătate a unei persoane, subliniind beneficiile mâncatului înainte de ora 20:00. Studiile au arătat că masa... citește tot